Den elsdte sønnen vår er svært glad i å lage mat og han lager det meste fra bunnen av som sin mor ) her om dagen fikk jeg en mms fra ham ,han hadde laget yoghurt fra bunnen av,mor lot seg friste og gutten forklarer hva som skal gjørast ) så mandag ble remedier innkjøpt
jeg har aldrig hatt en termometer,skulle ha en elektrisk men det fantes ikke i Volda så det ble en billig versjon fra rema 1000 ) legen anbefalte meg å spise biola for magen ,så da tenkte eg att det må være mulig å lage biola )
Melken ble varmet opp til 42 grader,jeg pakket hele gryten inn i et badehåndkle og la den under dyna mi i senga,nå sier min sønn att jeg kan sette den i bakerovnen med bare lys på ,IKKE varme da holder det hele jamt temperatur
Ja det var melken ,den ble varmet til 42 så rørte jeg i 3gode ss biola naturell ,etter 6 timer sjekket jeg forholdene i gryta,noe skjer men det må tykne mere,jeg ringer sønnen og spør hvr lenge ) 8-8 timer sier han max12 ) aha så ho mor lar det stå 2 timer til
Nå har jeg en skål med sil bereknet på salat ) den passet fint til mitt formål,jeg har nye gasskluter ,bløyter en og legger i silen før jeg heller yoghurten i,nå skalmysen renne av for tykkere yoghurt.
Et par timer sier sønnen ,men kan ho mor ha gjort noe galt ? ja for min yoghurt var ikke så tykk som sønnens,så jeg setter det hele tilbake i kjøleskapet,ja for på denne prosessen skal den ikke stå framme men i kjøleskap,så tar jeg natta ))
Da jeg stod opp nå i dag var spenningen stor ))ha ha det ble rett og slett gresk yoghurt,skikkelig tykk og fin
og dagens frokost ble dermed egen hjemmelaget yoghurt
siden den over natten ble så fyldige velger jeg å kalle det gresk yoghurt ) tilsatt chiafrø,gresskarkjerner egen plukkede blåbær fra norske skoger og bitte litt akasiehonning for litt sødme ) mmmmmm det var virkelig godt
Nå sitter jeg her med 6 dl myse,så får vi se om jeg kan trylle frem noe av det også ,ha en fin dag,jeg venter på rørlegger så min dag blir helt super )
Så moro 🙂 Særlig når man får tips av sin egen sønn… Da vet du at du har gjort noe godt og lært han fint opp 😀
Ha en kjempefin dag Connie 🙂
Dette så godt ut 🙂
Ja du prøver deg på det meste..hihih..sikkert morsomt for de som liker å prøve seg frem..Morsomt da..og spise noe man har jobbet litt med! Det smakte sikkert godt! HA en god dag!
Imponerende 😀 Ble helt målløs jeg. Kreativ sønn har du, og så tør du sette i gang selv også 🙂
Ser jo virkelig kjempegodt ut. Men vet ikke om jeg tør å sette i gang selv med en sånn prosess. Skal lagre dette, og se om jeg våger en gang til høsten kanskje 😉
Ha en herlig dag 🙂
Så herlig!!
Du fikk mye gresk youghurt du altså 😀 Og HVA skal du bryke mysen til ???!
Lykke til med dagen og da er badet snart klart 🙂
Anne Grethe: tusen takk ) ja det er en flott og flinke gutt ))
lisarorvik: det var det )
dvergpinschere i mitt hjerte: veldig godt og helt sukkerfritt ))
Eva: ja min elsdte sønn overgår ho mor i å teste ut hjemmelagde matvarer hi hi denne yoghurten får du til,eneste en trenger er litt tid
Etdiktomdagen: ja denne var god,siden jeg silte av mysen så blir det bare en halvliter med yoghurt,men så er den fri for sukker og andre tilsetningstoffer ) mysen står på svak kok nå,har planer om å prøve prim ) resultat får dere i kveld
Noe så deilig! elsker yoghurt og bær 😀
Såg veldig godt ut Connie! 😉 Og så gøy å få tips, inspirasjon og hjelp fra sønnen! <3
Nyt dagen! <3 Klem
Henriette Celin: takk ) ja dette er deiligt
Unni: takk ) ja det er sant,dei unge er ofte veldig flinke )
Intressangt 🙂
Tålmoig sjel er du! Nå vet jeg at du fant på noe med mysen også, for jeg har lest det innlegget! 🙂
fjellgeitbundingen: og godt
karidansen: mulig jeg er det ja )) en kan også bruke mysen til brødbakst )
Du er bare god. Tenker den smakte virkelig godt ja. Helt utrolig kva dere kjem på å lage og så flink både du og sønnen er.
gretashobby: den var virkelig god og snart oppspist ) i dag fikk jeg en 3-4 liter ekte kumelk rett fra kua med ei vennine,det skal testes på mer yoghurt ))