Da kom det til oss også

Det er regnet jeg snakker om.Ette svært mange vidunderlige sommerdager var det altså vår tur til å få regn,tror jammen det har regnet uten stans i dag.

Når det er sagt så trengte vi egentlig dette for alt var svært tørt.Må jo tenke litt på bøndene også:))alle åkrane som var så tørre det gir dårlig tilvekst.Bare det har hvet til å stoppe igjen så skal ikke jeg klage:)

Våknet med tannverk i dag:(og har det ennå,nå er det værst når jeg kommer borti den trasige tanne da.Leser om rotfylling på nettet og finner ut att det er ganske normalt å ha fantomsmerter i etterkant,det kan vare fra noen dager til noen uker:(jeg håper inderlig det blir noen dager så jeg ikke må slite med elendigheten på ferie.

Ferie ja 🙂 i dag lette jeg fram kofferter og har begynt å planlegge pakkingen,min kjære lyt se litt hva han vil ha med siden han skal jobbe tilogmed onsdag og vi reiser tidlig torsdags morgen,jeg gleder meg til en lang ferie sammen med min søster:))

Idag har jeg vasket og lagt på senger på gjesterommet:))elsdte sønn med kone og vesleprinsen på 8 måneder kommer som sagt på en snarvissit :))det skal bli koselig.

No lever dei på lavkarbo så jeg har begynt å vri hjernen min for hva jeg skal servere:))no er jo ikke dette noe nytt for meg men har ikke noe ferdig opplaget og siden vi snart skal reise er det begrenset med ingredienser til altfor avanserte retter.

Vurderer å lage en lavkarbo tacopai om dei kommer i kveld,kommer dei i morgen blir det mannens ønske i kveld og det er pizza :)ikke greit å være husmor……. sukk!

No kjenner jeg att det begynner å stikke bak i korsryggen,det skulle ikke mer til enn å legge på senger ,så nå har jeg plantet meg i godstolen og skal lete fram et lite strikketøy:))

Ønsker dere alle en fin lørdag

En ok dag

Da nærmer denne dagen seg slutten og det har vært en litt ok dag:)

Da jeg kom til Volda i dag øste regnet ned så det første jeg gjorde var å kjøpe paraply:)så haade jeg 4 timer til rådighet der jeg kunne bruke all den tid jeg trengte til å virkelig studere det jeg ville på butikkene.

Det ble et par nye shape up sko i sommermodell,da kan jeg bruke dem til teights og kjole også:)så dei blir ,med til Danmark.

Såg på alle butikker hva som var av sommertøy,men helt ærlig der var ikke noe som fenget meg så ingenting ble hverken prøvd eller kjøpt,dvs jeg kjøpte en plommefarget fleecejakke:))den skal også i kofferten til Danmark.

Videre var jeg på kafe,der kom jeg i prat med et hyggeigt par fra Stavanger:)så jeg hadde en hyggelig halvtime der:))koslig å komme i prat med nye mennesker.

Så kom timen jeg hadde gruet for,nemlig tannlegen.

Det gikk bra:)selv uten bedøvelse.Et par ganger iset det så jeg hoppet i stolen,men det varte bare et sekund.Kjenner jo att noe har skjedd i munnen i dag men det gjør ikke vondt:)så no skal jeg slappe av og ikke tenke mer på den tanna før siste time og toppfylling 27 august.

Da jeg gikk der i Volda ringte elsdte sønn fra  Melhus:)overaskende vil dei komme på en snarvissit i helgen:))gleder meg masse til å se både ham og svigerdatter og selvsagt vesleprinsen som jeg ikke har sett siden barnedåpen:))

Før vi reiste hjem igjen hadde regnet og skyane reist sin vei og sola skinte igjen fra en blå himmel:))

Da ønsker jeg dere en riktig fin fredagskveld

God morgen

I dag ble det svært tidlig oppe:)kl 6 er ikke en tid jeg normalt står opp på hi hi.

Men jeg la meg jo serdeles tidlig i går med en kranglande rygg,i dag kjennes den mye bedre så nå får jeg la være å gjøre noe mer som provoserer ryggen før ferien.

Siden jeg la meg så tidlig våknet jeg også et par ganger i natt,og siden jeg ikke orker å ha igjen gardinene no som det er så flott ute ble jeg var en nydelig nattehimmel:)

Så kl 3 i natt listet jeg meg berrføttes ut på verandaen og knipset himmelen:)

og når det er slik ute lyser soverommet vårt opp i rødt:))

Da jeg la meg igjen ble jeg liggande i senga og se ut på nattehimmelen til søvnen igjen tok meg,når jeg våkna igjen var kl 6 og da stod jeg opp.

No er det skyet ute og det melder om regn så får vi se da om det stemmer og om regnet når inn til oss.

8.50 skal jeg sitte på med en nabo til Volda,i dag er det dag 2 med rotfylling av tanna mi kan ikke si jeg ser fram til den timen nei.

