i år er det utrolig masse rognebær i trea her hos oss,og dei er bare så vakre der dei farger naturen med vakre farger .
No er det slik att noen ønsker å benytte noen av disse bærene og lage rognebærgele ) jeg har gjort det jeg også men det begynner å bli noen år siden nå.
Da jeg lagde rognebærgele spanderte jeg noen glass på et vennepar,det hadde seg slik att dei var i familie med en sjefkokke ved et hotell,da han fikk servert denne geleen spurte han om jeg ville dele oppskriften for dette ville han bruke på hotellet sitt )
Selvsagt delte jeg hi hi .
Grunnen til att jeg ikke lager rognebærgele nå er att jeg elsker tyttebær og siden jeg plukker rikelig av det så har jeg mer enn nok til høstens gode middager )
Men no er det noen som vil prøve seg og lage rognebærgele og da tenkte jeg att eg kunne dele en god oppskrift med dere ))
ROGNEBÆRGELE
PS rognebæra MÅ ha et døgn i fryseboksen før en lager gele ,da forsvinner bitterheten og bære blir litt søtere
1kg rognebær
1/2 kg gode norske epler
1-2 dl vann
la koke 20 minutt
sil bæra
mål opp 1 liter saft og kok det med 1 kilo sukker
la koke til det tykner eller består geleprøven ))
Velbekommen
Ja det er vel lite brukt det nå..men de som serverer mye vilt, må da syns det er flott. Tror ikke jeg har smakt det.. Flott tips! 🙂
dvergpinschere i mitt hjerte: jeg hvet om flere som må ha rognebærgele,selv er ikke jeg så veldig glad i det,men skal det først være så må den være god hi hi ,da må det bli med epler i
Hihi…. stilig…. da fikk geleen din en opptur på hotell! Klem <3
Hørtes ut som en god variant med eple i 🙂
Hm, ja det kunne jeg tenke meg å prøve. Kan sikkert egne seg som smakstillsetting på sauser 🙂
Høres godt ut (:
Margrethe: ja eg vart jo litt stolt da hi hi,men det er noen år siden nå
Anne Grethe: ja skal en først lage rognebærgele,så kan en like godt lure i noen epler hi hi
GTduA: mulig det,har ikke prøvd det ,jeg har bare brukt det som tilbehør til kjøttretter
Henriette Celin: noen liker det og noen ikke )) men det koster lite å prøve
SV: Det er sant (:
Mmm, rognebærgelé er veldig godt, men det er mange år siden jeg spiste det. Jeg har ikke forsøkt meg på det selv, men jeg plukket og mamma kokte :o))
Er det ikke sånn, iflg gamle segener, at når det er mye rognebær på trea så blir det mye sne!!
Vera Lynn: ja da får vi masse snø i vinter iallefall
Skal prøve eplevarianten jeg også.
Siv Svanem: spennende da å prøv begge deler