Kvalsvik

I dag ble det tur på meg :))

Vi skulle i utgangspunktet en snartur til Volda og så tilbake til Leira.

Slik ble det ikke,det kom inn raport om en vannskade og min kjære tok på seg den jobben,siden jeg skulle bortover ble jeg like godt med ham :))han jobba og jeg fikk en fin biltur og anledning til å knipse noen fine bilder ,turen gikk nemlig til Kvalsvik,en liten tettsted i Herøy komune 🙂

Vi kjørte først til Volda,videre gjennom eiksund tunellen videre til Herøy og Fosnavåg  før vi kjører over denne brua til Kvalsvik,en utrolig idylisk og nydelig plass

jeg ser mange sorte steiner og blir nyskjerrig

steinane var en stor flokk med uteganger sauer :)),og dei var vist overalt på denne øya

utrolig flott natur her ute mot havet

jeg rusler ut på en molo og tar bilde inn mot bebygelsen

her kunne jeg tenkt meg en tur til sommeren også :))

og jul er det her også

:)en stor og flott stjerne lyste vakkert opp oppe i fjellsiden:)

Litt synd det regnet men jeg hadde en fin dag alikavel.Vi fikk handlet litt før turen gikk tilbake til Leira,jeg har kokt risgrøt som vi har kost oss med og jeg ser fram til å slappe av her hele nyttårshelgen :))

Armen /skuldra mi har ikke blitt noe bedre så jeg har fått legetime på torsdag,enn så lenge får jeg bare holde ut og slappe av med en liten ripslikør 🙂

på tide med bevegelse

I dag var det fint vær ute og virkelig på tide med litt bevegelse etter flere dager med god mat og masse stillesitting.

Jeg og min kjære kledde oss og gikk tur oppover,måtte jo få opp pulsen :)) vel oppe øvst på Leira bestemte vi oss for å gå over åsen og det angrer vi ikke på for vi fikk en nydelig tur.

øvst oppe i bygda,og her ser dere min nye fine boblejakke jeg fikk av min kjære til jul

vi trakker gjennom kogen før det bærer oppover

en blir svett på denne turen så det var godt å ta av et lag med klede,da har jeg på fleecejakka jeg fikk av min kjære til jul :)) den tredje får dere se en annen dag for den er i Volda :))

nydelig utsikt fra toppen,jeg elsker denne naturen :))

fin vei ned igjen på den andre siden av åsen

 

 

her ser vi ned på Bjørke

og utenfor bassenget er graset grønt,hmmmm det er tross alt romjul

vi gikk gamleveien fra Bjørke tilbake til Leira og jammen dukket det opp en solstripe i fjelltoppane

da vi nermet oss Leira var veien sperret av nedfalne grantrær så her var det bare å klatre skulle vi komme oss hjem

vel over et tre dukket det opp en ny,ja ja den kune vi gå bak og gjennom i skogkanten.

Det var utrolig godt med en skikkelig tur i dag :))

Utrolig godt

I dag har vi forflyttet oss til Leira,vi har vært i begravelse til en sambygding,trist når dei går bort men en fin begravelse var det.

Jeg må innrømme att det var utrolig godt å komme hjem,ja jeg sier hjem for det er her inne i fjorden jeg liker meg best :))

Etter 3 dager med deilig julemat men akk så mettande så vart det nesten ukas beste måltid i dag :)) kokt torsk med poteter,gulrot og grønnkål,ja det var rett og slett ubeskrivelig 🙂 og grønnkålen ja den gikk jeg ut i hagen og plukket rett før servering

det er jo utrolig å kunne gå ut og plukke fersk sprø og nydelig kål i romjulen :)) dette skal jeg garantert så flere ganger.

Etter middag lette jeg frem sykkelen og syklet en tur,det var også befriende deilig :)) besøkte ei venninne  som var veldig kjekt 🙂

Hvor lenge vi blir her hvet jeg ikke ,vi får se jeg koser meg iallefall selv om att her ikke er julepyntet i stua.Om noen lurer på hvordan det er med skuldra mi så er der ingen bedring :(så det må bli en tur på legevakta etter nyttår sånn er den stoda.

Håper dere alle koser dere og har en fin romjul 🙂

2 juledag

Da var både julekvelden og 1 juledag historie for i år.

Julekvelden tilbrakte vi hos elsdte datter og barna da mannen måtte jobbe  (i nordsjøen )

Det var med skrekkblandet fryd barna lot seg fotografere med nissen i år

og gavehaugen var det ikke noe å si på heller

stakkars treet ble ganske ihop klemt en liten stund hi hi, 3 av våre flotte barn :))
etter gaveoppakkinga som tok noen timer :))ble det kaffe og kaker ut i dei seine nattetimane

før vi sette oss i bilen og kjørte hjem til Volda.

