I dag har det vært tørt og fint ute,ikke det varmeste været men friskt og fint :))vi møttes 3 damer hos ei granne og der koste vi oss med kaffe ute,vi fikk servert nyplukka rips med vaniljesaus på til kaffen.Det gav mersmak så da jeg kom hjem gikk jeg ut i hagen og startet innhøsting av egne rips
det ble en full balje i dag og enda er der flere baljer igjen der ute,og fortsatt er veldig mye umodent.
Mulig jeg tar en del av dei umodne alikavel for vil mann lage gele er det en fordel att bæra ikke er modne for da blir geleen stiv uten certo i .
Yngste jjenta vår er 22 år i dag og vi er innvitert til Volda på middag,så dette får stå til senere eller i morgen før jeg tilbereder det.
Jeg liker å fylle opp noen korger til kos,resten blir saft og gele
Har dere andre gode alternativ til bruk så tar jeg gjerne imot forslag 🙂
Kake med frosne eller friske rips: 75 g smelta margarin 3 egg, 2dl sukker, 2,5 dl kveitemjøl, 1,5 – 2 dl friske eller frosne rips. Pynt melisglasur.
Rør saman egg, sukker, kveitemjøl, smelta margarin. Husk, ikkje visp. Opp i smurt form (22 cm) med heile sulamitten, strø rips oppå, steik 200g, 25-30 min. Like god etter fleire dagar. Denne kaka er særs rask å lage. Lukka til!
Bruker berre å safte ripsa eg om eg får tak i.
Jeg har plukket 2 fulle bøtter med ripsbær i hagen min nå. Så venter jeg på at solbærene skal bli moden, antar at der er ca 3 bøtter. Så da er vi klar for å lage saft.
Gratulerer så masse med dagen til yngste jenten 🙂
Is av ripsbær er nydelig 🙂
mmm deilig rips:))
Jeg har plukket alle ripsene mine, det ble ikke så mye men tar seg opp år for år. Men i dag fikk jeg plukket et spann med blåbær. Tenkte jeg måtte innom deg for å høre om du pleier å skylle blåbærene? Jeg gjør det, men lurer på om de mister litt smak pga det. Hva er fasiten, skylle eller ikke? 🙂
Gratulerer med datteren!:):) (91-modell som min;))
Flinke du, er på farten å høster i dag også:)
Oldemorbloggen: takk for tips skal notere ned oppskriften
Greta: godt det også :))
Lisbeth Pedersen: takk :))akkurat no har jeg rensket 8 jordbærkorger fulle med rips og fylt opp gryta med resten til gele 🙂
Torunn: mulig det har du oppskrift ?
Grete: veldig deilig :))
Flaggermusvinger: blåbær har jeg aldrig skylt,tror ikke det er nødvendig
Livsrom: takk :))ja jeg må jo høste litt i hagen ,synd om fuglane skulle fare med alt
Ripsbæris:
5 dl frossen rips
3dl sukker
Tøm sukkeret over bæra og la dei tine litt. Mos deretter i foodprosessor, tilsett 2 eggekviter, 1 ss sitronsaft og 1/2 ts salt.
Pisk 3dl kremfløte og bland så den piska fløten med ripsblandinga. Frys i valgfri form.
Nytes i frossen tilstand med vaniljesaus, nydelig 🙂 velbekomme!
Torunn: tusen takk :))skal notere dette