Jeg må vente 4 timer i Volda før timen så da tenkte jeg å se litt i butiker,mulig det har startet med litt sommersalg ikke hvet jeg:))

Da må eg få ønske alle en riktig fin dag så ser eg innom i kveld

Bedre og bedre:)

Dette været blir bare bedre og bedre:))når vi tror regnet skal komme skinner sola opp igjen og vi får den deiligste sommerdag:)

Jeg er en sosial person som liker besøk:))så i dag inviterte jeg et par damer til kaffe på terassen:))jeg tok ut vaffeljernet så vi kunne steke vafler etterhvert som vi åt:))kjempetrivelig og deilig med slik kaffebesøk:)

Siden ei av damene ikke kunne komme til min bursdag tok hun med en blomster i dag

 
en nydelig ildtopp som nå pryder hagebordet mitt.

Jeg har også tatt hjem og vasket jerngryta mi:)nå smitter iallefall ikke rusten

om jeg vil bruke denne gryta til matlaging må jeg legge den i en balje med kaustisk soda,når rust og annet på gryta slipper skal den børstes med stålbørste før gryta vaskes grundig i vann og såpe.

Videre skal gryta behandles med matolje,setter i bakerovnen på 200 grader et par timer for så til slutt å smøre den inn med renset parafin:))

No skal ikke min kokes i så jeg dropper mye av seansen,men jeg vil kjøpe matolje og renset parafin i morgen og behandle med det:))bilde etter den seansen kommer:)))

Ryggen tålte forøvrig ikke denne jobben i dag for nå er ryggen igjen ute av bruk :(det gjør vondt å stå,sitte og gå,skjønner virkelig ikke hva gale jeg har gjort i dag.

Jeg spaserte en liten ettermiddagtur,satt i hagen med ei granne og ellers tatt livet med ro,da jeg satt her hjemme kunne jeg nyte noen søte små fjærkledde venner:)

dei satt og vaia på dei tynne stilkane på surgraset og spiste frøa:))

Ute er det tørt så jeg holder på å vanne,heldigvis kan det meste vannes med vannspreder,men noen krukker på jeg bruke vannkanne på,belønningen er en kaskade med blomster:)

ønsker dere alle en riktig fin kveld:))

BLÅTT

God morgen.Da jeg stod opp i dag var det skyet,ja ja tenkte jeg da får støvsuge i dag da:)men no er himmelen BLÅ :))sola skinner og vi får enda en fantastisk sommerdag.

Dette har vært en virkelig deilig juni måned,vi har vært velsignet med masse sol og gode temperaturer:))

Jeg skal støvsuge uansett så skal jeg ut og nyte sommeren:)i morgen er det tid for runde nr 2 på rotfyllinga mi hos tannlegen så jeg må nyte idag:)i morgen blir det ingenting å nyte iallefall uansett kor deilig været er.

dagens bilde tatt nfor et par minutter siden:))og nå skinner sola inn i fanget på meg.

Ønsker alle en deilig og fin dag:)

Ny sommerdag og rusten jerngryte

Dere skjønner sikkert att jeg har tilbrakt dagen ute:))sola skinner og jeg må bare være ute og nyte medan det er så fint:)

På morgenen gikk jeg en tur ned i fjøra

Det var deilig å bare sitte her og nyte sommeren:)

I det elsdte naustet som mannen nå har ryddet etter orkanens herjinger i romjula fant vi en gammel jerngryte,den var hel men full av tjære både utenpå og inni.

No ville jo jeg ha denne gryta:))så jonsokkaften tok mannen og la den oppned i bålet vi hadde om kvelden,da jeg gikk ned i dag og tok den ut av asken hadde den brennt rein for tjære

No har jeg planer om å smøre den inn med noe som gjør att rusten ikke smitter på alt og alle som kommer borti den,mulig den blir sort.

Siden jeg gikk i kjole lot jeg den være igjen ved naustet så får sønnen hente den hjem med traktor til meg:))

Da jeg kom opp igjen fikk jeg melding fra ei venninne :)så da lette jeg fram syklen og syklet på besøk,da jeg skulle hjem var ei anna venninne ute i hagen og da må en si hei:)noe som resulterte i en time der også hi hi og plutselig hadde jeg vært borte i snart 5 timer:)

Etter att jeg og sønnen hadde spist middag tok jeg fatt på litt husmorsysler,så jeg fikk stekt opp en haug med kjøttkaker og jeg vasket gulv og ristet tepper:))

No skal jeg bare slappe av og nyte resten av kvelden:)sommer er ikke det værste mann har 🙂

Den siste rhododendroen står i blomst no

ønsker alle en fin kveld

Med på kjøpet

I år har det vært tørt hos oss,vi har hatt kalde dager men lite regn og nå har vi hatt skikkelig sommervarme i flere dager.

