Trollstigen

God søndag kjære venner.I dag har jeg hatt en helt fantastisk dag:))vi har været med oss og jeg ble innvitert med på tur til Trollstigen.En slik invitasjon sier ikke jeg nei takk til:))Det var som å kjøre gjennom en gullskog,fargane var helt utrolige i dag.

Hva mer skal jeg si ?bildene får tale hi hi

på toppen av trollstigen har dei no fått ferdig ny kafe og butikk,det var tømt og vinterstengt men det var ok,vi fikk utsikten og det var målet vårt

kafeen

toalett og butikker


elva er utvidet og bygd opp på en fantastisk måte

det har blitt bugd en vei på 1,5 km og langs veien har dei laget flere utkikksposter /rasteplasser

jeg trodde hjertet skulle stoppe,skrekk og gru kor jeg kippet meg,gikk rundt betongveggen og trodde jeg gikk meg rett utfor,men der var vegg:))bare litt usynlig


her henger vi i lufta

dere ser vel utkikksplatåen vi stod på der ute midt på bilde:))

på vei ned igjen stoppet vi ved juvet

også her har dei sett opp kafe.

Da vi kom ned til muritun igjen var det tid for lunch,rødbetesuppe i dag:))frisk og god på smak.

Etter lunchen kledde jeg på meg igjen og gikk på besøk til ei i Valldalen,det var et godt stykke å gå,20 min i rask gange.Vi hadde noen utrolig hyggelige timer sammen og bestemte oss for å møtes igjen medan jeg var her :))

For å nå middagen måtte jeg ha litt tempo ned igjen hi hi var litt vanskelig å løsrive seg :))

Vi fikk deilig reinsdyrsteik i dag og karamellpudding til dessert :))

Som dere ser har jeg hatt en begivenhetsrik dag og kl 18.00 skal vi i basseng og bobblebad for å løse opp litt stive muskler:))

Håper dere også har hatt en deilig søndag

God morgen

God morgen :))

Endelig begynner disse hetetoktene å avta :)så østrogenen er i ferd med å virke.Det var godt å kunne sløkke lyset og sove til 6 i dag morges uten å få klamme hetetokter.No fikk jeg en liten ri når jeg våknet så jeg stod opp og luftet meg litt:))

Ute er det skyet og litt kjøligt i luften,rein og frisk luft er deilig så det går bra:))

Annenhver lørdag er det aktivitører på arbeids stua og i dag er det den lørdagen :))da bruker det å være fullt og vi har det kjempehyggelig ilag.Mange lager egne smykker og noen lager bilde og denne gangen er vi svært mange som strikker :))og det er veldig hyggelig.

No kom en ny gruppe på onsdag og plutselig dukket det opp interesse for scrapping så no blir det nok en del kortlaging også tenker eg.

Selv blir det småstrikking med meg innimellom slagene

jeg har strikket en klut og et par små barnesokker,om jeg prøver meg på noe annet får vi se akkurat no blir det sokker igjen :))

Sist jeg var her ble jeg godt kjent med ei som bor her i Valldal, i dag har jeg tenkt å se om det passer seg med et besøk til henne :)) det blir koselig og kjekt å komme litt ut av huset her.

På gruppa mi er det kommet en hyggelig mann litt opp i årene,han sa jeg kunne få være med ham til trollstigen i morgen om været tilater det:))jeg har takket ja til tilbudet så helga blir nok innholdsrik og kjekke :))

Ønsker alle dere også en hyggelig lørdag 🙂

Kveld på Muritun

Det er kveld og for første gang siden jeg kom er jeg trøtt :))flere ganger i ettermiddag har jeg villet sove men da hadde iallefall natten vært ødelagt.

Jeg har slitt med noen grusome hetetokter siden jeg kom,men jeg hadde med resept på østrogen og fikk tatt det ut her ,så i kveld etter 5 dagers bruk svetter jeg ikke :))jeg har tilogmed jakke på meg så jeg krysser fingrane for en svalere natt :))

I går låste korsryggen seg og jeg kunne omtrent ikke bøye rygg,heldigvis startet jeg dagen i dag med fysioterapauten min på trimmromet og jammen fikk jeg hjelp så ryggen føles ok igjen:))

Etter økta på trimrommet var det igjen sirkeltrening på gymsalen.

Etter lunch skulle vi ha bassenøving men da hadde jeg fått time hos tannlegen.Det ble tatt bilde og jeg fikk tanna undersøkt grundigt :)der var ikke hull så sånn sett var tanna frisk.Menn tennene mine er ikke helt beine og det hadde medført til litt for mye gniksing som over år har gjort tanna litt løs,det fikset han ved å slipe ned tanna litt så den vart jamn med dei andre :))jeg fikk beskjed om att jeg kunne ta litt smertestillande et par dager og da burde det rette seg hvis ikke kunne jeg ta kontakt igjen på mandag.

