Sløvedag

Litt av en sløvedag dette her:))etter 3 dager med iskalde nordavind så er det litt behageligere temperatur ute i dag,men vi har litt regn innimellom.

Regnet gav meg et påskudd til å så litt gressfrø i bøtene med jord jeg hadde på plenen så no er det bare å vente på spiring.:))

Ellers har jeg gjor lite og ingenting i dag.

Fikk besøk av 2 venninner og det var kjempekoslig:)så noe tid ruslet medan vi kosa oss med kaffe og lefser.

Men hva no :)luksusproblem å ikke hvite hva en skal ta seg til med,hagearbeid liker jeg ikke når gresset er vått,vi får se går nok en tur om litt når sønnen har kommet fra arbeid.

Enn so lenge ønsker jeg alle en fortsatt fin dag:))

 

Kvelstur

Etter en noe tung dag gjorde det godt med en kvelstur,bare la tankane vandre og nyte alle dei fantastiske blomstrane i grøftekanten:))

akkurat så vakkert er det i dag,her øvst oppe på turstien min,og langs veien kunne jeg registrere flere blomster som blomstrer no

gress-stjerneblomst,liten men vakker

bilde ble uklart men dette er en strandstorkenebb

rød praktstjerne,rød jonsokblom,denne skal egentlig ikke blomstre før i juni:)no har den blomstret halve mai

tror dette er skogstorkenebb

engsoleie

denne hvet jeg ikke,sanikel kanskje

trekløver:)i mine øyne albino kløver:))

Så mye vakkert er det å oppdage langs våre veier no:)

Jeg trodde jeg hadde 3 blekrosa rhododendron,men nå lurer jeg på om det er 2 :))og her er morplanten det er tatt stiklinger fra:))

Den 3 som jeg trodde var samme sorten begynner jeg å tvile på

Dette er en av dem i min hage,men denne er virkelig kvit :)o lykke den er jo helt fantastisk og første gang den blomstrer slik hos meg:))

Dette var min kvelstur:)

En rolig dag

Dagen går mot kveld,den har vært rolig,hele bygda har stått stille .I dag ble en sambygding gravlagt så vi kommer fra begravelse.En trist dag for mange.

Det har vært fint vær og stort sett solskinn,kald vind der det ikke er le for nordavinden men jeg klager ikke,vi har verken regn eller snø

I begravelse tar jeg ikke med telefon,sjekka den no og da har sykehuset prøvd å nå meg,sånn er det dei ville ringe om timen kunne framskyndes.Får ringe dem i morgen og høre,selv om veien allerede er stengt da.

Ikke mye nytt herfra idag,skule gått meg en tur,vi får se kanskje eg gjør det:))

Og så har vi finale på the amaizing raise i kveld:)spennende

2 scrappekort

Har laget ennå et par kort,selv synes jeg di passer til en god venn:)) med tanke på teksten jeg hadde på

Da er det på tide å finne senga,ønsker alle en riktig god natt:))

Siste dag

Da var det siste dag veien bortover var åpen for ferdsel i 6 uker.

Det går nok greit og jeg har fått kjøpt inn det mest nødvendige så vi skal greie oss bare min kjære kommer hjem til helga med melk og grønnsaker:))

Jeg hadde et par nydelige timer hos frisøren i dag,det vart klipp og farge:)og i dag lurte hun på om jeg ville være modellen hennes i september når hun skal ha en eksamen:)joda klart jeg sa ja så sant jeg er hjemme:))

Skal jo til Åse sykehus 19 juni,har time med nevrolog,da får jeg en vurdering for hva som skal skje med høgre skulder,det blir jo det som bestemmer om jeg er ledig til å være modell.

Når vi kommer til den 19 juni er jo veien forsatt stengt,jeg kan følge min kjære mandags morgen og ligge et par netter på hybelleilighet eller jeg kan få legen min til å sende innover en drosje,jeg har rett på det siden jeg skal til lege.Vi får se hva jeg bestemmer meg for.

