jeg ble spurt om oppskrift på rundstykkene jeg bakte i går,så her kommer det
50 g gjær
2 1/2 dl melk ev.laktosefri melk
2 1/2 dl vann
1 1/2 ss fiberhusk
1/2 dl olivenolje -den glemte eg hi hi
2 ts salt
1 ss sukker
1 egg
1 dl pofiber
ca. 600 g glutenfri melmiks
Ha gjær i en bolle varm melken og rør inn gjæren,tilsett fiberhusk og la svelle 10 minutt
ha i resten av ingrediensane og elt i 5 minutt,jeg brukte maskin
la deigen heve 40 min tildekket
del deigen i ca 17-18 emner lag passe lange pølser som klappes litt flate på bakebrettet,la heve 40 min til
pensle med egg ,om du ønsker det kan en nå strø på med frø/ valmue
stekes ca 15-17 min på 225 grader
neste gang skal jeg huske på oljen =) men det gikk fint uten også så det var ingen krise
og her tenker jeg att en kan leke seg litt og tilføre forskjellige frø om en ønsker det i deigen
Skal tipse venninnen min om disse 🙂 Nå skal jeg spise middag med Kjersti 🙂
frodith: hils Kjersti og kos dokke
Takk for at du deler 🙂 Må prøves. God helg :-))
Jernbanefrua..: bare hyggelig,gode var dei iallefall og god helg til deg også
Se der ja. Nå er du i gang. Bake er hyggelig da. Her ble det stekte epler til kaffen med is. Kjempegodt det også.
Så gode ut de her ja, blir nok en mester på å variere du nå…slik at magen blir skåna litt. Ha en fin kveld.
Jeg så de rundstykkene og de så gode ut… så kan hende jeg prøver å lage disse en dag :)) Ha en fin kveld <3
natheless: prøver meg litt iallefall
solliv: variasjon tror jeg er viktig
annebe: ja disse kan jeg trygt anbefale for dei var gode
🙂 Så fint..men her var det mye rare greier…
åå nam! 😀 takk for tips!
Toini: da tenker du nok på pofiber og fibrex,begge deler får en på helsekost ,og da det skal lite til vare det lenge :=)
I r l i n: bare hyggelig