Jeg skulle blitt hørt

No har jeg fått svar med legen på disse skuldrane mine og det kan se ut som att jeg skulle ha blitt hørt for lenge siden,ja ja det er bare å vente på timen hos ortoped så får eg bare ta det som må til.

I begge skuldre kan det se ut til å være trange forhold for skulderkulane,det kan justerest med å meisle bort litt bein 🙁

I høgre skulder er det i tillegg begynande påleiring og joda det kan nok se ut som att noe er ute av ledd også :((jeg har sagt det hele tiden jeg.

I morgen er det røndtgen på hendene så får eg ta det som kommer der også.Etter timen reiser vi direkte til Melhus :))vi skal besøke elsdte sønn og kone og vesle prinsen vår der oppe,ja gjett om jeg gleder meg :))vi ser dem så altfor sjelden.

Etter legetimen i dag vart jeg med ei venninne til Grodås på handel og i dag hadde vi god tid til å studere interiør og klesbutikken :))med meg hjem ble den lille sorte :))hi hi var litt vanskelig å åpne 2 knapper i ryggen så dei vil eg bytte ut så får eg se da om det ikke kan komme et bilde etterhvert :))

ønsker dere alle en fin kveld

hjemmelaget

Som jeg skrev tidligere i dag hadde jeg planer om å lage pakkelapper i ettermiddag,noen ble det men ikke mange

jeg skal lage flere :)men i dag ble det kun disse 6.

Jeg fikk nemlig hyggelig venninnebesøk,så det vanket både julekaker og kaffe og etterpå gikk jeg ilag med henne da hun skulle hjem.Det er langt,5-6 km tur/retur og sukk kor jeg slet siste stega før jeg kom hjem igjen( når stega gjør vondt blir jeg rimelig frustrert,men men no har det gått over og jeg er veldig fornøgd med en fin dag.

Ønsker dere alle en hyggelig kveld

på tide

God morgen,eller god dag heter det vel no 🙂

Da jeg stod opp i dag var det 13,3+ ute :)helt utrulig med tanke på hvilken måned vi er i.

Siden jeg ikke hadde planer for dagen fant jeg ut att det var på tide å rydde litt på hobbyrommet mitt.Det som var problemet der ute var alt jeg har skaffet tilveie som heter julegaver :)jeg tok derfor med meg berget inn på stua og har hygget meg med å pakke inn i dag

nå skal jeg bruke litt tid på kjøkkenet og lage pakkelapper selv :)hyggelig jobb som jeg ikke har gjort før,det er jo enklast å kjøpe ferdig :))

Håper dere alle har en koselig dag,husk å nyte den:)

🙂

Strikket setersdals drakt

Ja nå er den ferdig strikket ,jeg mangler knapper til ryggen så det kommer på når jeg får kjøpt.

Det skal også lages et belte,når dei banda er kjøpt og jeg har fått laget belte kommer det avsluttande bilde :))men slik ser den ut i kveld

kanten rundt armer og hals er heklet og jeg har brodert en rundt med sølvtråd.

I oppskriften skulle det være gulltråd,men siden jeg hadde sølv hjemme valgte jeg det 🙂

nederst er skjørtet strikket i riller,det er 2 kapper som strikkes hver for seg før dei blir strikket ihop til ett stykke.

Ønsker dere alle en fin kveld

13,3+

Helt utrolig,vi har virkelig 13,3+ ute og det i midten av november.Det er bart og tørt og hadde det ikke blåsk hadde jeg nesten trodd det var våren som var innom på besøk :))

Jeg har vært ute og syklet i dag,veien mellom Leira og Viddal har fått ny asfalt og det var en drøm å sykle på :))

Vel heime var det så godt å være ute att jeg bestemte meg for å gå en tur også :))det vekser mellom blå himmel og skyer ,men akk så deilig.

Jeg går opp på toppen av Leira og der finner jeg ut att det hadde vært hyggelig å besøke ei granne ,og jammen hadde hun hatt bursdag :))heldige meg fikk både bløtekake og nysmurte lefser hyggelig prat og da jeg skulle ned igjen fikk jeg lag der også :))

Jeg har strikket ferdig stakken men venter med bilde til sømmen som skal syast er ferdige :))

Ønsker dere alle en fin fin dag:)

mandag

Da var denne mandagen snart gått   og jeg har hatt en utrolig fin dag :))

Det har vært strikkekafe og i dag satt latteren ekstra løst :))det går mot jul og vi skal bare møtes slik 1 gang til før vi tar juleferie.I den forbindelse ble vi enige om å avslutte med julelunch sammen :)så det skal bestilles inn ferdig koldtbord og lefser  og hvem hve kanskje det også vanker en juleblomst :))

Jeg er straks ferdige med å strikke setersdalsdrakta,eller dvs jeg er ferdig å strikke,no gjennstår montering festing av tråder og hekle kant rundt armhull og hals ,så må eg kjøpe bunadsbånd og 2 knapper som skal syast fast 🙂

Da vi skulle avslutte fik jeg telefon fra legekontoret,svara på røndtgenbilda var kommet og legen ville ha en samtale med meg så jeg fikk time fredag.

