Jeg har hatt litt squash i grønnsakshagen min i sommer,når dei har fått en fin størrelse plukker jeg dem og bruker dem oftest i en salat,da vi reiste til Sandnes hadde jeg et par stk som jeg tok med meg,liker jo ikke att dei ligger og kommer bort.
Min søster sukket da jeg tok dei fram :=) ja for hun hadde vist enorme mengder selv.Da vi kom dit spiste vi taco og da løvde vi rikelig med deilig kjøttdeig inntullet i tacosaus,min søster lurte på hva hun skulle bruke all squashen til,og en dag tok jeg den ene ,delte den i 2 og skrapte ut det myke i midten,det blandet jeg inn i tacokjøttdeigen før jeg fylte det tilbake i dei oppdelte squashane,så dryste vi ost over og rett inn i ovnen :=) det ble en smakfull og god lunch.
Da vi så reiste hjem sendte hun med meg squash hjem igjen,dei hun hadde dyrket frem
ja den lille er en normal en ,den har jeg dyrket ,den digre har moin søster avlet frem og dette var slettes ikke den største sa hun :=) den vog tett på 2 kilo ,i tillegg hadde jeg ennå en av den minste,så hva skulle jeg gjøre med all denne squashen ? jeg googla og i dag har dagen gått til å benytte all squashen så ingenting går til spille
det første jeg gjør er å rive opp 1 kilo squash,drysser salt over og setter det til side så vesken får renne av seg
medan det renner av seg tar jeg nok en stor bit squash og deler opp i terninger,så tar jeg gulrot og en stor løk og deler det også i terninger
jeg hadde igjen litt kjøttpølse fra middagen i går det ble delt opp i tillegg litt god spekepølse :=) ,medan jeg stod der og skjærte alt i terninger kokte jeg pasta før jeg lagde en tykk og god kvit saus
saus og dei ørige ingrediensane blir godt blandet og fylt opp i former,4 stk :=)
jeg legger på rikelig med revet ost ,så er det rett inn i ovnen :=) og medan det står der og koser seg tar jeg igjen den revne squashen som står og renner av seg
jeg lager ei røre der leg tar 2 egg salt og pepper 3 dl mel og rører det sammen med squashen som er en kilo ja og en revet løk
lager fine kaker og steker dem gyldne
og da jeg hadde stekt opp hele røren var også gratengane ferdige
smakfulle og gode squashkaker til en kjøttfri mandag :=) og squashgrateng ,det må bli en slik grateng til middagen i dag :=)
men jeg hadde ennå mere squash igjen ,jeg googla litt til og da ble det en gulrotkake hvor halvparten av gulroten ble byttet ut med squash
kaken ble deilige ,myk og saftig med en mild smak av kanel og kardemomme,jeg brukte brun sukker og hadde også i rosiner og valnøtter :=) har ikke smørost så glasur har jeg ikke laget,helt greit for kaken er god nok uten :=)
Ennå satt jeg igjen med squash,utrolig hvor mye det ble av den digre min søster drev frem :=) vel resten delte jeg i terninger,med løk,tørket steinsopp og oregano og en stor gulrot,det fikk steke litt før jeg hadde i en bokst tomat og en med tomatpure
dette stod og putret i en god time før jeg tok fram stavmikseren og moste det hele
så har jeg god og hjemmelaget pizzasaus til 4 store pizza :=)
ja kan du ikkje nytta en squash so,så er du ikke verdt ei squash å få hi hi ,bare tulla :=) men det ble iallefall masse god mat med en felles inngrediens,nemlig squash ,bare å fryse ned og ta opp når en vil :=) og ingenting gikk til spille :=)
Nå først dukket sola opp her på Leira,vi går mot den tiden hvor sola ikke går over fjella her hos oss,da er vi uten sol i snart 4 måneder,ja vi ser den i fjelltoppane da,bare ikke her nede i dalen,så nå tar jeg en tur ut og nyter den før den forsvinner igjen ,ha en fin dag da
Så mye flott mat du klarte å få ut av den squashen…Så kreativt….Du er så flink til å utnytte råstoffene…..Tommel opp! Flink er du!
Så moro å ha det i egen hage! Det er jo kjempe godt 🙂
Mye god mat du lagde av squash. Veldig smart😊
Toini: tusen takk snille deg :=) ja det ble mye av squashen og godt var det også
Ligaya: takk,ja en må være kreativ når en har masse av en ting :=)
Victoria Larsen: det er det,men nå er sesongen over
Herlighet så mange deilige middager. Her skulle eldste sønn min vært på besøk. Han elsker alt som er hjemmelaget. Og gjerne sånn ovnsretter. Kjekke å ha i fryser.
Squash er kjempegodt til mye 🙂
solliv: ja her er gode middager,i dag ble det en av squashgratengene ,og vi spiste opp hele formen :=)
frodith: ja det er det virkelig
Du er jammenimeg helt fantastisk! Jeg er imponert…. klemmer <3
Margrethe: takk snille deg
Du verden, dette var imponerande. Og ikke minst hørtes det ut som veldig mye god mat :)))).
BforB: ja,jeg følte att squashen aldrig tok slutt :=) og maten ble god den,en merker ikke att hovedinngrediensen er så mye squash
Hehe. Du skulle fått en til 😂super dyktig er du ❤️Søs
Eg er målløs over alt du fikk utav squashen. Dette var jo et helt dagsverk av en jobb. Jamen har du mye deilig mat i frysen nå.
For en fantastisk dag i går, over 20 gr! Eg hadde fortsatt noen sommarblomstra igjen ute, men nå er alle krukker renska. Nå er det berre å glede seg til våren og tulipanane. Hehe.
Våkna til nesten 19 gr idag!! For en rar følelse det er. Må nytast før regnet kommer. Ha en fin dag.
Anonym: men nå ser du hva du eller Stina kan lage ,godt var det også
Liv V.: ja det er sant,og ja det ble mye god mat av det :=) mine sommerblomster som står igjen ute skal få stå,krukkene står der året rundt og det blomstrer fint fortsatt,graniumane er i drivhuset,men skal renskast og settas i kjellerbua før nattefrosten kommer.
Dagen i dag er varm ja,det er deilig,så her får vi både rista tepper og luftet under helgavasken ,må komme igang før regnet kommer ja