hvem sin skyld er det ?

ja jeg spør jeg.Som dere hvet fikk jeg melmøll på spisskammerset og er dei borte ? nei jeg tar gjerne et par stk hver dag,ingen i mat for nå er all mat i tette bokser og den gamle maten ble jo kastet,men dei dukker opp om natten og står der på veggen endten inni skapet eller utenfor,det kan gå en dag eller to da jeg ikke ser noen men så dukker det opp et par igjen,i dag bestemte jeg meg for å støvsuge igjen,skikkelig i alle sprekker jeg kunne se,ja for det er i sprekker dei ligger og gjemmer seg.

Først sette jeg en deig,glutenfri focaccia vil jeg prøve,har aldrig bakt det før så det er jeg spendt på,da den deigen skulle heve kom støvsugeren frem,men så etter halve jobben på spisskammerset slo korsryggen seg vrang,det er så sykt vondt att det er knappast råd å puste,det går mer i stønn og stønn igjen ,å rette opp ryggen lar seg ikke gjøre ( men jeg bet no sammen tenna sette meg helt ned på kne og fikk ferdig siste del av støvsugingen,jeg tok en melmøll som jeg såg i tillegg til 2 melmøll før jeg lette frem støvsugeren.Nå lurer jeg på hvem sin skylt det er att ryggen slo seg vrang i dag,er det melmøllen ? jeg sier det og jeg kan bare ikke skjønne hvor mange det er som ligger der gjemt før alle er borte.

Nå ligger støvsugerøret i en ball i gangen (vi har sentralstøvsuger) og der får den bare ligge for jeg har ingen mulighet å bøye meg ned for å kveile den opp og henge den opp.

Focacciaen pyntet jeg ferdig men tenkte jeg kunne lage en med glute også til min mann,den er nå snart ferdigstekt så kommer den glutenfrie i ovnen etterpå

den glutenfrie ,jeg tenkte jeg skulle ha på oliven ,men det hadde jeg vist ikke igjen av,da tar man det mann har og jeg hadde hjemmelagde grønnetomater som jeg har sursylta,skikkelig go for jeg smakte en ,olivenolje flaksalt og et dryss rosmarin på

varianten med gluten er uten tomater på

denne er nå ferdigstekt og den ser virkelig god ut :=)

hva jeg skal ha videre til disse brødene ? jo jeg skal prøve meg på hjemmelaget tomatsuppe lagd fra bunnen av,mmmmm gleder meg

 

 

jeg legger ved noen flere bilder jeg for focacciaene ble velykkede og gode

med og uten gluten,den høge fine er uten gluten :=)

den med gluten er en blanding av hvetemel og emmer,emmer er et urkorn som vi brukte før hvetemelet kom på markede ,i denne oppskriften skulle jeg ha 2 ss olivenolje

og en hel pakke med tørrgjær

den glutenfrie har jeg brukt en pakke med glutenfri grov melmix  en halve pakke tørrgjær og 1 dl olivenolje

ellers er det likt med resten av innholde  hvilken smakte best ? uten tvil den glutenfrie og hadde jeg ikke vist att den var glutenfri så hadde jeg trodd den var laget av mel med gluten,så høg og luftige og smaksrik,den skal jeg garantert lage flere ganger,men da blir det kun den glutenfrie varianten,for helt ærlig så tror jeg ikke mannen vil merke at jeg gir ham glutenfritt hi hi

i gryta putrer tomatsuppen

1 boks hermetiske tomater

2 store ferske tomater

1 sjalottløk

2 fedd kvitløk

1 terning kyllingbuljong

litt balsamico

et dryss tørket basilikum og timian

mmmmm den smaker himmels og her trenger en ikke salt,det er nok i buljongterningen

jeg skal kjøre den med stavmikser og ha i en god klatt laktosefri lettkesam ,tror det blir en god middag i dag jeg

ønsker dere alle en nydelig fin dag videre jeg

14 kommentarer

Siste innlegg