Hva er ugress ? du går på butikken og kjøper en pose ruccola ,det kan fort se ut som løvetannblader .Men fordi du kjøper det i butikken tenker du salat,medan løvetann blir ugress for det vokser jo vilt over alt ,hadde løvetannderimot lagt i butikken hadde du kjøpt det da ?
Da jeg gikk tur i dag stoppet jeg opp og plukket med meg noen marikåpeblader ,jeg hadde en plan
jeg vasket dem og la dei til side
jeg ville lage en pai ,og i paien ville jeg ha marikåpe ,så medan paien stekte gikk jeg nok en tur ut ,men bare ut i hagen
jeg tok med en liten boks,jeg skulle ha litt forskjellige smaker til salaten vi skal ha til middag ,jeg har isbergersalat i kjøleskapet ,men i hagen har jeg flere spennede smaker ,skvalderkål,marikåpe,syrblad ,et par blader ramsløk ,luftløk og gressløk ,dette vil gi salaten mange spennede smaker
nå gleder jeg meg til middag :=)
jeg hadde en lite deigrest etter att jeg hadde fylt formen ,skulle til å kaste den da jeg kom til å tenke på nathless ,hun dekorer jo så vakkert all mat hun spiser ,iallefall det hun viser oss :=) så da lagde jeg et par blomster istedenfor å kaste ,ble jo straks litt mer innbydende eller 🙂
min pai er glutenfri ,ferdig pakke som jeg hadde liggande og melet som er bruk er rismel ,stekte bunnen 10 min og lot den avkjøle seg før jeg fylte den .
Fyllet er 4 egg ,o,5 dl gryr (kan bruke fløte eller melk om du tåler det ) 1 stor beger cotta cheese ,10 oliven ,fin hakka solmodne tomater ,marikåpeblader ,en god neve ,holdt av noen til pynt ,salt og pepper dryss over reven ost :=) så er det bare å steke det ,ca 40 min på 200 grader
bon appetitt da .
Ps plukker du vekster så pass på att det ikke er langs veien der det er stor biltrafikk og ikke der bonden sprer gjødsel og husk å skylle alt godt
Paien ser jo skikkelig lekker ut..nam ! Jeg kan ikke noe særlig om slike vekster…så tør ikke plukke med meg noe å bruke i mat.. Tror ikke jeg har smakt løvetann og marikåpe i mat..så usikker på om jeg ville kjøpt med i butikken..men kan være lurt å smake på noe nytt innimellom..kan jo oppdage at man liker det <3
paien smakte den :=) og salaten hadde mye god smak ,en må vite hva en spiser ja skjønner jo det
Ruccula er kjempegodt, og her i huset spiser vi en del av det 😊 Paien så kjempegod ut 😊
Ønsker deg en kjempefin fredag, og ei kjempefin og god helg ❤😊
Purr, purr, og klem fra Toril og kattene
takk for det
Dette så bare nydelig ut! Både pai og salat. Så du hadde pyntet paien før jeg leste det og det var fint!
tusen takk og ja det smakte godt :=) ,
Ser nydelig ut! Og takk for tips og oppskrift – jeg skal bli flinkere til å plukke med meg noe! Får lære av deg <3
takk :=) ja noen urter fra grøftekanten er lett gjennkjennlige så det er trygt å prøve dem ,dei er best når dei er helt unge ,gamle planter kan fort bli beske ,men om en plukker i hagen f.eks så vokser det hele tiden ut nye ferske blader
God morgen!
Dette så jammen spennende ut 😀 Du er så flink å bruke fra naturen.
takk for det ,ja det er gode smaker om en tørr prøve
Jeg skulle ønske jeg har slike ugress her:)
Sikkert en god middag. Du er flink med mat:)
den som leter finner ,skulle tro det meste er å finne overalt :=)
Skikkelig innbydende pai. Ja, ruccola og løvetannblader ligner jo på hverandre. Jeg skulle gjerne ha brukt mer av det som vokser vilt, men sentralt i Oslo er det nok for mye forurensning: Jeg har ikke den kunnskapen du har heller. Det er jo flott å kunne gjøre slik som du, hente litt fra naturen og litt fra grønnsak-hagen! 🙂
jeg lærte å tenke slik av Ellen Beate Vollen ,hun har gitt ut boken gratis mat,hun var her i bygda en sommer og da kom jeg i snakk med henne ,hun var medeier i en drueplantasje i Spania ,og en gang hun var der og rensket det vi kaller ugress rundt drueplantene ,da kastet hun det hun luket bort,dei som var fra stedet ble forferdet og lurte på hva hun gjorde ,kaste all den gode salaten ,ja så forskjellige er vi ,etter det begynte hun å lære litt om ville vekster og har nå gitt ut bøker med flere gode oppskrifter
Det var interessant! Ja, vi har virkelig noe å lære ved å ta vare på. Jeg kaster ikke mye, men i går oppdaget jeg at en squash hadde blitt råtten i kjøleskapet. Sånt er unødvendig – det gjelder å holde oversikt og lage noe av det før det blir slik. 🙂
det er sant ,innimellom greier en ikke ta vare på alle grønnsaker ,men en må iallefall gjøre så godt som eg kan