Hadde sett for meg en stor rekning etter behandlinga men 298 var virkelig overkommelig :))

Da jeg kom tilbake hadde vi en time med samtale .

Mer enn dette ble det ikke i dag,jeg strikker litt og jeg har sett norske talenter.No vil eg finne senga så får eg se hva morgendagen bringer :))

ønsker dere alle en riktig god natt

Hyggekveld

Da var ukas hyggekveld over,vi hadde quis og det er alltid like hyggelig selv om min gruppe ikke vant:))

Det var helt greit det for etterpå var det loddsalg og jammen vant jeg 3 premier:))

ikke værst dette hva :))en pose frukt,valnøtter,kløpinne og bringebærsaft :))

No er det natta og i morgen skal jeg prøve å få snike til meg en tannlegetime her i Valldalen,har fått tannværk i en av dei nederste fortennene av alle ting :(synes virkelig jeg har vært nok hos tannlegen nå jeg da,men får no se da om han kan finne ut hva som gjør vondt.

Ønser dere alle ei riktig god natt

Dagens aktiviteter

Da var dagens trimøkt over men det er ikke utenkelig att jeg rusler en tur senere i dag 🙂

Ergoterapauten var ikke her i dag men hva så ?vi er blitt flinke så fingertreninga gjorde vi på egenhånd :)måtte bare få ei til å låse opp rommet for oss.

Så var det zumba ,jada jeg hvet att jeg grudde meg :)men det var grunnløst for zumba var helt ufarlig hi hi.Dansen vi prøvde på sist jeg var her må ha et annet navn for det var ikke noe for mine hofter.

Så var det bassengtrening :)det er alltid like godt uansett kor hardt vi trener.I dag hadde vi eurobik i bassenget ,kjempeartig og god trening uten att det belastet musklaturen:)

Kjem på att mellom dans og basseng hadde vi en ledig time :))da gikk jeg og ei til tur:)

Så var det tid for klatreveggen.Jeg må innrømme att jeg ikke prøvde,det er hardt for hendene i tillegg er magen litt i ulage.Om jeg prøver litt senere i oppholde får tiden vise.

Siden jeg valgte bort klatreveggen tok jeg en time på trimrommet,og skal jeg være ærlig så har jeg nok bedre effekt av det.

Alle øvelsane sitter og jeg føler att jeg mestrer dem bortsett fra 1 øvelse i slynge,uansett hvordan jeg prøver så gjør det utrolig vont i magen :(men jeg prøver så får vi se om der blir framgang innen oppholde er over.

Da er dagens ettappe over,snart er det middag,tror det er biffsnadder,rotmos og stekte tomater:)

Det er også torsdag og det betyr hyggekveld,i kveld er det quis og litt kaffe og kjeks,ja og litt loddsalg:)der pengane går uavkortet tilbake til muritunet gjester i form av nyinnvesteringer.Siste innvestering er egen minibuss til brukerane sine utflukter 🙂

Da ønsker jeg dere alle en fortsatt fin ettermiddag

litt rolig

Når en trener er det også viktig med kvile for kroppen trenger tid til å hente seg inn igjen.

Etter en hard dag i går var det deilig med en rolig dag i dag:))jeg startet dagen med håndtrening,det er bare så deilig.Vi dypper hendene i varm voks som holder ca 50 grader,når vi er gode og varme ruller vi av hansken og gjør forskjellige fingerøvelser ilag med en ergoterapaut.

Så var det styrketrening i basseng,ikke mer å si om den saken det er bare himmelsk:))

Jeg skulle hatt behandling med fysioterapaut etterpå men timen gikk ut så jeg gikk en tur istedenfor,jada jeg gikk i skogen og der plukket jeg en fin bukett med kantareller+ noen piggsopper og 4-5 traktkantareller :))no ligger dei til tørk og skal glede oss utover vinteren.Jeg har tørket en porsjon og det var kjempevelykket.

Jeg kom hjem til lunchen og etterpå var det avspenning.Da legger vi oss på en matte i gymsalen med pute under hode og teppe over oss,lyset blir slukket og vi får beroligande musikkpå samtidig som ei prater om å kjenne etter og slappe helt av:))noen sovner og det gjør godt.