Trodde det skulle gå greit med buss fram til skulen sluttet for sommeren,men neida bussen kjører ikke rundt så vi blir helt uten buss også i denne perioden:(

Kjøpte ikke mye spennende bortenfor i dag,bare litt papir til kortlaging:)

Det er utrolig kaldt denne uken så i kveld har jeg fyrt i peisen:)snakker om værskifte ,men skal ikke klage for sola skinner og himmelen er blå.

ønsker dere en fortsatt fin kveld

God morgen

Pinsa er over og karane reist til jobben,selv venter jeg på bussen:)for det er tid for frisering av håret igjen.Egentlig ikke nødvendig sånn sett,men er mann modell må en møte opp når lærlingen trenger et hode hi hi.

Deilig er det uansett.

Dette er siste dag veien bortover til Volda er åpen på 6 uker,det skal sprenges masse fjell og en bratt skråning skal fylles ut av massene slik at veien kommer lenger ut fra fjellsiden.

Det er omkjøringsmuligheter,men det er 30-40 min lenger å kjøre en vei + 1 ferge,så dere skjønner det blir ikke like greit for pendlerane våre.

Skal bli godt å kunne åpne den nye E39 i september :)da får vi en flott og kortere vei bortover og enda kortere vei til Grodås/Stryn så vi får en større valgmulighet når det gjelder handel og arbeid.

Ute er det delvis skyet,men det meldes sol,alikavel kaldt.Det varme deilige været vi har hatt har tatt en pause så nå er det litt mer som normalen:)

Da ønsker eg alle en fin ny dag:)

reperasjon

 

Er vist litt borskjemt med varme:)i dag er det iskalde vind ute så kosen vi er borskjemt med er nok ikke tilstede i dag:)

Ja ja ut måtte jeg og selv om det fortsatt er pinse hadde jeg meg en liten økt i hagen:)

Reperasjonsarbeid:)Det har vært gravd grøfter i hagen for å legge ned nye kabler,men såra etter arbeidet har alle tider vært synbare etter jobben.

No hadde jeg bestemt meg for å fylle på med jord,rake det til og så i litt gressfrø,jobben er nå gjort men frøa venter jeg med til regnet kommer på torsdag:))så slipper jeg å vatne

vel dette hjørnet er vel helst snømåking med traktor:)

det ser ikke så mye ut,men jammen måtte jeg spa og trille noen trillebår for å reparere det verste:))litt frø og plenen blir som ny

her har fruen juksa:)denne bota var så stor att sønnen måtte trå til og hente en full traktorskuff til mor:))men jeg måtte nok plukke en god del stein før eg kunne rake det utover.

Måtte ha med et par blomsterbilder før jeg gikk i hus igjen

nå blomstrer det nydelige Spaniablåstjerner

og disse vakre små snøballene lyser opp flere plasser på tomta,den er i beddet og den har forvillt seg ved elva:)

 Navnet er Ranunculus Aconitifollus – Flora Plena litt lettere oversatt Duppesoleie:))

 

Kjøligere

God morgen,ja her har vi fått et værsnu og det har blitt kjøligare ute.Det er skyet men opplett og vinden blåser.Kanskje vi trengte dette i dag for vi har fått unna litt rydding innomhus nå på morgenkvisten:))lett å glemme det når været viser seg fra sitt beste.

Nå har vi ikke noen planer for denne dagen,jeg mener att min kjæres tante og onkel kommer på besøk til svigermor så noe kaffeprat blir det nok i løpet av dagen.

Jeg lyt ut og gå en tur i løpet av ettermiddagen og kanskje planlegge litt videre løpet i hagen:))

I morgen er det frisørdag og etter det stenger dei veien utover til Ørsta Volda,da blir det en dobbelt så lang tur i 6 uker framover for dem som må utover.

