Det er mai og det er varmt hele 26+ og da er det i tilegg skyet ute og vinden blåser en deilig varm vind.
Dagen har vært fin,som sagt det er varmt naturen kom som en eksplosjon og i dag begynte jeg årets første innhøsting:))
Det er tid for brennesle:))
10 liter med små blader,men om dere skal ut og høste så husk hansker:)det må være gummi ellers stikker det gjennom stoffet
Klar til skylling og forvelling
Ferdig forvellet og krympet til 1/4 av volumet
Fordelt utover 2 brett før nedfrysing,da er det lettere å bryte fra passe mengde senere.
Men vi må ha fersk suppe i dag:))
Litt brokoli,en gulrot,en potet en sjarlottløk,gressløk fra hagen,løpstikke fra hagen kan også bruke sellerirot da løpstikke smaker selleri:) og en god porsjon forveller brennesle.
Jeg kokte dette med kjøttbuljong salt og pepper silte og moste med stavmix etterpå spedde eg med kraften til passe fylde:))
Denne suppen var himmels god:))og det er ikke en overdrivelse
Vil dere ha en luksusutgave ,tilsett litt fløte og et hardkokt egg velbekommen.
Fikk lyst på noe søtt også i dag:))
Et par stilker rabarbra et halvt eple og noen rosiner:))litt sukker og potetmelsjamning,jammi:))
Til dette serverer jeg en liten skvett med melk:))
No vil nok min kjære synes att dette ikke er nok mat for en arbeidskar:)så jeg skal lage til litt fiskekaker også.
Håper jeg har fristet dere litt:))i år vil jeg henge brennesle til tørk også så har jeg litt krydder til pizza og suppe eller en te om jeg vil rense kroppen for avfalstoffer
Interessant. Skulle gjerne ha smakt på den suppa. Skal prøve om jeg finner råstoff.
Nam nam 🙂 du må gjerne sende litt til meg av den neslesuppa 🙂
Her jeg bor nå finnes det knapt brennesle, jeg har faktisk tenk mange ganger at jeg skulle dyrke litt i kjøkkenhagen. Der jeg bodde før hadde jeg nesten for mye, brukte det til suppe, men aller mest som gjødsel i kjøkkenhagen, det er gromiddel det !!
funderier:Du kan lage god nestlesuppe på mindre ingredienser også ,google brenneslesuppe så får du gode ideer:))
Grete:Jeg vil no helst slippe brennesle i hagen da,heldigvis finner jeg rikelig langs veien til utmarka
skeptisk til brenneslene, men desserten den likte eg.
Dette må jeg jo prøve – etter konfirmasjonen:-) er det ikke fantastisk at vi kan høste av naturen nå:-)
Greta:Jeg var også skeptisk første gangen men ble overasket over kor godt det var,og når det er forvellet brenner dei ikke lenger
Paafyll::jo det er virkelig det,det er 3 år på rad att jeg høster nestle no:))husk bare att det er bladene som brukes ikke stilken,men du kan bruke den lille buketten i toppen:))lykke til
Så flink du er. Dette skulle jeg også gjort, men rekker ikke over alt. Brennenesle er vidundermedisin for kroppen, det hjelper på betennelser, renser kroppen, er godt for forbrenningen og magen. Vi burde absolutt ha brukt mer av det naturen gir oss 🙂
venkesstrikk:Dette likte jeg å lese:))må vist høste mye mer god med noen som har greie på hva det er godt for
I alle dager – lager du noe av brennesle??? Vet jo at den er spisende og at noen enda til mener det er godt, men jeg kjenner ikke et eneste menneske som nyttiggjør seg uvesenet 🙂 Må si du imponerer, jeg ville vært kake etter å ha ordnet med de brenneslene, men jammen smeller du ikke til med rabarbrasuppe og fiskekaker – imponerende 🙂
mimmimor:Hi hi det er faktisk godt:))og supersundt.Jeg startet med å kjøpe det tørket på helsekost,mn det er jo rådyrt når en har det utenfor stuedøra:))
Nå ble jeg imponert, gitt! Jeg har aldri tenkt på brenneslen som noe annet enn vond og lur å holde seg borte fra, men dette var jo kjempesmart – og sikkert veldig sunt også. 🙂
Nam….
Med andre ord:jeg tror det er mye godt i naturen:))vi tenker bare ikke på det