siden jeg liker å plukke sopp og det er mye av dem i år ,iallefall her hvor jeg bor :=) så ville jeg prøve meg på noe nytt,nemlig sopp soya
det første en må gjøre er jo å plukke sopp,jeg hadde kremler,piggsopp og traktkantareller ,dette grovhakket jeg og la lagvis med salt mellom ,la et fat oppå og et lite lodd :=) så har det stått kjøligt og saftet seg 6 dager
i dag silte jeg soppen og fikk 8 dl soppkraft
sukker skulle smeltes ned til karamell
en må ta tiden til hjelp så det ikke brenner seg,når så sukkeret har blitt karamell spedde jeg i soppkraften før jeg tilsatte krydder
i en oppskrift stod det kvit pepper og malt nellik,ansjos og laurbærblad,jeg hadde ikke kvit pepper ei heller malt nellik,så jeg gikk for en annen oppskrift jeg fant,det var hele svarte pepperkorn,hel nellik ,hel stjerneanis ,hel allehånde,hel einebær,ansjos og laurbærblad
dette skulle koke noen minutter før en til slutt tilsatte rødvin
nå skulle dette koke i minst 30 min,jeg lot det koke litt lengre og til slutt satt jeg igjen med 8 dl soppsoyasaus
det er første gang jeg lager dette ,det var en kraftig smak ,ikke verdens beste dråpe ,men så er det heller ikke meningen å spise det reint,dette er et krydder som skal tilsettes mat med forsiktighet,så får vi se no da om vi vil like dette,om ikke så prøver jeg igjen jeg neste år :=)
Wow. Det var utrolig spennende! Og sikkert en veldig god smaksetter! Takk, dette var veldig gøy å se! Du er så flink med sopp!
Å jeg er så misunnelig på all den soppen. Håper jeg snart kan få energi til å dra på sopptur igjen. Det må bli neste høst. Det er sikkert herlig smakstilsetning det der, kraftig umami 🙂
Så kjempespennende da, og det så godt ut 🙂 Håper det smaker 🙂
Ønsker deg en kjempefin onsdag <3 🙂
Purr, purr, fra Toril og kattene
Min matgale verden: tusen takk :=) jeg liker å prøve ut nye smaker av det naturen har å by på,neste år om jeg finner masse sopp,ja da skal jeg prøve med kvit pepper og malt nellik :=)
Mariann Sæther Tokle: ja i år finner jeg masse sopp det er sikkert :=) energi har jeg ikke og knea verker,skogsturer tar jeg uansett for det gir meg så mye :=)
Toril sin hverdag med musikken: det håper jeg også,må google meg frem noen retter jeg kan teste det på
Så spennende! Artig å prøve nye ting, og dette var nytt for meg. Som du sier så må du nok prøve deg fram forsiktig. Er jo som regel mye smak i soyasauser 🙂 Du er kjempeflink!
Helt nydelig denne ser ut :-))
Så spennende! Jeg har aldri hørt om soppsoyasaus før nå. Så nå blir det skikkelig smak på sauser og maten. Må få tilbakemelding om dette blir så smakfullt at det er verdt å prøve seg på noen gang!
Så gøy, kan du bruke det på ris eller noe da.
Dette ble nok LITT for spesielt for meg 😀 Du vet MEG, tregningen i matveien.. He-he
Hmmm… jeg er imponert….. så spennende 🙂
Så flink du er…og lurt siden du nå har så mye sopp….Må jo være godt i saus og til andre ting det….Flott at du deler….Ha en god kveld!
Toini: tusen takk,ja artig å prøve nye ting
Margrethe: gjennstår å se om vi liker det nå :=)
frodith: har ikke gjort det før ,så det blir spennende for meg også å teste det ut i mat nå :=)
solliv: skal vist kunne bruke det på samme måte som soyasaus som en gjerne kjøper i butikken
toveview: jeg skal være ærlige når jeg har smakt det i maten :=)
Victoria Larsen: :=)
HeidiElise: spennende ja og ja jeg må prøve meg frem :=)