En liten oppfølger på basilikum.
Jeg kjøpte en basilikum på rema 1000 var det vel :))og jeg har kjøpt en urtebok.
I boka står det att en kan like godt kjøpe dei som er på kolonialen,men høst bare toppane og la bladene langs stilken være igjen.
No tok jeg bort et blad i ny og ne om den viste tegn til å bli litt dårlig også på stilken.Ved å ta tuppen til bruk i mat så vil det komme 2 nye tupper etterhvert,og ved å fortsette på denne måten vil det til slutt kunne bli en hel liten busk 🙂
min kjøpte jeg rundt påsketider og den vokser og trives veldig godt,jeg har brukt alle tuppane så det dere ser er nye som har kommet til
den har fått litt flytande gjødsel og litt vann ca 0,5 dl hver dag eller annenhver dag.
No skal jeg ut og reise så den skal opp en etasje til svigermor så hun får passe på den,ellers kan det være lurt å la den stå på lecakuler eller grønn oasis,fylle opp med vann og la den trekke til seg det den vil :))
Ønsker dere lykke til om dere forsøker disse.
PS den liker ikke kulde så la den helst være inne eller i et drivhus
Jeg elsker Basilikum har i vinduskarmen året rundt 🙂 dilig både frisk i salat og i tomatrettene :)) men som du nok også har erfart, varmekjær og liker ikke å tørke ut ! håper svigermor er flittig med vannkanna i varmen ;0)
Grete: satser på att den overlever i etasjen over meg :))
Basillikum er godt, men jeg er ikke så flink som deg..
Har noen ideer på at jeg skal ha litt krydderplanter, bare det blir sommer 😉 tror jeg…
Ha en fin kveld 🙂
Stilig. Det må eg prøve ein gong. du er så flink med alt sånt
Hanne: krydderplanter er godt bare basilikum får stå lunt da den ikke liker å fryse 🙂
Greta: he he det er faktisk første gang jeg har basilikum :))men jeg har jo kjøpt urtebøker som jeg leser i
Ja det er bare å spise i vei:) Basilikum er godt og kan vel brukes til mye. Ser ut som om planta trives godt hos deg 🙂
Jeg sådde sånne for noen år siden, og det ble dårlig med utkomme. Så jeg tror jeg hiver med en fra butikken og ser om jeg også får den til inne på kjøkkenet. 🙂
God tur, hvis du fortsatt er avgårde!
Hei på deg!
Jeg er så imponert over dine grønne fingre! Egendyrkede urter til maten må jo være fantastisk. 🙂
Nå har jeg omsider kommet meg inn for å oppdatere meg på bloggfronten igjen. Er ikke så ofte jeg har tatt meg tid til det i det siste. Har fått med meg at du har vært på Lista, og ser av Grethes blogg at dere jammen hadde det koselig sammen. Siden det er noen dager siden forrige innlegg hos deg og du har forlatt Grethe er du gjerne fremdeles i Sandnes hos søsteren din? Jeg håper uansett at du har gode dager. Sandnesområdet har jo mye bra å by på, til tross for at værgudene ser ut til å motareide oss litt. 😉 Uansett hva du sysler med så håper jeg du nyter dagene!
Med andre ord: takk :)je har hatt mange gode dager både på Lista og i Sandnes :))og været vær no heller ikke så værst