Gjennbruk

Hei igjen:)

Som jeg skrev tidligere i veka så var jeg på gjennbruk i Ørsta.Jeg var på jakt etter noen solide lysestaker til hytta vår.

Da vi besøkte antikk låvesalg sist søndag kom jeg over et par i messing,likte dem godt men 250 kr var vel drøyt for ei fjellhytte.

Så derfor besøkte jeg gjennbruk i Ørsta og det var rene skattekista

 
3 stk av samme type som jeg såg på antikk låvesalg bare att på gjennbruk kostet disse 20 for den ene og 30 for dei to andre:)) men der var mange gode staker

så jeg valgte med 3 andre også til 10 kr stk:))

Det beste med kjøpet er att alle typer stearinlys sitter godt i disse

her tester jeg 3 forskjellige tykkelser og alle passer perfekt

nå står dei her nypussa og reinvaska og bare venter på å få bli med oss på setra:))

Mye trim

Hei folkens,ja denne dagen her ble det mye trim på meg.

Skulle sykle en tur fram på dalen og kjøpe egg :))men hun som selger skulle til tannlegen så jeg måtte komme før hun reiste bortover.Jeg trodde faktisk att jeg hadde god tid,men da jeg såg på klokka ca halveis på turen og oppdaget att jeg  hadde brukt en halv time,ja da fikk fruen opp farten.Det er ikke lett å få opp farten når det er oppoverbakke og jeg hadde en sykkel å trille,så med blodsmak i munnen :)og svetten silande bak på ryggen var jeg framme etter ti minutter full spurt,og jeg rakk henne akkurat.

Hjemturen tok jeg det litt mer med ro,brukte 1 time og stoppet og knipset noen bilder også.

dette er et lite båtnaust ved et lite vatn

lang vei hjem igjen

her er mange fjordinger her i bygda

stilleståande vann hvor sivet flyter lett ,vakkert synes jeg:))

Vel hjemme lagde jeg fiskegrateng puttet den i ovnen kledde på meg og spaserte en tur:))ikke flere bakker,jeg gikk en rolig tur på flate veien.

Vi har et stort epletre som gir masse epler,dei  er små men gode.I går blåste det kraftig her og da datt selvsagt noen epler på marka,nå har jeg tatt inn noen av dem,rensket dem og kuttet dei i biter som fikk surre på stekepanna med litt meieriesmør,sukker og kanel:))dette vil jeg servere guttene mine til litt iskrem etter middagen i dag.

No trur eg det blir kvile resten av ettermiddagen,føler litt for det:))

Håper dere også har hatt en grei dag

En helt ordinær dag:)

Og det er nok slike dager dei aller fleste av oss har.

Startet dagen med noe så kjedelig som husvask men det må gjørast det også.

Dagen startet med regn,men det gikk fort over og da tørket det godt opp ute siden det blåste så godt.Jeg benyttet da anledningen til å gå en tur,selvsagt oppover trenger trimmen:)tok med en bøtte og fikk plukket nok 1 kg med villbringebær på turen,men no er det punktum ,no har jeg nok:)

I hagen min har jeg noe som heter luftløk,det vokset opp ,det blir nesten som gressløken bare att det ikke kommer blomster i toppen men buketter med småløk

om en vil kan en sette ned alle disse småløkene og få en hel åker:)no ønsket ei granne seg et par slike buketter med meg,derfor hadde jeg med det på turen i dag.Så med full bøtte villbringebær(plukket på vei oppover) så besøkte jeg henne og hun fikk løk,det skulle bare mangle,en gang i sin tid var det jeg som fikk av henne:)men hun hadde misset sine.