Noe er ikke som det skal være,men å forstå legespråk ja da må en være utdannet :)så det får legen forklare meg:)en ting forstod jeg da og det var påleiring i høgre skulder + et par andre ting som jeg ikke forstod.

Etter så mange røndtgen jeg har tatt er det no rart att disse funna ikke har blitt oppfanget tidligere,da har jeg bare fått beskjed om slitasjeforandring.

No lukter det jul i huset og jeg venter bare på gutta mine :))

ønsker dere alle en fin kveld

mmmmmm hjortepølse

I år leverte vi hjorteslaktet vårt til en pølsemaker,da jeg var på muritun fikk karane mine halvparten hjem ferdig vakumpakket og merket med hva dei forskjellige partene heter.

Resten av avskjæret beholdt han og skulle lage pølser til oss til jul :))

I dag ringte han,pølsene var ferdige og burde hentes i dag,det ble meg og sønnen som tok den turen som tar ca 45-60 min en vei

2 fulle kasser :))ca 30 kg og dette er virkelig god mat 🙂 ikke tilsatt annet enn krydder og litt sauekjøtt ilag med hjortekjøttet,ikke noe egg,mel eller melk.

Dere skjønner nok hva morgendagens middag blir her i huset :)dampet grove kjøttpølser med rabbestappe,surkål og poteter :)gleder meg.

På vei hjem stoppet vi på plantasjen og kjøpte et par kvite azalea 1 kg pepperkaker og litt godis :))

Snøen lurer lengre og lengre nede i fjellsiden og et lite stykke hadde vi snøslaps på panseret.Da får eg strikke litt:)og ønsker dere en fin lørdagskveld

God morgen

Seint oppe i dag :))ute er det 5+ og regn,skikkelig guffent med andre ord.

Jeg skal bare slappe av og nyte dagen i dag,strike og kose meg med min kjære.

I går var vi i familieselskap,50 x20 års feiring.Det var veldig koselig masse god mat og godt og varmt i stua:)men med 30 personer i stua så blir en kanskje litt tung i hode på slutten så jeg sov ekstra tung i natt :))

Ullbuksa jeg strikket til ene barnebarnet falt i smak ,men så var det Emma da som lurte på hva jeg hadde strikket til henne :)jeg prøvde av beste evne å forklare att hun fikk med både bukse og hel dress sist hun var på besøk og bror ingenting derfor måtte han få no.

Hun tittet på meg litt før det kom bestemt,da skal du strikke kjole til meg :)så snudde hun og gikk tilbake til leken he he.

Godt jeg nærmer meg slutten på setersdalskjolen jeg strikker til henne :))den er fortsatt hemmelig men jeg har tatt fatt på strikkingen igjen:))

Fredag

Fredag og helg,ute er det fortsatt mildvæt,litt regn og vind.

Jeg har strikket ferdig en ullbukse til et av barnebarna i dag,nå gjennstår det å feste ferdig litt ståder og dampe lett over

guttungen er glad i farger så mora sa jeg kunne bruke det jeg hadde av rester og strikke striper,dette er en blanding av forskjellige kvaliteter ,håper bare att ikke en stripe kryper i vask :))

Ellers har jeg vært på kaffebesøk hos ei venninne i dag,der fikk vi servert kaffe og deilig julebrød med godt smør og brunost på :))

Ei dame her i bygda driver litt med healing,no har hun funnet ut att hun kan ha et lite bibliotek med bøker som omhandler temaet da hun er eiger ab svært mange bøker innenfor emnet:)jeg og ei venninne kjørte dit i dag og der fikk vi servert kaffe og te,det brente stearinlys og rommet hadde en behagelig atmosfære :))jeg lånte en bok som heter Den store bok om håndlesning:)Skal bli interesant å se om jeg kan lese meg selv hi hi.

Har ikke fått svar på kraniet som jeg fant men alt tyder på att det er en mårhund,det har vært flere merkelige observasjoner i bygda og noen har fanget opp bilde av mårhunden på et viltkamera.Da håper jeg att det blir satt i gang søk så eventuellt flere av rasen kan bli fanget.Dette dyret er ikke ønsket i Norge ,den hører heime i tja var det Asia?

Ønsker dere alle en fin kveld,her er det snart middaskos med potetball,vossakorv,kjøttpølse,potet og rabbe (kålrabi )

Flink pike

Jepp jeg skryter av meg selv i dag hi hi :))for jeg har vært flink pike.

Det første sønnen sa når han kom hjem fra jobb var,har du pynta ? hi hi både ja og nei.Jeg har rydda på spisskammers og stue,jeg har lagt på et par nye duker og omøblert litt på den eksisterende pynten jeg allerede har framme og jeg har tørket støv.

Det forsvant noen bærenett ned i søppeldunken også,merkelig det der kor det fylles opp rundt omkring i heimen:)så nå ser det mye hyggeligere ut  enn det gjorde i går:)

Jeg har strikket litt innimellom og set litt på tv for jeg makter ikke holde på non stopp en hel dag,men hva så jeg har hele dagen på meg og behøver ikke stresse 🙂

Lørdag skal vi i selskap til en svoger som fyller 50 + sønnen deres som fylle 20 :))siden hele familien er bedt tenkte eg å ta med noen julegaver som skal utover så har jeg en oppgave mindre før jul :))

Da ønsker jeg alle en koselig kveld:)