Ikke mye å berette nå på morgenkvisten,men ville ønske dere alle en nydelig dag:))

Usensurert

God kvelden kjære venner.Usensurert ja,det er bilder fra dagen,ikke er bilda redigerte og ikke har jeg ryddet og pyntet for kamera:)tenkte dere skulle få se hvordan vår dag ser ut i sommervarmen:))

Etter 2 timer i kirka og godt fornøgde kirkegjengere kom jeg hjem til 2 karer som hadde tent opp i grillen:)Akkurat den bespisningen er på mannens kamera,men siden fruen valser rundt i bikini får dere ikke se dei bilda hi hi.

Fikk et spørsmål om hvor mange blomsterbedd jeg egentlig hadde:)så i dag tok jeg bilder av det meste rundt huset.

Egentlig er dette det eneste staudebeddet,men siden mye ikke er utvokst blir det puttet litt forskjelligt her og der:)

Dette henger ihop med staudebeddet,men som dere ser er det mest vintergrønt som skall vokse ihop etterhvert,og innimellom har jeg puttet 2 hosta,har ikke tenkt å flytte dem igjen for dei vog et tonn:))

Og beddet i sin helhet ser slik ut,det som før var et svært blomsterbedd er erstattet med heller og singel og en rekke rhododendron i overkant,om noen år har dei dannet en hekk av dei skjønnaste roser:))

på den andre siden av huset ser det slik ut,til høgre på oppsiden av berget er det vesle beddet jeg hadde lobelia og levisia

og går mann rundt berget ser det slik ut:)i hjørnet er der en rødpil som måtte klippes ned men den kommer igjen,og i mellomtiden dukker nok litt blomster opp litt rundt omkring her også:))

Her har jeg rabarbra og luftløk,der dere ser molda kommer en kristorn,men det tar tid så jeg har drysset der en masse frø av sommerblomster i blanding:))

og tusler man litt rundt her ser dere en rhododendron som er i ferd med å blomste,en sølvpil som kan bli opp til 20 meter:)og bak den en rød rhododendron

og i enden ser det slik ut:)ripsbær til høgre og kvite syrin på oppsiden:))


Nå har jeg ruslet ned til elva,her blomstrer en kvit rhododendron og ved siden av har jeg to andre:))og langs med elva er det en staudehekk ,det blir vakre rosa blomster på om sommeren og så visner den ned til høsten,eneste jobb jeg gjør her er å klippe bort det visne.

og jeg har blomster i gryta mi:))

her har vi kost oss masse i dag:))

Min kjære vil lage levegg på den andre siden også:)da får vi en døråpning inn til solplatten:)det ble vind i ettermiddag og da fikk vi testet ut leveggen:)den fungerte veldig godt

og når dagen gikk mot slutt var det godt med en tur ned til fjøra:))tror ikke jeg har kjølt ned beina så tidlig før og jeg som vanligvis er en pyse synes faktisk att det var deilig:))

Så som dere ser,jeg har masse planter men ikke mange blomsterbedd:))og vi har virkelig nytt disse fantastiske sommerdagane

ønsker dere alle en nydelig kveld

Pinse

God morgen og god pinse:)

Her har vi en strålande flott sommerdag igjen,denne siste uken har vært som en drøm.Sol fra klar himmel og 26-28 + i skyggen hvordan ståda er i sola hvet jeg ikke men det er hett:)) I fjor tror jeg ikke att kortebuksene kom ut av skapet i år er det basisantrekket + bikini og kjole når jeg skal ut og gå:)kan det bli bedre.

I dag skal jeg til kirke,som soknerådsleder må jeg det og jeg og teamet mitt skal ha kirkekaffe etter gudstenesten.Klokkeren vår går av i dag og skal hedres litt og så skal vi ønske vår nye klokker velkommen.

Så får vi håpe att folk vil hjem i slen og ikke bli værande i kirken for å prate i flere timer:))det er en liten kirkelyd så det bruker ikke være mer enn 20-30 personer på det jamne.

Da ønsker jeg dere alle en nydelig dag,for oss som er heldige og ha sommer får nyte det og alle dere andre nyt dagen som best dokke kan:)så kommer nok sommeren til dere også etterhvert