Siden det fortsatt var tidlig dag og vi ikke hadde mer på programmet tok jeg en ny spaser runde ute

Jeg kom over noen små piggete sopper

dette er vorterøyksopp og som unge er det matsopp,men om den er god hvet jeg ikke ikke hvet jeg om den kan tørkes heller så da lot jeg dem stå ifred :))

Etter middagen har jeg vært sosial og kost meg på arbeidstua ilag med noen flere damer,

Når jeg nå kom tilbake på rommet mitt hadde pleierane vært her og lagt en tempurmadrass i senga mi :)) o lykke da håper jeg å få en hel natt søvn.

Rekker ikke å komentere alle innlegg får ta det litt etter litt :))men no er det natt så da ønsker jeg dere en riktig god natt alle sammen

Gangsperre

Ja gangsperre er noe vi alle får fra tid til annen skulle jeg tro så det er ikke noe nytt,men gangsperre i magen det har jeg ikke hørt om før:))ikke før i dag når jeg selv fikk det.

Vi hadde sirkeltrening i gymsalen,der var det satt opp 8 poster og ved hver post skulle vi gjøre den styrketreningen som stod på lappen i 1 minutt,når vi hadde tatt hele runden fikk vi kvile litt før vi tok hele sirkelen en gang til.

God jeg ikke har bilder av det hi hi for vi ble virkelig peiste og du og du ka gangsperre eg har i magen no :))

Så fikk vi en times pause før vi ble plukket opp av en minibuss og dro på tur:))

Det var nok en fantastisk tur og nydelig utsikt,turen gikk på grusvei så det var helt ok selv om jeg ble både svett og anpusten.

rett fram her blir inn til Geiranger medan Valldalen blir til venstre

koselig turvei

denne sjarmøren ba om å bli fotografert:))

vi ankommer bestemmelsesstedet

og i disse skjønne omgivelsane koste vi oss med varm blomkålsuppe og ferske rundstykker,og siden vi var på tur fikk vi sjokolade til kaffen:))

det meste ser ut til å trives her,her vokser det et morellebærtre ut fra den gamle stammen og ser dere godt etter har det etablert seg et rognebærtre og blåbærlyng midt oppi stammen:))

Så var denne turen over og vi måtte ned igjen,på Muritun ventet en time i trimrommet med fysioterapaut når vi kom nedatte.

Heldigvis slapp vi å gjøre noe særlig der siden vi hadde jobbet så hardt hele dagen:))men litt ekstra oppfølging i bruk av slynge fikk vi.Jeg har 2 øvelser i slynge,1 behersker jeg og den andre har jeg ikke fåt taket på ennå,og med gangsperre i magen ble det helt umuligt hi hi.

No skal jeg bare slappe av før middagen så vil jeg gå en rolig tur etterpå til butikken,det er et par småting jeg trenger:))

En aktiv dag

Som dere sikkert har forstått så har jeg hatt en aktiv dag i dag:))sluredagene er over og nå er det trim som gjelder.

Etter frokost startet jeg dagen med håndtrening,etterpå går vi bare over gangen til gymsalen og fortsetter direkte med mage/ryggtrening ilag med fysioterapaut,no trudde dere sikkert att vi skulle hatt en pause men neida på timeplanen stod det rett opp på trimrommet:))her fikk vi innføring i dei styrkeøvelsane hver og en av oss skulle ha,fortsatt med fysioterapauten.No fikk vi pause og det var tid for lunch og etter maten var det trening i basseng:))

Da bassengtreningen var over hadde jeg tid til å gå bort på bibloteket og hente noen bøker jeg bestilte før helga:))og vel tilbake var det ennå en time på trimrommet,pjhuuuuu,fysioterapauten ville se om vi hadde fått med oss øvelsane vi hadde fått og om vi fikk til å gjøre dem riktig.

Det skal sies att jeg etter den timen var rimelig sliten i skuldrane:))

Vi spiste så middag og så tok jeg med strikketøy og gikk på hobbyrommet,det var ok det men armane var vist oppbrukt for i dag:))

Jeg satt no der alikavel og bare slappet av før kvelsmaten og så var det jakten på kjærligheten på tv stua :))

Ikke alle dager er like hektiske som i dag da:))

I morgen skal vi starte dagen med et morgenmøte,er det noe vi lurer på tar vi det opp da,så står det gymsalaktivitet på timeplanen før vi kler oss for en felles friluftstur:))hvor vi skal hvet jeg ikke så det blir spennende,på slike turer har leder med felles mat som vi griller ute eller wooker på bål:))

Men dagen min er vist ikke over når vi kommer tilbake for hvis jeg rekker det har jeg time på trimrommet med fysioterapaut straks vi kommer inn døra:))

Det fine her er att det går greit om vi ikke orker å være med på alt:))så vi får no se ka tid vi er tilbake etter turen.

