hits

EGG

Jeg har fått ei ny bloggvennine som kaller seg flaggermusvinger :))hun er levende opptatt av høner,vaktler og egg,jeg har blitt fasinert av det utrolige skaperverket ett egg egentlig er :))

No er jo jeg i den heldige situasjon att jeg har ei venninne her som driver med litt høner,ikke storstilt men noen og 20 frittgående høner har hun.Hun hadde også noen haner som desverre ble tatt av rovdyr eller rovfugl,men sist sommer skaffet hun seg nye haner og særlig den ene var staselig :))

Som dere skjønner er jeg blitt fast kunde og kjøper alle mine egg med henne,helt økologisk og garantert frittgåande :))her er flokken :))skal tru om det er denne rasen flaggermusvinger prøver å ale fram ?her er noen nyinnkjøpte kyllinger og ja var det 3 haner :))staselig han i kvittVanligvis får jeg bare megastore egg når jeg kjøper,men til helga dukket det opp noen som var mer normale i størrelse iallefall om en samenligner med butikk egg,så det kan jo være att dei nye kyllingane som ble kjøpt i sommer har begynt å verpe:)her er mine siste eggkjøpnydelige egg i vakker fargespillog veldig stor forskjell på størrelser :))dei største her er så store att det ikke lar seg gjøre å lukke eggekartongen.

Ved en tillfeldighet har flaggermusvinger også blitt mamma til en flokk vaktelkyllinger :))det er så imponerande att jeg anbefaler dere å gå inn på bloggen hennes og lese hvordan dei har blitt til :))

No var vi i Danmark sist sommer og der fikk vi oppleve vaktler i en flott slotshage :))her ser dere kor flotte dei er

er ikke sikker på hvilken fugl dette er da,skal tru om det er vaktel hane ?

Dette er iallefall eggadei låg ensomme og forlatt i et hjørne av buret:))

16 kommentarer

Grete

30.01.2013 kl.17:44

Ja nå fikk du meg til å savne hønene mine, mye de samme rasene som din venninne har faktisk :)) Kanskje jeg kan lure meg til noen få høner når jeg flytter....må gjemme dem for mannen da for han var glad da jeg ga meg, mens jeg som sagt savner både egga og det å bli kvitt matavfall på en nyttig måte !

Vaktler har jeg aldri hatt eller smakt for den slags skyld, men jeg har hatt noen dverghøns som la egg på den størrelsen, skal knekke noen for å få seg en omelett da hihi

blomsterdamen

30.01.2013 kl.17:48

Har lest mye om vaktel, men kan ikke si at jeg har sett dem noengang. Det blir jo skrevet mye om vaktelegg i bøker, så det er sikkert en adelig fuggel. De hønene du har øverst, er slike som jeg hadde. Likte så godt hønene med fjær nederst på bena. Og jeg savner egga

Greta

30.01.2013 kl.17:48

Ivrig blogger i dag vennen. Skulle ønske eg hadde hatt tilgang til slike flotte egg. bruker ein del egg. Men får greie meg med dei die ahr på butikkene her.

Du har vore flink å trent ja. Både det eine og adet andre. Neste økt blir lengre skal du sjå. Skal ikkje ta så lang økt første gangen. Ein skal kunne slå seg sjølv mange gagner i starten det er viktig. Lykke til i morra og kos deg med dattra også. klemmen

hobbyting

30.01.2013 kl.18:29

Ha smakt vaktelegg og de var så utrolig små og ganske gode. Min svigersønn bruker slike egg i matlagningen noen ganger.

fruensvilje.blogg .no

30.01.2013 kl.19:40

Sirdalsrypa: hadde vært hyggelig med høner ja :)men da blir mann bunden og det vil jeg ikke :))får fortsette å kjøpe med venninna mi

fruensvilje.blogg .no

30.01.2013 kl.19:41

blomsterdamen: liten er den vaktelen :))men egga skal vist være noe særegent

fruensvilje.blogg .no

30.01.2013 kl.19:43

Greta: ble noen innlegg i dag ja :))
Jeg hvet att det blir bedre for hver gang jeg trener,men att det var så tungt som i dag var jeg ikke forberedt på

fruensvilje.blogg .no

30.01.2013 kl.19:45

hobbyting: heldige dere som får tak i slike egg da :))har aldrig sett noen slike i butikk her hvor vi bor

tromsfruen

30.01.2013 kl.21:42

Vi kjøper også mye egg fra lokale bønder, så på fredag kommer bilen med go`sakene til torget...og vi dit :)

fruensvilje.blogg .no

30.01.2013 kl.22:11

tromsfruen: blir vanskelig å kjøpe butikk egg når en først har blitt vant til disse fra frittgående hagehøns :)

funderier

30.01.2013 kl.22:27

En flott billedserie fra hønsegården. Vi har også faste eggleverandører som er frittgående. Ikke tvil om at eggene holder en annen standard. Smaken er i alle fall mye bedre, synes jeg.

baki

30.01.2013 kl.22:54

Så fine fugler. Har litt lyst på høner, men....

Ser du har hatt en aktiv dag i dag. Jeg syns du både er flink og sprek:).

Ønsker deg en fin torsdag.

Lillian

31.01.2013 kl.01:22

Ååå, så koselig å bli nevnt i bloggen din! Nå ble jeg kjempeglad! :)

For noen fine høner, og flott hane, er den hvite en brahma, tro? Vet ikke hva slags høner det er, jeg har nok ikke noen sånne.

Deilig å se høner ute, med grønt gress under føttene! Herlig! :)

Det var gøy å se bilde av vaktelen, da ser jeg jo litt hvordan mine vaktler kommer til å se ut! De vokser i rakettfart, så er vel ikke mange uker til, hehe!

fruensvilje.blogg .no

31.01.2013 kl.07:48

Flaggermusvinger: tenkte det kunne være kjekt for deg å se mine eggleverandører hi hi :)var ikke store fuglen denne vaktelen nei men morsomt å komme over dem :))ja du har spennende dager i vente og jeg synes det er kjekt å følge med på utviklingen hos deg :))

fruensvilje.blogg .no

31.01.2013 kl.07:48

baki: takk :)blir ikke samme trimmen i dag,men opp noen bakker må jeg når jeg kommer til volda

fruensvilje.blogg .no

31.01.2013 kl.07:49

funderier: nei disse fra frittgående høner har en bedre smak og er myyyyyye større enn butikkegga

Skriv en ny kommentar