Det blir nok ikke sett flere ut i år med meg,det går greit for dei kommer igjen og igjen dei som alt står i jord.Mine løk skal bli smakstilsettning i smeltet smør som jeg kan ha på fiskemiddager i vinter:)

No har jeg rensket alle bringebæra,gusj kor kjedelig :))men no er det gjort og vi kan glede oss over verdens beste bringebærsylte utover høsten/vinteren mmmmmmmmmm 🙂

Da håper jeg at dere alle har en fin kveld i vente:)selv skal jeg ikke gjøre det slag hi hi

Hjemme

Da var jeg hjemme igjen etter 3 dager i Volda.Jeg har hatt 3 greie dager,litt slitsomt men ok.Tann som nå er ferdig rotfylt er helt fin :))så krysser jeg fingrane for att jeg aldrig mer må gjennom den torturen.

I går var det MR av øvre rygg,skuldre og nakke men resultatene får jeg ikke dei første dagane nei.

I dag var jeg alene hjemme i huset i Volda det er egentlig ikke noe kjekt,så jeg pakket ihop tingene mine og ruslet ned til sentrum,her fikk jeg 3 timer til rådighet før bussen kom og det ble godt utnyttet,så nå har jeg fått startet opp med julegavehandelen:))tidlig?ja men egentlig ikke,bare 3 måneder igjen til desember og siden jeg ikke er så ofte i butikk er det greit å nytte høve når den er der:))

Da bussen kjørte bortover på mandag var det jammen meg frost ute,litt lengre framme i dalen var markane helt kvitrima og bilane måtte skrape bilrutene.Hallo,det er fortsatt bare august skal tro om noen der oppe har glemt det? heldigvis var det kun den ene morgenen så får vi håpe det holder seg iallefall til ut i oktober.

Jeg var også innom gjennbruk i Ørsta,der er det virkelig masse å finne for dem som er litt prisbeviste.Selv var jeg på utkikk etter lysestaket i messing som jeg vil ha på hytta,det fant jeg men jeg har dem i bilen til min kjære så det får bli ett innlegg til helgen:)

Ellers trengte jeg noe å bære dem i,pose ja greit det men ennå festligere når en kan kjøpe en festlig veske til en billig penge:))faktisk bare 30 kr :))

Den er i et usedvanlig mykt og godt skinn

og med 2 store og romslige rom som lukkes med glidelås og så kan en lukke det igjen med en trykknapp på hver side.

Her er det slett ikke varmt inne hos meg så i skrivande stund prøver jeg å få fyr i peisen:)må ha en liten lunk til kvelden synes eg:))Men no får eg rydde vekk baggen min og få litt orden her

Hybelboer

God morgen.

I dag har vi nydelig blå himmel og bare 3+ ute,det betyr att det er skikkelig kaldt så jeg håper jeg slipper vente lenge på bussen siden jeg skal være hybelboer i Volda et par dager.

Ser virkelig fram til å bli ferdige med denne rotfyllinga så håper jeg att det er min siste i mitt liv:))

I sommer strikket jeg et par herresokker i et tynt stripete garndet tok jeg ikke bilder av men i går kveld fikk jeg ferdig et par til i liten damestørrelse:)

garnet heter strømpegarn jacquard magic og er svært tynt,210m på 50g så det tok tid å strikke dem:)men garnet er veldig sterk og helt umulig å slite av for hånd.

Når jeg er ferdige med tannlegetimen i dag tenkte jeg å ta buss til Ørsta,vi har et svært stort gjennbruksbutikk der og der kan man vandre lenge.Jeg skal se om jeg finner lysestaker i god gammel skomakerform i messing/tinn for å ha på hytta og hvem hvet det kan godt tenkast att jeg starter opp julegavehandelen i dag:)

Jeg tar ikke med pc så da ønsker jeg dere et par flotte dager så er jeg tilbake på onsdag

Iskaldt

Det er akkurat hva det er i dag,iskaldt.Det er opplett og det er bra,hadde det kommet nedbør er jeg redd det hadde kommet som snø hi hi,ja så kaldt synes jeg det er.

