Hva er vel bedre

Dagen i dag startet tidlig,kl 8 var jeg ute for å rake jord opp i traktorskuffen :))ha ha så lett var det ikke så spaden måtte frem.Da skuffen var full hadde jeg fortsatt noe som skulle bort så det ble noen trillebår i tillegg.

10.30 var jeg fint ferdige så nå blir det ikke mer gravejobb på denne fruen på en stund.

Kroppen var sliten og ryggen har jeg vel ikke lov å klage på :))så hva er vel bedre da enn å ta en tur på fjellet :))jeg tok med spannet og begav meg i vei

stakkars månen,took vist feil av tida på døgnet

det var godt å komme bort fra jordhaugane

bare meg og skogen,kan være fint det også 🙂

som dere ser er det kommet sopp i spannet,og så gikk jeg meg på en rødskrubb med veldige dimensjoner:))den var kun til foto:)

turen gikk videre

noe rødt 🙂


og enda mer rødt,jeg må vist opp igjen ganske fort for nå er tyttebæra modne :))

det er vakkert her oppe :))

og så var det nedoverbakke igjen

en merkelig sopp,ikke hvet jeg hva den heter

vel nede i bygda igjen,det hadde meldt regn i dag men den holdt seg borte :))

det ble noen sopp i dag også :))jeg fant kantareller,rødskrubb,brunskrubb ,steinsopp og granmatriske

når jeg rensker skrubben så tar jeg bort rørlaget under soppen,som regel tar jeg bort stilken også så sant den ikke er fast og fin da.Når du skjører en skrubb er den kvit og lekker

men som dere ser her svartner den fort,det er helt normalt og skal være slik,da hvet du også att det er skrubb vi snakker  om :))og fargen har ingenting med smaken å gjøre.

Nå koker jeg bitane i ca 10 min kaster vannet og steker soppen på tørr panne

da blir den slik bare et lite tfat igjen av det jeg kom hjem med,nå kan jeg fryse soppen og når jeg skal bruke den,da først har jeg smør salt og pepper i pannen

desverre var det litt mark i stilken på steinsoppen,men hatten var fin så den er nå oppkuttet i skiver og ligger til tørk,da kan den lagres i årevis uten å foringes

ja så fant jeg noen store fine kantareller,dei ble oppskjært i 4 før jeg kokte dem i lettsaltet vann

opp i frysebeger og hell over litt av kokevannet,no er det klart for fryseboksen

Det blir ikke mye av soppen når den er tilaget,men jeg har da litt til høstens hjortemiddager :))

Sukkerertene mine har vokset så ertene er store da må dei forvelles,så når soppen var ferdigstelt plukket jeg litt erter til middag

da ønsker jeg dere alle en nydelig fin kveld

12 kommentarer

Siste innlegg