Hyllebær

Noen som har smakt hyllebær?

Det er supersundt og kjempegodt,er du forkjøla eller sår i halsen så er hyllebær supert å innta.

No er det slik att alt som er sundt veldig dyrt,men om dere er så heldige å eige ett svarthyllebærtre eller kjenner noen som har et så koster det lite å lage verdens beste helsedrikk:))

Først tar vi og sender mannen ut i treet:))

for å sanke godsakene

Så er det bare å leite fram godt humør og begynne å renske bærene fra stilken

2 fulle bøtter:))piece off cake,tok bare et par timer:))

når bærene er ferdig rensket og skylt måler vi opp 1 kg bær og 0,5 dl vann.

Jeg hadde 3 kg ferdigrensket bær og 1,5 l vann.

Dette kokes i 10 min.

ikke verdt det koker over:)så mannen får passe litt på

Så skal saften siles

No er det klart for en ny runde på komfyren.

Vi måler opp saften og tilsetter 400-500 g sukker pr liter saft,vi fikk 2 liter saft i dag,da tilsette jeg ca 1,6 kg sukker

i tillegg tilsetter jeg litt kanel og nellikk som får koke ilag med,det skal nå koke 10 min til:))

Så er det bare å fylle hærligheten på flasker,dette gav meg 3 liter deilig saft.

Dette nytes som en god og sterk varm toddy:))smaker litt som gløgg bare mye mye bedre:))

Dette har altså vi gjort i ettermiddag

12 kommentarer
    1. Åhh. Hyllbærsaft er så godt. En av leseringvenninnene mine spanderte det på leseringkveld en gang og jeg skulle ønske jeg kunne lage det. Det var forresten et nydelig blogginnlegg med flotte bilder og gode beskrivelser. Du er kjempeflink!!!
      Jeg elsker høsten, både i storm og stille og syns jeg er utrolig heldig som lever midt oppi dette fyrverkeriet av farger.
      Håper du har en koselig søndagskveld.
      -klem-

    2. Så flott at Dere bruker bærene til noe sunt og nyttig,og i flaskene er det masse vitaminer som sikkert smaker godt og ikke minst gjør godt:) Koselige bilder av Dere på kjøkkenet.
      God natt og drøm søtt:)

    3. Jeg sparer masse tid på å bruke noen minutter på å lage listen. Jeg vet alltid hva jeg skal ha til middag, og om jeg handler en gang pr uke (+ event. melk en dag), sparer jeg penger også fordi jeg unngar alt “tullet” som havner i kurven. Handling tar faktisk ganske mye tid.
      Da vi var på markedsdag i Kristiansund kjøpte vi gammelsalta sei, og Gubben elsker det. Jeg er ikke så veldig glad i sei, men greier å spise meg mett likevel. For oss passer det godt å ha slik middag den dagen han kommer hjem fra Aukra. Jeg og Tenåringen har litt enklere mat midt i uka, for da er det ofte full fart med skole, jobb og trening..

    4. hestiaverden:du har rett i att det havner mye som ikke står på handlelista når en først går i butikken:))jeg handler ca hver 14 dag og da er det mye som frister gitt:))
      Har ei venninne som lærte meg å lage gammelsei:))så nå er sikkert min ca 3 år gammel:)iallefall 2,synes det minner om klippfisk og bruker samme tilbehør som til klippfisk,vi bruker ikke å ha resten slike dager:))
      Ha en flott dag

    5. Hei
      Fant denne oppskriften din i fjor, og var heldig og fant den igjen i år 🙂
      Vi har et svarthylltre som står i en nabohage her som ingen benytter seg av så vi pleier å plukke både blomster og bær fra.
      Synes denne hyllebærdrikken er kjempegod om høsten og vinteren.
      🙂
      Takk for et fint innlegg og en god oppskrift 🙂
      -Maya

    Legg igjen en kommentar

Siste innlegg