Alt dette setter jeg selvsagt svært stor pris på og kost meg hver dag.

Men med denne tørken følger et lite problem med på kjøpet,nemlig småkryp.

Jeg har en rødpil,den var stor men siden snøen tok knekken på den i vinter klipte vi den helt ned.Nå vokser den fint opp igjen tett og fin,men det følger med uønskede gjester i år

Ikke hvet jeg hva dei heter men du verden kor dei spiser av bladene til pilen:(så jeg tar en runde hver dag og plukker dem bort.

En annen blomst jeg har i hagen er reinfann,jeg er svært glad i den,men også her har jeg ubudne gjester som setter pris på planten

Store mengder lus,har allerede sprøtt med grønnsåpe en gang,men som dere ser må jeg til med en ny runde.

Men det spirer og gror iallefall:))

I fjor sommer var vi i Sverige,der tok jeg med en stikling av en eik,stakkaren hadde verken vann eller jord,puttet den bare i en pose og knytte igjen,vel hjemme plantet jeg den i en potte som jeg gravde ned i hagen,da jeg ville se kor det hadde gått i vinter var det en tørr kvist som møtte meg,og den hadde jobbet seg ut av jorden.

Jeg er litt stirrige og stakk den fint ned i igjen og trykte jorda godt attåt,var ute og tittet no ,og se jammen har den satt skudd:))

Jeg skal fortsette å stelle denne vesle hardhausen:))og er jeg heldige blir jeg velsignet med et stort flott eiketre om noen år:))det gjelder bare å ikke gi seg:)

Dagen i dag har vært rolig,fortsatt trøbler ryggen ,men den verker ikke som i går.Jeg og sønnen har vært en snartur til Nordfjordeid og handlet kolonial,en grei avbrekk siden det har vært skyet i hele dag.

Vi kjørte ikke langt før regnet trommet mot vinduet,men her er det tørt så regnet er nok lokalt tildelt og vi bor på rette side:))

Tåke

God morgen.I dag har jeg en rolig start på dagen og sånn skal det være resten av dagen også.

Det gjorde godt å få en god natt søvn,selv om ryggen krangle og skuldrene brenner.

Jeg er bedre i dag men slettes ikke god,trur hver fiber i kroppen har gangsperre,så det blir en slaraffendag,like greit ute er det tåke og temperaturen har falt til 11-12+.

Det regner ikke og tørt er det så fin dag til spasertur eller sykkeltur,men i dag orker jeg rett og slett ingenting:))

I går spurte sønnen om vi skulle ta oss en Eidatur,så får vi se da om det blir tur i ettermiddag:))akkurat det hadde vært hyggelig.

Ønsker dere alle en fin dag så snakkes vi:))

Fint ferdige

Det har vært en like deilig dag som vi har hatt noen dager no:))sola har fått godt tak bak på ryggen så jeg er rimelig varm i kroppen.

Nå i kveld kom en litt kaldere vind ,det skal fortsatt være sol men blir denne vinden værande blir det nok ikke like varmt.

På førmiddagen gikk jeg en tur,her på bygda er vi ganske flinke til å være sosiale :)så da jeg hadde kommet opp på toppen av alle bakkane ble jeg huket inn til en kopp kaffe m/sjokoladekake :)ikke rart magen ikke forsvinner hi hi.

Da jeg gikk hjem bestemte jeg meg for å få ferdig beisejobben,leveggen trengte sårt litt behandling så tørr som den var.

Desverre var ikke ryggen like happy,den har slått seg skikkelig vrange i kveld :(så her er det problemer med å reise seg og sette seg,ja det er rett og slett vondt uansett også når jeg sitter:(så jeg finner nok tidlig senga så krysser jeg fingrane for en bedre rygg i morgen.En ting er iallefall sikkert og det er att morgendagen skal viast kvile,skal overhode ikke gjøre noe,for jeg kjenner att kroppen er fint ferdige og trenger noen roligere dager.

 

God morgen

Da jeg la meg i går kveld var det nydelig ute,litt synd å legge seg når kvelden er så fin,men natta lar ikke vente på seg:))

Men det var slett ikke verst å stå opp heller selv om mannen igjen reiste på hybel:))det har nok regnet litt i natt for ute var det vått,men det er jo helt perfekt for meg det da:))slik ser dagen ut no

I går beiset vi plattingen så nå ser den slik ut

Det gjenstår å lage en kant /topp på ryggen til benken og så må leveggen beisast,får se i ettermiddag om jeg orker,først må det tørke etter nattens vanning.

No merkes det godt att vi har fått opp levegg så om det skulle bli for varmt å sitte der er det like koselig å trekke på utsiden der vinden er litt svalere

I skrivande stund er det 27+,jeg skal henge ut noen klær på klesnora før jeg spaserer en liten tur i nærmljøet:)blir ingen langtur i dag,godt uansett bare å få beveget seg.

Ønsker alle en riktig delig sommerdag