det måtte bli en tur i skogen

det er en gang slik att en blir litt hekta av å leite etter sopp,og soppen er som bringebæra,dei vokser fra dag til dag,det er ferskvare rett og slett 🙂 nå hadde jeg ikke vært i mine vante skoger siden føre helgen,dermed bestemte jeg att det måtte bli i dag :))

tenk jeg fant steinsopp i dag også :))litt markspiste i stilken,men ikke i hatten,så her tørkes gosakene til senere bruk

her har det skjedd noe,bunnen var full av fjær,men ingen kropp eller skjelett

og ja jeg finner sopp jeg på mine faste plasser hvor jeg går igjen og igjen :))

ute var det skyet men opplett,sånn sett en helt prfekt dag for å trakke i skogen for jammen blir en svett 🙂

jeg rusler hjem tar meg en enkel lunch ,men det er ennå tidlig dag og jeg hadde en skog til som skulle besøkast,så da tar jeg med en ny kurv og rusler ut igjen

og jeg sier bare du og du og du 🙂 her var så mange gule kremler i dag att jeg måtte la halvparten stå igjen,så får eg heller ta en ny tur på fredag og plukke noen flere :)da får dei vokse litt mer også for disse soppene utvikler seg under bøset i skogsbunnen og kommer opp med litt for masse barnåler og annet rusk på hatten

kurven fylles og jeg må bare gi meg selv om det fortsatt er mange skarp gule kremler igjen ,dei er vist overalt i mine skoger

jeg rusler hjemover igjen,det kommer litt regn,men heldigvis ble det ikke noe av det

vel hjemme igjen og nå har jeg to kurver med sopp som må stellast

jeg legger soppen på brett,da er det lettere å jobbe med den  : soppen på det bakerste brettet ligger nå i sopptørkeren,men så var det alle kremlene som er på det fremste brettet,kremlene kan en dra skinnet av hatten på,det er bra siden dei er fulle av bøs 🙂 så deler jeg dem i biter og koker dem på svak varme til dei slipper vesken sin,det ble 2 fulle bokser som skal i fryseren 🙂

Men det måtte bli noe med sopp til middag i dag

det ble stekt ytrefilet,jada en her i heimen trodde jeg serverte hjort,men det var kje hi hi ,ikke alt enkelte trenger å vite :))

jeg toppet kjøttet med sprøstekte rødskrubb som jeg fant i dag ,og den elsdte sønnen vår lærte meg att det ble godt med en liten klatt sennep i soppen :))

rødskrubb må varmebehandles i 15 min,så jeg kokte dem og slo ut vannet før jeg delte i små biter og sprøstekte med salt,pepper og sennep

jeg kokte kålrot og knutekål og varmet opp piggsoppstuingen som var til overs tidligere i veka,men jeg tilførte litt stekt bacon i soppstuingen,jeg sier bare du og du og du :)) dette smakte aldeles nydelig ,det er faktisk lov å kose seg midt i veka

og til kvels har jeg planer om å servere riskrem,jepp løvde grøt i går og har en pakke fløte som må brukast hi hi

12 kommentarer

Siste innlegg