Vi kjørte iallefall til Bjørke og kjøpte oss rømmegrøt og kaffe på sommerkafeen i dag,det var siste helg dei holdt åpent i år og det såg ut til å være godt med folk,dei fikk iallefall for lite rømmegrøt.

Etter middagen,kjørte vi en tur opp til en nedlagt gard som nå driver antikk lødesalg.Det er mye en kan få kjøpt der det er så,men for noen stive priser da.

Der var en liten godt rusten blikkboks til te der,gammel sikkert men 150 kr?

Min kjære fant en gammel blikkboks i løda vår i går sikkert gammel den også,ikke te men ansjos

og ifølge det jeg såg i dag burde denne boksen være verdt minst 180-200 kr:) ja ja den skal få leve blandt mine gamle suvenirer:))

I morgen reiser jeg til Volda,det er tid for tannlege igjen da skal jeg ha på toppfyllinga på tanna som blir rotfylt,da tenkte jeg å titte innom en bruktbutikk samstundes.Jeg vil ha et par gode lysestaker i messing ala skomakerlamper,.På lødesalget skulle han ha 250 for 1 ,så får vi se hva bruktbutikken skal ha.

Jeg vil ha dem på hytta vår,føler att dei er litt tryggere en mye av det rare som er der no.

Vi kjørte en liten tur før vi reiste hjem igjen i kveld,vi kjørte da til Viddal og opp på setra der,hvet ikke helt hva jeg skal si til det stuntet…….hadde nok passet bedre med en traktor så bratt som der er,men mannen ville prøve han og opp kom vi oss

vel siste biten sette vi fra oss bilen og tok beina fatt.Det bygges et småkraftverk her og det var det vi ville se hvordan stoda var i byggeprosessen:)

no er ikke jeg like interesert i selve byggeprosessen jeg da,så her står fruen og fryser medan mannen studerer i alle vinkler og kroker:))skulle hatt termodress her oppe i kveld,brrrrrrrrrrrr det er definnitift høst.

Jeg blir no borte til onsdag,for jeg skal ut på åse sykehus på tirsdag for å ta mr av nakke,skuldre og rygg og den timen er ikke før 16.40 om kvelden,så jeg blir da verende på hybel sammens med mannen fra mandag til onsdag,da følger jeg skulebussen hjem igjen:)

 

Høst

Fredag var etter almanakken første offisielle høstdag,tror jeg kan si meg enig i dag.

Etter en deilig lang og varm sommer for min del så er det definitift høst i dag.Stod opp etter en dårlig natt til 10+ vind,tåke i fjella og vått.Akkurat no er det opplett men det regnet godt i natt.

Har planer om å ikke gjøre det slag i dag,etter en rullerande natt der jeg måtte gi tapt kl 3 i natt og ta en forte pga smerter i skuldre /rygg så tror jeg det trengs en kvile for armane mine.

Her i Bygda har noen ildsjeler hatt kunst og handverkskafe hele sommeren,noe dei har hatt noen år nå.Da seller dei lokalproduserte klær,vesker,duker,flattbrød  osv…..

i tillegg har dei hatt kafe med salg av kaffe og hjemmebakte kaker,nytt i år et rømmegrøt søndagane.

Det er siste dag dei har åpent for sesongen i dag ,tenkte derfor å ta en tur inn og kjøpe rømmegrøt i dag :)da slipper jeg å lage middag.

Det skal være minutt for minutt fra Telemarkskanalen på tv i dag,får vi inn signala tenkte jeg å se på det også:)med tåke i fjella har vi desverre problemer med å få inn enkelte program,krysser fingra for att det går bra i dag:)

Ønsker dere alle en fin søndag

Lørdag

Denne lørdagen er ganske rolig,siden jeg stod opp med en bankande hodepine har jeg ikke gjort så mye i løpet av dagen.

Herså jeg måtte ta det litt roligere i dag.

på bygda får vi 1 gang i året en svær container i 1 uke,denne fyller vi med alt vi har av jern,sykler,biler.fjøsinnredninger,ja alt som er av jern:)dette er en gratis tjeneste vi får ,så i går fikk vi avgårde et lass med jernskrot,det vart nok litt tungt arbeid for min kropp så dagen i dag måtte jeg roe litt ned på.