Da ønsker jeg dere en riktig god natt alle sammen så får eg ta med fotoapparatet i morgen:)

tursøndag

Ja i dag har vi akkurat like fint vær som i går :)) Hva skulle jeg så ta meg til med da?søndag er fridag og vi må derfor aktivisere oss selv hi hi.

Jeg hadde ikke noen å gå tur med så jeg valgt en løype jeg har gått mange ganger før,Olavsveien

dette er en fin tur som ikke krever dei helt store anstrengelsane

men det var kaldt og jeg hadde ikke nok tøy på meg,skal jeg være helt ærlig så var det iskaldt

ja det var frost og bare 2+,jeg såg sola men ikke der jeg gikk.Jeg kunne snu men ville ha turen så jeg fortsatte:))

Da jeg så kom tilbake til Muritun etter ca 2.5 times vandring var jeg botnfrossen.Jeg spiste lunchen min ,tok en kopp kaffe og bestemte meg for å gå en tur til i sola:))jeg måtte jo ut og tine meg opp igjen.

Nå med boblejakke og solskinn :))oppover veien ,alle svingane tulla meg opp i en granskog og hvet dere svetten rann bakpå ryggen hi hi

men jeg fikk da en flott utsikt:))langt der nede ,helt ved vannkanten ligger muritun:))

og ser vi den andre veien ser dere innover dalen hvor jeg syklet på torsdag.Men klokka går og jeg må komme meg ned på veien igjen,men hvor gikk jeg inn?jeg trakker over nedsagde granbar og stokker,litt bortover og litt nedover,jeg begynner å lure på hvor i allledager en kommer seg ned igjen:))da jeg ser en grusvei blir jeg lettet og glad selv om veien ned er alt annet enn enkel å gå

langt der oppe var jeg,uff det ble iallefall skikkelig trim på denne turen og etter 2 timer kunne jeg sette meg ned og nyte fårikål til middag:))og til desert fikk vi appelsinfromasj.

Jeg har ikke planer om å bevege meg ut mer i dag,no blir det kvile,strikking,litt tv titting og hvem hvet kanskje jeg tar et varmt bad etterfulgt med boblebad:))livet kan være ganske greit selv om en sliter med helsa:))

Fant foresten 3 små brun røde piggsopp i dag:))jeg tok dem med

jeg må teste ut tørke egenskapene til denne også:))dere ser så vitt kantarellen min,den har tørket svært mye fra i går,det høres ut som jeg går i tørt løv når jeg rører på dem:))utrolig spennende og en super måte å kunne nytte seg av soppen selv om jeg ikke er hjemme hi hi.

Har tatt utrolig masse bilder av sopp da:))men dere skal få slippe dem.Det er sorter jeg ikke er trygg på så da er det kun for bilde.Da kan jeg studere dem nermere og sammenlikne med dem i boka,noen ser ut til å være matsopp og en litt sånn bobb bobb :))

tar med 1,syntes dette bilde ble fint,men rød fluesopp er bare for bilde:))ønsker dere en fin søndagskveld

 

Muldal

Da har jeg hatt en utrolig flott tur til Muldal i dag:)) det er svært bratt og langt å gå og vi brukte 4 timer på den turen,opp gikk det greit litt vonde kne ned igjen men det gikk greit.

Kl 17.30 skal vi i basseng og bobblebad:))blir deilig å myke seg opp etter en slik tur.

Litt bilder fra min dag kommer her:)

vi gikk en god del lenger enn til Muldal for vi gikk helt til Tafjord sæter

her ser dere inn mot Tafjord sæter

Muldal

Som dere ser har vi hatt en aldeles nydelig dag:))oppe på setra var det rim på bakken men da vi gikk ned igjen hadde sola varmet og rimen forsvant:)

Selv om at jeg er her inne så kan en styre med private sysler:))og som dere hvet prøver jeg å lære litt om sopp og ta det i bruk i matlaginga mi.

Så på turen i dag plukket jeg noen kantareller,ikke så mange men det kan fort bli flere etterhvert:))no kan jeg bruke en komfyr her men jeg har ikke fryseboks derfor skal jeg nå teste ut den gamle metoden nemlig å luft tørke dem:))

For att tørkingen skal gå både fortere og for å være sikker på att det er skikkelig tørt har jeg revet opp soppen i strimler

så nå ligger dei utover et papir på rommet mitt:))

Finner jeg traktkantareller kan dei tørke hele,steinsopp skjæres i pene skiver og kantarell rives etter fibrane:))

Blir det vellykket kjøper jeg glass på butikken til å oppbevare dem :))synes det er kjempespennende.