HAVÅL

Hei kjære venner.I dag tok jeg og sønnen en tur på fjorden for å hente i hus fiskerusa som har lagt ute noen dager:)Dagens fangst var noe skummel,for i fiskerusa svømte der en svær havål på ca 3 kg og litt over meteren lange.

Gjett om fruen var litt engstelig da når sønnen slapp beistet fri i båten

om dere lurer på kor føttene mine er så har eg slengt dem opp på sete:))

Da vi kom i land skulle dyret slaktes og det var neimen ikke lett så seigliva som den var,men det gikk til slutt og vi fikk fjernet hodet og tømt den for innmat.

Vel hjemme på kjøkkenbenken skulle den videre foredles

Jeg flira godt da:))for denne hodeløse skapningen oppførte seg som om den skulle hatt alle sansene i behold ennå.For hver gang jeg stakk kniven i den så bukta og benda den noe så voldsomt,viftet med bakstykket og knytte muskler så det var omtrent umulig å strekke den ut.

Men etter masse latter og trass så var udyret sløyet og filitert.

Jeg hadde smakt røykt ål en gang tidligere og likte det godt,uredd for nye smaker så ville jeg derfor se om denne fisken var god på andre måter også:))

Så jeg tok noen biter rullet dem i mel ,salt og pepper og stekte dem på stekepannen

Hvordan skal jeg så beskrive denne smaken?hmmmmm en blanding av torsk,krabbe,hummer,berggylte,veldig godt med andre ord.No hadde vi ikke dette til middag i dag,men med det rette tilbehør og en god saus så er dette en flott søndagsmiddag:))Eneste negative bemerkning er att det var en del bein i kjøttet,men beina var lette å merke og derfor enkle å fjerne:))fisken er rik på vitamin A og omega 3

13 kommentarer

Siste innlegg