ja det er no slik engang att vi må ha mat,jeg er ikke sånn overvettes glad i å bake brød,men hjemmebakt er best for magen og metter bedre enn kjøpebrød i lengden,så siden det var sånn kalde vind i dag og ikke sol ble det brødbakst
det ble 12 stk i dag,da holder det en stund )
Men jeg ble så sigen og trøtt etterpå att jeg hadde 2 valg,sove litt eller lufte meg )) jeg valgte å lufte meg
mannen har ryddet langs elva,og siden veden lågg litt utover ,tok jeg en runde og ryddet dem godt ut av veien til vi får dette i hus.
Når så det var gjort ville jeg plukke brennesle,jeg behøver ikke gå langt
det vokser rundt hele huset vårt,og på disse markane er det ingen som sprer gjødsel,så det er helt reint og trygt å høste )
Jeg plukket en full 5 liter spann ))
jeg plukker toppen av brenneslen,koker opp vann og har skuddene rett oppi.Da faller dei sammen fort,så er det bare å slå ut vannet,bruker en dørslag ) og har dei forvellede skuddene i kalt vann,press ut noe vann,fordel det på et brett og putt i frysa,da har du en god grønnsak utover når det ikke er mer som er brukandes ute ))
vel her er det pasta til middag med en fyldige hjemmelaget kjøttsaus,og i sausen har jeg rikelig med urter ,helt ferske for året )) brennesle,ramsløk,og luftløk
i hagen kommer plommetrea mine med blomster no,da håper jeg det kommer mange bier og veps også som bestøver dem
jeg har fått en gedigen tønne i hagen,den er fin og kun til pryd,når jeg sier gedigen så mener jeg gedigen,for denne rekker meg til skuldrane )
så var det mat igjen,jeg har som dere nå hvet 2 små tuer med ramsløk,jeg plukket med noen blader + litt luftløk når jeg gikk i hus igjen
noe av brenneslen er nå kommet i kjøttsausen,ramsløken er finhakket og kommet i kjøttsausen,så var det luftløken,jeg skar av den tykkeste delen,altså den nederste delen,den øvste og mørkaste delen havnet i kjøttsausen
denne nederte delen som er svært saftig ,og har en mild og god løksmak,(ikke så stram som gressløken ) den ble også hakket i mindre biter
dette skal ikke forvelles,bare putte det i en pose og rett i frysa,så har en ,en god smak å fylle supper og andre ting med til høsten igjen ))
lar en luftløken stå urørt,danner det seg en stengel med mange små løker i toppen,helt ok det,men jeg liker no den best som den er nå jeg ))
ha en fortsatt fin kveld da dere )
Så herlig, både brødene og urtene du finner i naturen.
Min matgale verden: takk ) brødene bruker bli gode,og urter,eller grønnsaker er viktig for hele mennesket )
åå du er så flink!
Ser der, ja..der var brødene..nam igjen, hehe 😉 Og så deilig det må være å ha så mye godt å hente rett utenfor stuedøra =)
Janne: tusen takk
Helene: det er sant,mye godt i naturen om en læreer seg å bruke det
Hei Connie, takk det samme til deg. Flink du har vært i dag å bake 🙂 Resultatet så bare fantastisk ut. Brennesle ja. He he, litt utenkelig med brennesle nå 😉 Ble ikke sykkeltur på meg i dag. DA det var meldt og falt litt snø i natt. Tint av gangfeltet igjen, så får vi se om jeg skal sykle til jobb i morgen. He, he, prøver å motivere meg selv. Går litt trått det 😉
fjellgeitbundingen: tuen takk ) nei våren har nok ikke kommet like langt hos dere har jeg skjønt,men en dag kommer vel noe til dere også ) og finner du brennesler da,ja da kan du høste litt du også
Ikke smakt brenneslesuppe siden ungdomsskolen. Husker det var overraskende godt og næringsrikt..
De brødene så gode ut. Lenge siden jeg har bakt brød igrunnen. Har aldri funnet noen god oppskrift på brød som er gode dagen etter de er bakt. Alle smaker best rett ut av ovnen. Ellers blir de så sykt tunge … og da vil ikke min bedre halvdel ha de. Han liker best sånne brød ungene liker han, uten hele korn. Vi er helt i hver vår ende av skalaen der. Skal si du hadde en innholdsrik mandag. :o)
Du er så flink..og jeg skulle virkelig ønske jeg orket og lage brød..for det smaker jo såååå mye bedre en vanlig brød i butikken..nå vil jeg bare ha jegerbrød..som har litt korn og smak…kneip er jo bare kjedelig…og brød har faktisk blitt dyrt..30 kr for et godt brød..så mye å spare på det også.. og alle de urtene dine…flinka!! hihihi. ha en god kveld videre du også!
fjellgeitbundingen: du får plukke litt når den dukker opp hos dere
Marit: he he ,ja noen liker fluffy lette brød,jeg kaller slike brød for svamp ) her går det i grove brød med masse frø i
dvergpinschere i mitt hjerte: tusen takk )) hadde blitt dyrt skulle vi kjøpt så masse brød som det går her i heimen,nei hjemmebakt er best i lengden ) må høste litt nå som det er på sitt beste ute
wow, så flink du er. Jeg kan ikke å bruke noe av det som vokser rundt meg, men baker brød gjør jeg 🙂
Mariann Sæther Tokle: tusen takk ) hvorfor kan du ikke bruke noe av det som vokser rundt deg ? om det er kunskap så er det mye å lære om du googler eller kjøper bøker om gratis mat
Klart jeg kan, men har aldri satt meg inni det og det blir liksom ikke prioritert, ihvertfall ikke nå 🙂
imponert eg:-)
Så fin tønna var 🙂 Du er super på sunn hjemme – laget mat altså 🙂
Mariann Sæther Tokle: eg skjønner ))
ann sissel: hi hi
frodith: tusen takk )) ja jeg liker å prøve med det som er sunnt og godt
Når jeg ser alle de deilige brødene får jeg jammen lyst å bake her også. Hjemmebakt brød er utrolig mye bedre enn kjøpebrød. Men jeg får nok bake en annen dag 🙂
Du har virkelig vært aktiv… Det var litt av en ladning med brød på en gang, men det er jo greit å bake mye å fryse ned så har man en stund. Du er så flink til å samle naturens mat, var det sånn at du hadde en bok som fortalte om hva som spiselig??
Å nam…. så godt! Du er god! Og jeg lærer så mye av deg….. <3
margarites: ja en lyt bake når en har tiden til det,for det tar sin tid
Vera Lynn: ja baker jeg brød,er det greit å bake for en stund ) jeg har flere bøker om spiselige ville vekster )
Margrethe: så hyggelig da,hadde vært kjekt å høre om du prøver ut litt brennesle
Du er svært dyktig til å utnytte ressursene i naturen! Brenneslesuppe er godt – og det er jo sunt også! 🙂
Oi, så flink du er. Og så mye spennende du har ute i hagen 🙂
karidansen: ja jeg prøver på det )) og godt med brenneslesuppe ja,i går ble det brennesle i kjøttsausen til pasta
Laila MA: tusen takk,ja det er masse som kan spisast og som smaker godt om en lærer seg dei rette sortane