det er en gang slik att en blir litt hekta av å leite etter sopp,og soppen er som bringebæra,dei vokser fra dag til dag,det er ferskvare rett og slett 🙂 nå hadde jeg ikke vært i mine vante skoger siden føre helgen,dermed bestemte jeg att det måtte bli i dag :))
tenk jeg fant steinsopp i dag også :))litt markspiste i stilken,men ikke i hatten,så her tørkes gosakene til senere bruk
her har det skjedd noe,bunnen var full av fjær,men ingen kropp eller skjelett
og ja jeg finner sopp jeg på mine faste plasser hvor jeg går igjen og igjen :))
ute var det skyet men opplett,sånn sett en helt prfekt dag for å trakke i skogen for jammen blir en svett 🙂
jeg rusler hjem tar meg en enkel lunch ,men det er ennå tidlig dag og jeg hadde en skog til som skulle besøkast,så da tar jeg med en ny kurv og rusler ut igjen
og jeg sier bare du og du og du 🙂 her var så mange gule kremler i dag att jeg måtte la halvparten stå igjen,så får eg heller ta en ny tur på fredag og plukke noen flere :)da får dei vokse litt mer også for disse soppene utvikler seg under bøset i skogsbunnen og kommer opp med litt for masse barnåler og annet rusk på hatten
kurven fylles og jeg må bare gi meg selv om det fortsatt er mange skarp gule kremler igjen ,dei er vist overalt i mine skoger
jeg rusler hjemover igjen,det kommer litt regn,men heldigvis ble det ikke noe av det
vel hjemme igjen og nå har jeg to kurver med sopp som må stellast
jeg legger soppen på brett,da er det lettere å jobbe med den : soppen på det bakerste brettet ligger nå i sopptørkeren,men så var det alle kremlene som er på det fremste brettet,kremlene kan en dra skinnet av hatten på,det er bra siden dei er fulle av bøs 🙂 så deler jeg dem i biter og koker dem på svak varme til dei slipper vesken sin,det ble 2 fulle bokser som skal i fryseren 🙂
Men det måtte bli noe med sopp til middag i dag
det ble stekt ytrefilet,jada en her i heimen trodde jeg serverte hjort,men det var kje hi hi ,ikke alt enkelte trenger å vite :))
jeg toppet kjøttet med sprøstekte rødskrubb som jeg fant i dag ,og den elsdte sønnen vår lærte meg att det ble godt med en liten klatt sennep i soppen :))
rødskrubb må varmebehandles i 15 min,så jeg kokte dem og slo ut vannet før jeg delte i små biter og sprøstekte med salt,pepper og sennep
jeg kokte kålrot og knutekål og varmet opp piggsoppstuingen som var til overs tidligere i veka,men jeg tilførte litt stekt bacon i soppstuingen,jeg sier bare du og du og du :)) dette smakte aldeles nydelig ,det er faktisk lov å kose seg midt i veka
og til kvels har jeg planer om å servere riskrem,jepp løvde grøt i går og har en pakke fløte som må brukast hi hi
Mye godt i kurven der ja :)) Hørt om steinsopp men vet ikke om jeg har smakt.. Er den ekstra god eller ? Den middagen så fristende ut.. Fint å får vært ute i naturen ..og finn noe godt å spise samtidig :))
nam… det så godt ut… herlige høstbilder… utenom fuglen stakkar… Ha en flott kveld…
annebe: ja det ble mye i kurvene i dag :)) har du stekt steinsopp kan du fint kutte ut kjøttet,det blir nesten som en god biff 🙂
stavangerinmyheart: tusen takk :)) ja den fuglen var ikke mere,men høsten er vakker
Du har jo funnet et sopp eldorado du nå! så herlig..Ser jo kjempe godt ut…men jeg liker ikke sennep..så den hadde nok ikke gått hjem hos meg..Men for de som liker det..så må det jo være kjempe godt! kos deg i skogen du! og det blir nok masse mer sopp på deg i år! Ha en god kveld!
dvergpinschere i mitt hjerte: jepp,jeg har funnet mine faste plasser og jeg røper ikke for sambygdingane mine hvor det er henne hi hi .Du hadde helt sikkert likkt dette,smaken av sennep forsvinner ,så du hadde neppe tippet att det var sennep i retten
Et supergodt år for sopp dette (?) så flott! Og menyen var det ingenting å si på <3
Margrethe: ja det kan virke sånn,i fjor var det svært masse steinsopp hos meg,ikke så mye andre sorter,i år er det vist litt av alt
Ser så godt ut med all denne soppen, herlig å bruke naturen slik du gjør 🙂
solliv: takk 🙂 ja det er masse godt en kan lage av sopp :)og skogsopp smaker mer en det vi kjøper på butikken
Mmmm, godt med sopp. Jeg plukker ikke selv, men jeg pleier å bruke det når jeg lager vegetarburgere. Det er mye sopp her omkring også, ser et par naboer kommer hjem med drøssevis av sopp når de har vært i skogen :o))
Vera Lynn: ja det er mye god mat i sopp endten en plukker selv eller kjøper på butikken :))