Fri for hestekjøtt :))

Det har vært mye omtale i media om hestekjøtt i maten,for å ungå det er det greit å kjøpe råvarene for så å lage retten selv.

No er jeg priviligert som har hjortekjøtt siden vi er grunneigere :))og vi har fjorden med fisk i og fjellet med bær og sopp:))jeg har alle tider likt å lage maten vår fra grunnen av så inntet untak i dag heller :))

Dagens middag var ytrefilet av hjort som har beitet her i bygda 🙂

valget i dag vart en mos av sellerirot og søtpotet,tok ikke bilde av det ferdige resultatet men det var kjempegodt.

Kok bitane møre mos dem og rør inn salt/pepper og litt godt smør

grønnsaker er godt så kok rikelig,her valgte jeg gulrot,blomkål og brokkoli,lettkokte dei skal ikke være bløte men litt faste 🙂

tørket kantarell og traktkantarell som jeg plukket i høst legges i bløt

det er lett å skjære tynne fine skiver når kjøttet er halvtint

stekes i rapsolje krydret med viltkrydder selvplukka einebær og kvitløk smelt ned litt smør på slutten hell over noen dråper kikkomann og rør inn ekte sæterømme

legg det i en ildfast form ,ta så soppen klem ut vannet og surr det i litt smør

hell så soppen over retten og la det få noen minutter i bakerovnen

Skulle jo tatt bilde av maten på fatet ved servering men desverre gjorde jeg ikke det,men det vare en fargerik og smaksrik middag i dag :)og rester nei det har jeg desverre ikke,la en sje med hjemmelaget ripsgele på toppen :))men tyttebær hadde vært ennå bedre.

Maten er spist men jeg håper det kan inspirere til å lage noe liknande :))

12 kommentarer

Siste innlegg