Innhøstingen har begynt,siden Trasten er så glupsk på bæra våre i år måtte jeg begynne selv om ripsen ikke er skikkelig moden ennå.
Akkurat det gjør ikke noe,jeg ville lage rips gele og da er det lettest å få den stiv men noe halvmodne bær,så i dag plukket jeg en 10 liters bøtte full og kokte gele
det ble 20 glass i dag og som dere ser silte jeg hylleblomst saften også i dag og fylte på flasker.Saften ble overaskende god,veldig konsentrert så det skal ikke mye til i glasset.
Så var det lyren jeg fikk i går,etter å ha fått hengt i natt kunne jeg lage fiskekaker i dag,det ble 10 store fine kaker som vi tar til middag i morgen:))
prøvde meg såvidt med fiskestangen i kveld også,men fisken stod for langt ute så jeg gav opp etter 1 stor fin makrell,men det er ok det også.Makrellen jeg fisker blir nok brukt til pålegg for jeg har blitt helt hekta på min hjemmelagde makrell i tomatsaus
Du er no flink og ivrig da. ripsgele er godt, men det er litt formye sukker. Du bruker vel vanlig sukker til den eller? fiksekakene såg veldig gode ut også. Det er ikkje anna å sei enn att du er dyktig og eg tror jammen du stortrives med å lage og samle av det naturen kan gi oss. Klem
gretashobby: jo jeg liker nok å høste av det som vi har rundt oss:)
Ripsgeleen er nok kokt på vanlig sukker,no spiser jeg svært lite sylte/gele men min mann må ha det daglig.Jeg synes alikavel att det er godt å ha når vi får besøk og har lyst på noe godt:))vafler eller boller:))
Du er bare så flink. Skulle ønske jeg hadde litt av din kunnskap og energi….::::)))))
Flinka :))
Flinka er nok det rette navnet på deg.Er så fasinert av alt du lager.Godt ser det ut også.Du ber meg om å blogge ,det tror jeg nok ikke blir noe av.er nok litt feig og bare nyter dere andre.LYKKE TIL.
tromsfruen: kunnskap er vel noe som har kommet gjennom livet som husmor:))og energi nei den mangler eg iallefall i dag:))det synes bare ikke på bloggen hi hi:))skal til en terapaut på mandag,da håper jeg att jeg får litt mer hjelp med skuldrane mine
Sirdalsrypa: Tror nok att mannen setter pris på dette ja:))og nå er det litt mer vrient for trasten å nå inn til resten av bæra
GUDRUN: takk:))tror det jeg lager smaker godt ja:))iallefall liker mine barn og familie maten.
En må nok ha lyst til å blogge skal en ha blogg:))hadde vært hyggelig å hvite hvem du er om ikke annet:))
Kjenner ei Gudrun hun bor i Ålesund og er ei søt og hyggelig dame,kunne det være deg ?
Det så godt ut 🙂
Solblom: ikke hvert år jeg lager gele:))men godt er det :))
Imponert!! Nok en gang. :o))
Marit: :))det er no sånn jeg er og har vært hele siden jeg var tennåring:))