Ja i dag har jeg vært husmor,noen dager må en styre litt i heimen.Som jeg skrev tidligere i dag så har jeg laget tyttebærsild ,jeg løvde en del lake så veien ned i kjelleren var kort,jeg tok opp flere sild så nå har jeg 2 glass med tyttebærsild :))
Vel jeg salta ned silda rund
i noen av silda var det rogn,og siden silda var salta,så var jo rogna det også .Jeg synes rogn er godt,og tenkte att det måtte da være en måte å benytte denne rogna på også,så jeg brukte kreativiteten på kjøkkenet jeg og eksperimenterte litt hi hi
tanken var først å lage en silderognmajones,noe en kunne smøre på skiva,så jeg tok rogna renska den og hadde i nykvernet pepper en ts sennepsaus og en god sprut med majones,men dette ble en suppe,jeg hadde en eggeplomme liggandes og puttet den oppi uten att det forandret på konsistensen,da var det en siste utvei,jeg rørte i hvetemel til det ble en tykk røre og stekte kaker i godt med smør :))
Det er slettes ikke dumt å være kreativ i matveien,tørre å prøve nye ting for disse små lappene vart supergode,jeg kan ikke forklare smaken,men det er en kremig og mild smak,overhode ikke sildesmak og rogna merker en ikke,og dere disse forsvinner før fruen tar natta hi hi
Så moro med slike eksperimenter da! Du er jammen kreativ på kjøkkenet også! Klem <3
Så kjempegodt ut, rene Ingrid Espelid du 🙂
Margrethe: ja,det kunne jo slått feil og ikke smakt i det hele tatt,men disse vart veldig gode
solliv: hi hi takk :))liker jo å ta vare på all mat,og rogn liker jeg sånn ellers også,men lappene smaker ikke rogn
Ja du er kreativ må eg sei 😀
Må sei du er kreativ ja 😀
Ser jo så godt ut..du er en mester i å få det til å se, og sikkert smake godt..Sild har jeg aldri smakt..og tror nok ikke jeg kommer til å gjøre det heller…Er jo en pyse i matveien..hihih..så blir ikke mye prøving her i gården..hihi..ha en god kveld! og kos deg med lappene..eller kakene…
Artig å eksperimentere når det blir så godt! Håper vi får sild i år også, så jeg får lagd sildekaker. 🙂
Så flink du er! Veldig gøy når kreativiteten og fantasien tar fatt og smaken blir god! Og sild lager du og, jeg liker det ikke selv. Men blir veldig imponert! Har du tyttebær i sammen med sild og lake da? Høres godt ut. (selv om jeg ikke liker sild, hehe)
Etdiktomdagen: ja ikke sant hi hi ,men jammen vart dei gode 🙂
Etdiktomdagen: :=)
dvergpinschere i mitt hjerte: lappene var gode di,hadde dei ikke vært det hadde jeg sagt det til dere hi hi ,men dei var virkelig gode ,så det lønner seg avogtil å eksperimentere hi hi
HeidiElise: ja ikke sant :)) vi fisker ikke sild selv,da er det kjekt når venninne spanderer en full pose
Min matgale verden: takk for det :)) ja jeg synes jo att rogn er godt,så jeg tenkte att det burde være mulig å benytte silderognen også og det angrer jeg ikke på.Ja jeg har tyttebær i laken lagvis med sild og rødløk,og hvem hvet kanskje du hadde likt min hjemmelagde sild
Du burde melde deg på noe mat-program på tv du vettu 🙂 Finner jo på så mye spennende mat 🙂 Ha en flott kveld. Jeg har vært på farten i dag. 🙂
frodith: nåja du skal ha takk for att du har troa på mine mateksperimenter,men tror ikke jeg hadde passet i et tv program hi hi ,men servere noe til slekt og venner det gjør jeg 🙂
Disse “omega3-medaljongene” så både sunne og gode ut. Tid for sildemiddager nå. Det er artig å være kreativ på kjøkkenet også, tørre å prøve seg fram. Flink du? Ellers har jeg aldri hørt om tyttebærsild, hva er det?
toveview: ja sild smaker godt,særlig som pålegg synes eg :)) jeg kaller det vist tyttebærsild,men ser att det finnes i handelen som fjellsild.Det blir det samme som sursild,bare att en har i tyttebær også og bruker rødløk og ikke gul løk :)) det er veldig godt
Jeg er også meget glad i fisk, også sild og sursild. Det er det som er tyttebærsild da. Fint å høre oppskrift! jeg har troa på den!!!
toveview: ja ,det rette navnet er nok fjellsild :)) jeg kokte en lake på 4dl vann,3 dl sukker og 1 dl edikk og lot det avkjøle seg,så la jeg lagvis spekesild,rødløk,hel pepper og tyttebær,et par laurbærblad og litt finrevet sitronskall :))
Jamen er du kreativ! De rognekakene så veldig gode ut! Jeg synes jeg kjenner smaken! Ha en god natt!
mimremor: takk for det 🙂