hits

Fisk

Som dere hvet trekte vi garn i går og fikk 2 gode fisker :))ikke mye men jammen ble det noen middager utav det alikavel :))



Vi fikk en lysing eller bleik :))og den hadde rogn i seg som ble en deilig lunch til meg i dag :))

Resten av lysingen filiterte eg og lot ligge i kjøleskapet over natten



og nå i ettermiddag lagde jeg fiskekaker av det :)) 600 g fiskefilet gir ca 20-22 store fiskekaker



jeg bruker en foodprosesor og kjører alt til en glatt deig

250 g fiskefilet

2,5 dl melk

2 ts salt

2 ts potetmel

her blir det flere gode middager

Den svære langen lot jeg ligge i grovsalt over natten,nå er den skylt og pakket

Det ble 6 middager til 2 :))



Siden vi ikke fikk den store fangsten ville jeg nyttigjøre meg av alt :))så jeg kokte hode ,vinger og bein,silte kraften og rensket bein og hode for fiskekjøtt.Utrolig hvor mye som sitter igjen det som blir god middag om en gidder å bruke det :))

Jeg surret sjarlottløk og kvitløk i rapsolje + litt hvitvinseddik før jeg tilsatte halvparten av fiskekraften,dette lot jeg koke inn en god stund før jeg tilsatte matfløte

Suppen måtte ha grønnsaker :)

Jeg gikk ned i fryseboksen og fant

løpstikke fra egen hage

persille fra egen hage og forvellet brennesle som jeg høstet i fjord :))



persille og løpstikke



frosen brennesle(puttes rett i gryta i frosen tilstand )

Som grønnsaker ellers valgte jeg





gulrøtter,kålrot,brokkoli og vårløk bruk stilken på brokkolien også :))alt kuttet jeg opp i små terninger og buttet det i suppen :)

jeg hadde reker i fryseren



samt et stykke laks og all den gode fiskekjøttet jeg fikk fra langen og lysingen når jeg kokte hode og bein




det ble faktisk så masse fiskekjøtt fra hode og bein att jeg måtte ta bort halvparten og fryse det ned i tillegg frøs jeg ned halvparten av fiskekraften,så her er det også en middag til :))



ferdig fiskesuppe :))eneste smakstillsetting er litt nykvernet pepper og nykvernet middelhavsalt :))fyldig og kjempegode.

Så 2 fisker gav ca 14 gode middager til 2 personer :)ikke verst det da

13 kommentarer

Blomsterdamen

28.01.2013 kl.18:53

Dette så utrolig godt ut. Namnam

I gode og onde dager!

28.01.2013 kl.20:27

Å så godt, jeg elsker fiskesuppe og hjemmelagede fiskekaker.

Greta

28.01.2013 kl.20:39

skal sei du er dyktig. såg virkelig super godt ut det der. Eg kjem og spiser restene eg hihi. ha ien super kveld videre

fruensvilje.blogg .no

28.01.2013 kl.20:54

I gode og onde dager!: ja jeg var heldige med fisken når vi førs skulle få lite i garna :))

fruensvilje.blogg .no

28.01.2013 kl.20:55

Greta: har ikke kokt suppe av fiskehode og bein før,men det skal jeg garantert gjøre flere ganger :))

SigridfraEnget

28.01.2013 kl.20:59

Her var det mykje god og freistande mat :-)

synnovesyr

28.01.2013 kl.21:20

Du verden så flink du er på kjøkkenet. Du tryller frem de lekreste retter,heldig er de som får servert mat av deg:)

fruensvilje.blogg .no

28.01.2013 kl.22:34

SigridfraEnget: ja :))godt med kjekk sønn som setter garn til ho mor :)

fruensvilje.blogg .no

28.01.2013 kl.22:35

synnovesyr: takk :))rart med det når en har stått på kjøkkenet i over 30 år :))

Randi' s hemgjort mat

28.01.2013 kl.22:39

Herlig fiske mat :) Må si du styrer på med hjemmelaget mat du også, kjempe bra :)))))))

fruensvilje.blogg .no

28.01.2013 kl.22:51

hemgjort: takk :))ja jeg har laget det meste av det vi spiser fra grunnen av siden jeg var i tennåra :))og jeg liker også å høste av naturen :)

baki

28.01.2013 kl.23:54

Du verden, det var å utnytte fisken godt. Og noe annet som så veldig godt ut var fiskesuppen. Til sommeren skal jeg være flinkere å samle inn av naturens forråd. Og så må jeg huske å kjøpe løpestikke, den er så god. Tenker å få lagd meg en seng med grønnkål og salater også.

fruensvilje.blogg .no

29.01.2013 kl.09:38

baki: greit å utnytte råvarene max,billig er det :))og sunt samt att det er helt fritt for tilsettingstoffer :))

Skriv en ny kommentar