ugress ,nei ikke alt

Hva er ugress ? du går på butikken og kjøper en pose ruccola ,det kan fort se ut som løvetannblader .Men fordi du kjøper det i butikken tenker du salat,medan løvetann blir ugress for det vokser jo vilt over alt ,hadde løvetannderimot lagt i butikken hadde du kjøpt det da ?

Da jeg gikk tur i dag stoppet jeg opp og plukket med meg noen marikåpeblader ,jeg hadde en plan

jeg vasket dem og la dei til side

jeg ville lage en pai ,og i paien ville jeg ha marikåpe ,så medan paien stekte gikk jeg nok en tur ut ,men bare ut i hagen

jeg tok med en liten boks,jeg skulle ha litt forskjellige smaker til salaten vi skal ha til middag ,jeg har isbergersalat i kjøleskapet ,men i hagen har jeg flere spennede smaker ,skvalderkål,marikåpe,syrblad ,et par blader ramsløk ,luftløk og gressløk ,dette vil gi salaten mange spennede smaker

nå gleder jeg meg til middag :=)

jeg hadde en lite deigrest etter att jeg hadde fylt formen ,skulle til å kaste den da jeg kom til å tenke på nathless ,hun dekorer jo så vakkert all mat hun spiser ,iallefall det hun viser oss :=) så da lagde jeg et par blomster istedenfor å kaste ,ble jo straks litt mer innbydende eller 🙂

min pai er glutenfri ,ferdig pakke som jeg hadde liggande og melet som er bruk er rismel ,stekte bunnen 10 min og lot den avkjøle seg før jeg fylte den .

Fyllet er 4 egg ,o,5 dl gryr (kan bruke fløte eller melk om du tåler det ) 1 stor beger cotta cheese ,10 oliven ,fin hakka solmodne tomater ,marikåpeblader ,en god neve ,holdt av noen til pynt ,salt og pepper dryss over reven ost :=) så er det bare å steke det ,ca 40 min på 200 grader

bon appetitt da .

Ps plukker du vekster så pass på att det ikke er langs veien der det er stor biltrafikk og ikke der bonden sprer gjødsel og husk å skylle alt godt

16 kommentarer

Siste innlegg