Dagens frokost

Den elsdte sønnen vår er svært glad i å lage mat og han lager det meste fra bunnen av som sin mor ) her om dagen fikk jeg en mms fra ham ,han hadde laget yoghurt fra bunnen av,mor lot seg friste og gutten forklarer hva som skal gjørast ) så mandag ble remedier innkjøpt

jeg har aldrig hatt en termometer,skulle ha en elektrisk men det fantes ikke i Volda så det ble en billig versjon fra rema 1000 ) legen anbefalte meg å spise biola for magen ,så da tenkte eg att det må være mulig å lage biola )

Melken ble varmet opp til 42 grader,jeg pakket hele gryten inn i et badehåndkle og la den under dyna mi i senga,nå sier min sønn att jeg kan sette den i bakerovnen med bare lys på ,IKKE varme da holder det hele jamt temperatur

Ja det var melken ,den ble varmet til 42 så rørte jeg i 3gode ss biola naturell ,etter 6 timer sjekket jeg forholdene i gryta,noe skjer men det må tykne mere,jeg ringer sønnen og spør hvr lenge ) 8-8 timer sier han max12 ) aha så ho mor lar det stå 2 timer til

Nå har jeg en skål med sil  bereknet på salat ) den passet fint til mitt formål,jeg har nye gasskluter ,bløyter en og legger i silen før jeg heller yoghurten i,nå skalmysen renne av for tykkere yoghurt.

Et par timer sier sønnen ,men kan ho mor ha gjort noe galt ? ja for min yoghurt var ikke så tykk som sønnens,så jeg setter det hele tilbake i kjøleskapet,ja for på denne prosessen skal den ikke stå framme men i kjøleskap,så tar jeg natta ))

Da jeg stod opp nå i dag var spenningen stor ))ha ha det ble rett og slett gresk yoghurt,skikkelig tykk og fin

og dagens frokost ble dermed egen hjemmelaget yoghurt

siden den over natten ble så fyldige velger jeg å kalle det gresk yoghurt ) tilsatt chiafrø,gresskarkjerner egen plukkede blåbær fra norske skoger og bitte litt akasiehonning for litt sødme ) mmmmmm det var virkelig godt

Nå sitter jeg her med 6 dl myse,så får vi se om jeg kan trylle frem noe av det også ,ha en fin dag,jeg venter på rørlegger så min dag blir helt super )

20 kommentarer

Siste innlegg