I tillegg til jern kan vi sette alt av elektriske apparater på utsiden av containeren,vi hadde forskjel.

lige ting,tv,vaskemaskin osv ståande så det kjører mannen bort i dag,jeg brukte førmiddagen til å rydde litt og sortere litt forskjelligt,noe kan vi brenne selv og noe skal i søpla.

Veldig greit med en dag da vi virkelig får ryddet rundt om på tunet.

Men nå er det ettermiddag og jeg har sneket meg unna ryddinga:))jeg sitter her og ser på birken:)ja tenk om jeg hadde vert så sprek att jeg kunne vært med der:)men nei det er nok ikke noe å tenke på en gang.

Håper dere alle har en fin lørdag,jeg skal fortsette å sløve resten av dagen:)

rolig

Enda en rolig dag på meg og det trenger jeg kjenner jeg.

Men ei venninne sendte en melding,lurte på om eg ville bli med på butikken:))ja takk så vi kjørte til nærbutikken og ikke hele veien til Volda.Helt greit det og jeg fikk tatt helgehandelen.

Jeg er i det kreative hjørnet hva mat angår for tiden:) i dag falt valget på kjøttdeig av hjort,men hva skal det bli?

Etter litt tenking valgte jeg frikadeller:)eller kjøttboller

Men jeg gjorde en vri,kjøpte bacon og den malte jeg på kjøttkverna + sjarlottløk og kvitløk,blandet dette sammen med hjortedeigen og krydret med div urter og pepper,1 egg,potetmel og matfløte:)formet små boller,(brukte en barneskjei) og stekte dem gyldne og fine på stekepannen.

Dei smakte veldig godt:)ellers skal jeg lage en soppsaus og servere potet og brokkoli/gulrøtter til,så får jeg håpe att karane vil like den nye varianten.

Jeg har hørt litt på Breivik sin dom,fått med meg att han fikk lovens strengeste straff og kan ikke annet en å si han fikk den straff han fortener.

Sola dukket ikke opp i dag,men det er opplett og friskt ute så da er jeg fornøgde:)ønsker dere alle en fortsatt fin ettermiddag

kos

I dag syklet jeg inn til legen,det ble der bestemt att han skulle bestille et nytt opphold til meg på muritun.Da er det bare å vente og se om jeg får plass.

Ei venninne syklet ilag med meg for etter timen syklet vi videre til ei felles venninne:))der vanket det nystekte vafler og kaffe.

Det er alltid koselig å møtes slik,så denne dagen har føket avgårde.

Jeg fikk meg foresten en liten venn hos venninna mi,ei som ville ha kos:)

og kosen var på mitt fang:))er hun ikke skjønn:)

Vel etter hver vart det varmt å ha henne liggande og sove i fanget mitt,så jeg vekket henne og sette henne pent ned på gulvet.Stakkaren strekte seg tittet opp på meg og klatret opp i sofaen igjen,smøg seg under armen min,tittet opp på meg med dådyrøyne og sovnet igjen godt plantet i armkroken min :))

jeg prøvde å løfte armen ,men da klorte den seg fast og fulgte med opp hi hi den hadde nok ikke tenkt å slippe taket nei.Selvsagt ønsket min venninne att jeg skulle ta den med hjem,men jeg ønsker nok ikke å ta til meg dyr igjen no som jeg er fri og frank.Selv en pus skal ha stell og pass,og jeg ønsker å være fri til å reise når jeg vil.

Tok bilde av ene plommetreet mitt når jeg kom hjem igjen

vi har støttet opp ene greina,men ser att flere skulle hatt støtte

det blir iallefall rikesligt med plommer om ikke så altfor lenge:))

Ønsker dere alle en fortsatt fin dag