Makrell

Makrell endten liker du den eller ikke )) jeg liker den,men aller best som pålegg .

I går var jeg heldige for etter å ha fisket i timer og bare fått en makrell slo mannen til med 6 stk om kvelden ))

jeg hadde planer om å steke makrell til middag i dag,men mannen var helt uenige hi hi

Så det måtte bli andre gosaker av alle sammen ))

Jeg fikk jo en røykeboks av elsdte sønn sammen med påleggskokeren,og første gang jeg forsøkte å varmrøyke makrellen ble en katastrofe,det smakte helt forferdelig.Men hobbystua tipset meg om å røyke fisken hel og la skinnet sitte på,så i dag var det dags for å prøve igjen )

Jeg strødde på litt salt i går kveld og lot fisken ligge slik over natten i kjøleskapet,i dag skylte jeg fisken og tørket den ,så peppra jeg den inni buken og strødde på litt hjemmelaget urtesalt så bar det ut i røykeboksen,men jeg brukte ikke bare røøykespon i dag,jeg tilførte litt ferske eine med bær i tillegg ,ikke mye bare litt )

No sleit jeg litt med å få varme på boksen,så jeg måtte flytte den etter nnoen mislykkede forsøk hvor trekken blåste ut varmen,da gikk det greit å jeg fikk varmen opp i 70 grader,fisken fikk stå i ca 30 min

Da jeg såg til den hadde temperaturen begynt å synke,jeg fikk litt panikk og åpnet forsiktig lokket ) og det såg helt perfekt ut ))

lukter godt

mild og fin røyksmak ,saftig og god,ja dette var virkelig jammi )

2 er vakumpakket og skal frysast,2 er dagen lunch ja halvparten er allerede oppspist hi hi

Men jeg har fortsatt 3 makreller

jeg trekker makrellen i litt lettsaltet vann tilsatt pepper og lauvbærblad ,renser den og avkjøler

så lager jeg en god tomatsaus,jeg bruker en boks hermetiske tomater,en med tomatpure,løk,salt og pepper koker til løken er myk før jeg kjører det med stavmikser ,tilslutt rører jeg i en god klatt meieriesmør ))

nå blandes alt og voila 3 makreller har blitt til 3 bokser med makrell i tomatsaus ) mmmmmmmm

Makrell er godt altså

10 kommentarer

Siste innlegg