I går var jeg vertinne og hadde alle til middag hos oss,det ble vist ikke tatt bilder i går,men sånn er det avogtil :))

Nå er det et forykande vær ute og vi som er bedt på familieselskap på Sunde nå i ettermiddag.Kjøringa går greit ,men det er en ferge også så om den blir innstilt hmmmm vi må finne ut av det

Litt trasig for vertinna om vi ikke kommer oss over siden 16 av gjestene er på denne siden og er avhengig av ferga da,vi får bare krysse fingrane ikke sant :))

Ønsker dere en fortsatt fin dag

en riktig god jul

Det er lillejulaften og jeg vil benytte annledningen til å ønske dere alle en riktig god jul :))

Her i huset blir det ikke gjort mer,treet er på plass og maten kommet i hus.Jeg er litt uheldig i år for halve kroppen har hengt seg opp :(det føles som att noen nerver ligger i klem så jeg får støt gjennom høgre arm og litt opp i nakken,så det blir ikke mye blogging herfra  for tiden.

I dag fikk jeg bilde jeg har ventet på hele uken,det gjennstår bare å få den opp på veggen

dette bilde tok jeg i fjor vinter,vi var på tur da vi oppdaget en ørn som stod på isen 🙂 vi fikk tatt et par fine bilder hvor den bare ble stående og stirre mot oss.

Det vesle treet jeg kjøpte er som sagt pyntet

og roen har senket seg i heimen :))

Skal titte innom og lese litt blogger,og har jeg en bedre dag så skriver jeg :))

Så riktig god jul alle mine kjære venner

min julegave :))

I dag spurte min kjære hva jeg ønsket meg til jul :))vel ikke noe spesielt egentlig,men så tenkte eg att en boblejakke hadde vært deilig å ha :)).

Ikke lenge etter satt vi i bilen,det ble ikke bare en julegave i sentrum,nei vi tok en heldag til  Olden :)) Vi var på skogstad fabrikkutsalg og jeg kunne plukke fritt det jeg ønsket meg hi hi,det ble hele 3 jakker :))bilder ?det må bli etter julekvelden hi hi.

Da vi kjørte forbi Alexandra hotell slo julebelysningen seg på,gubba det var nydelig folkens .

Hadde det vært litt mørkere så hadde det vært som et eventyr,prøvde å fange det på bilde men det vart ikke helt vellykket,men et lite inntrykk får en her.

Skulle ha kost meg litt mer enn jeg gjorde men hodepinen slo rot,nakken har låst seg og når jeg strekker på armen får jeg støt uti fingertuppane ,ja ja nå har jeg dopet meg litt hi hi så det begynner å sige litt av :))

Tok et par bilder før vi kom tilbake til Horningdal,tidligere i vinter gikk der et ras som tok med seg eg hel skog,og hele strandlinja var full av ferdigbarket tømmer

slik låg det rundt hele honndalsvatnet

Vi besøkte yngste sønn som bor der,det var veldig trivelig og han serverte selvbakte grovbrød og deilig pålegg :)) slikt liker en mamma :))

Vel heime sovna eg et øyeblikk på sofaen,men håper jeg er i litt bedre form i morgen.

Ønsker dere en fortsatt fin lørdagskveld

en fin dag

Ja jeg har hatt en fin dag,jeg forbereder litt godt til jul og i huset dufter det deilig.

No er eg ferdig for dagen og har planer om å slappe av resten av ettermiddagen.

Ribba jeg stekte i dag smakte helt fantastisk,det er slettes ikke dumt å koke den i en deilig kraft før en steker den :))men no ligger den ferdig oppkuttet i fryseboksen så det er bare å varme første juledag.

Kraften ble også helt utrolig god,den må takast vare på til en deilig saus

 
da er det godt med en reingjort tom melkekartong :))

og her er pakkane med ribbe :))

Så var det tid for bakst,ikke småkaker men gjærbakst i dag

store myke deilige skuleboller :))melis og kokos har mann ikke på i fryseren men rett før servering.

Så var det vørterbrød,bloggvennine lisbethpedersen sa jeg absolut måtte smake disse brødene :))hun la ut oppskrift på noen ute vørterøl og jeg prøvde dem for første gang i dag

og hvordan disse smaker lyt eg vente med å teste ut til dei har kjølt seg ned for dei kom nett ut av ovnen :)) det dufter iallefall utrolig godt i heimen no da :))

 

Jammen får jeg trimma

God morgen.Her i huset blir det godt med trim om dagen :)) da jeg kom hjem fra butikken i går kom jeg nemlig på att et par ting var glemt.

Da jeg stod opp i dag sette jeg ribba i ovnen med svorsida ned og på en seng av purre,mandarin,gulrot,hel anis,soyasaus,buljong og appelsinjuice :)) så kledde jeg meg tok ryggsekken på ryggen og hastet til butikken,der fikk jeg det jeg manglet + litt til hi hi men ikke noe tungt i dag :))

Så bar det oppover bakkane igjen,denne turen tok meg 1 time og svett ble jeg så det trillet på ryggen.

