Fjelltur i lett yr

Våknet til nok en våt dag men jeg bestemte meg tidlig for att jeg skulle på fjellet uansett,så kl 8.15 var jeg påkledd og klar,lette fram sykkelen og syklet til Finnes der sette jeg fra meg sykkelen og begynte å gå alle svingane opp til Bakkedalen,ca 6 km oppover.

Det var nydelig i fjellet og marka var dekket av nydelige lilla røsslyng

ferdig med alle bakkane og kan nå nyte utsikta Leira ligger bak det laveste fjellet ,innst inne ser dere Viddal

så var det å trakke seg innover mot setra

jeg gikk gjennom en liten bjørkeskog og det midt mellom trærne dukket denne opp

en kjempedige rødskrubb og det beste av alt den var ikke gjennombåret av småmark

for å få den ned i spannet måtte jeg brekke av en bit :))og ja jeg fant litt multer også,såpass att det blir litt multekrem til jul 🙂

jeg fant et par rødskrubber til på vei ned igjen :))den største vog 600g :))3 sopp som tilsammen vog 1 kg var utrolig kjekt å plukke.

Rødskrubben er teglrød på farge det er en rørsopp,dvs den har rør under hatten og ikke skiver

stilken er dekket av svarte skjell og den vokser bare under bjørk,når en skjære over denne soppen blir snittflaten blålilla og etterhvert svart men det foringer ikke kvaliteten.

Siden det var så store eksemplarer valgte jeg å fjerne rørlaget og stilken,resten kokte jeg i 10 min før jeg stekte dem på svak varme i 20 min

etter steking sitter en bare igjen med dette lille her :))men det er godt å ha til hjortekjøtt og sauser utover vinteren :))eller på en pizza

det ble 600 g multer som jeg bare rørte litt sukker i og fordelte det i bokser som jeg puttet i fryseren,deilig med litt multekrem til kromkakene i romjul

fjellturen min varte i 7 timer så jeg er rimelig sår i føttene alikavel hadde jeg en nydelig dag i fjellet:))etter middagen gikk jeg ut i hagen og plukket inn lufteløkene mine

disse småløkane har jeg brukt å surre i smør til fisken men i dag ville jeg prøve noe nytt

jeg la dem på glass ,glasset ble ikke helt fullt så jeg kuttet opp en vårløk også og blandet det med småløkane og drysset litt karvefrø i:))så lagde jeg en eddiklake av like deler klar eddik og eplecidereddik,salt og sukker fylte glasset helt fullt så er det bare å vente noen dager og se hvordan dette vil smake :))

I morgen sier dei det skal bli litt bedre vær så vi krysser fingrane for det for no bikker det bare såvidt 10 grader ute

16 kommentarer

Siste innlegg