Nå fikk jeg stelt meg på med tørr trøye og så tok jeg ribba ut av ovnen,silte kraften og rørte inn et par skjeer med lynghonning,rutet litt bedre opp svoren og sette den tilbake i ovnen med svorsiden opp.

Det ble en pangstart på dagen :))men så føles det godt etterpå.

Jeg er ny på ribbefronten,lagde det vel for første gang i fjor og her i huset liker vi litt smak i kjøttet og den må være saftig og mør :))da er dette en utmerket måte å tilberede på.Ribba skal jeg servere 1 juledag  men rekner med att det går fint å fryse den ferdig og bare varme den serveringsdagen,))

Ellers har jeg planer om å bake i dag,men først må ribba bli ferdige :))så inntil da kan jeg kose meg og slappe av med god samvittighet.

Ønsker dere alle en fin dag

Dette er trim

I dag fikk jeg virkelig kjørt meg,på førmiddagen var jeg hjemme og ventet på postbudet,da vasket jeg gulv og støvsugde samtidig som et par svinesteik stod i ovnen.

No kom det ingen pakke i dag heller 🙁 skitt au jeg kledde meg og tok sekken på ryggen og ruslet ned til nærmeste kolonialbutikk ca 20 min gange.

Det var ikke store greiene som var på handlelista mi,men jeg greidde da å se bort fra den og korga ble mer og mer oppfylt.

Da jeg hadde betalt og fylt opp i ryggsekken + et handlenett var det bare å begi seg oppover bakkane igjen,phjuuuuu skal tru kor mange kilo det var i den sekken ? det føltes iallefall som 20 kg minst.Jeg trakket og gikk og etterhvert forsvant skjerfet og like etter ble glidelåsen i jakka åpnet,så etter 1.5 time var jeg hjemme.Var ikke dette trim så hvet ikke jeg,det føltes nesten som om jeg hadde besteget et høgt fjell :))

Jeg hadde kjøpt med meg kjøttdeig,en av svin og en av storfe,dette skulle bli kjøttboller til første juledag,i deigen hadde jeg 1 egg,litt fløte,en gul løk,en bukett med persille,salt,pepper,kanel og anis :))så var det bare å forme små boller.

Flinke husmødre setter på kjøkkenvifta,så også jeg i 2 små sekund,men det var for seind det sa boff fra vedovnen og røyken veltet ut i romma :((røykvarsleren ulte og jeg åpnet det som var å åpne i huset :))1 time senere hadde jeg kontroll og røyken var ute av huset.Så folkens flinke husmødre bør tenke seg om før deg fyrer i ovnen og setter på vifta samtidigt.

Vi fikk hyggelig besøk av yngste sønn som sa att kjøttbollane var supergode :))

Steiken er skåret i tynne fine skiver og froset ned,og i morgen har jeg planer om å steike en stor tynnribbe som jeg sleit opp alle bakkane i dag hi hi

Håper dere har hatt en fin dag også 🙂

19 desember

God morgen.Nok en vakker dag hos oss,9+ ute tørt og bart så jeg skal ikke klage.No er det mørkt ute da,klokka er 9.40 men det er mørkt så en får ikke følelse av dag ennå.

Men vi har et flott fargespill på himmelen da og det er ikke ofte vi opplever inne på Leira

sarte fine rosatoner om jeg ser den ene veien

og drivande kvite fjellrekker om jeg ser den andre veien,og begge deler er like vakkert.

I går byttet jeg ut dukene og la på juleduker,normalt gjør jeg det lillejulaften,men tenker det går greit alikavel

jeg elsker jo det røde i interiøret og skulle gjerne hatt det hele året jeg hi hi

på salongbordet har jeg lagt på en duk jeg selv broderte for svært mmange år siden,på endane står det god jul

men ikke på sidene.Det er mange år siden jeg har brukt denne duken,for på Leira er bordene for små,så duken vil nesten nå ned i gulvet.Da var det ekstra hyggelig å kunne ta den i bruk igjen her i Volda hvor det stod et stort salongbord i huset etter noen leieboere som sette det igjen.

1 juledag skal jeg ha middagsgjester,da blir det svinesteik til middag og krydrede julekjøttboller,siden vi skal være hos elsdte datter julekvelden så ville jeg steke ferdig middagen i dag og heller varme den opp på første dag :))så nå står dei i ovnen og det dufter godt her

Pakken jeg venter på i posten har ikke dukket opp ennå,men jeg håper den kommer i dag da,betalingsfristen er iallefall satt når jeg går inn på bestillingen og ser,så pakken må være på vei.Kommer den ikke i dag får jeg bare få hentelapp og gå til sentrum og hente på postkontoret når den kjem,er jo bortskjemt med å få slike ting på døra hjemme på leira :)ja er jeg ikke hjemme der hender det att postbudet legger det igjen utfor ingangsdøra,ja om det er bra vær da.

Da ønsker jeg dere en fin dag,og husk det er lov å kose seg