Jeg er i gang

I dag startet dagen med en butikkrunde,vi måtte kjøpe oss ny seng :))vi skal jo flytte opp i huset på mandag og da ville jeg har større seng.120 er greit nok det men litt smalt i lengda ikke sant 🙂

Vi var innom kolonialen og fikk kjøpt både familieribbe,pinnekjøtt og kalkun så julemiddag har vi i allefall her på Leira 🙂

Så bar det innover i fjorden ,vi er som dere skjønner på Leira :)på vei innover stoppet vi og tok bilde av en skjønn familie

Nå har jeg vasket ,ryddet ,støvsuget og tørket støv,julegardinene har kommet opp julelys står i vinduet og treet ute i hagen skinner med 100 små lys :))vi har som dere sr gjort det litt koselig til advent.

Nå skal vi lage pizza og nyte lørdagskvelden og det håper jeg att dere også gjør 🙂

Mopp til besvær

Da har eg alt rukket å gå en tur i 2,5 time.

I går kveld etter att vi hadde vært på tur stoppet vi på coop,det var 40% avslag på rengjøringsartikler for medlemer,så jeg kjøpte en startpakke av coops moppesystem,det viste seg å være for dem med ekstra glup hjerne :))vi greidde iallefall ikke å feste skaftet i rett lengde.Jeg puttet den i bilen igjen og i dag tok jeg beina fatt og spaserte til sentrum.Går til bilen vår som står parkert der min mann har arbeid :))tar hele moppesystemet og rusler til coop.

Der får jeg tilbud om å prøve en ny pakke,vel ok det bare hun åpnet og prøvde den på butikken først,den var like lite samarbeidsvillig som den jeg kjøpte i går.Nei slikt blir det ikke husvask av så jeg fikk igjen pengane,og ruslet meg hjemover igjen.

På vei opp igjen stoppet jeg ved et digert bøketre :))hadde planer så jeg hadde med en ekstra pose til å samle bøkehams i hi hi.

Halveis heime stopper jeg ved den siste kolonialen og kjøper JIFF sitt moppesystem

Får pakket den ut og det er glede når jeg ser att den oppfører seg helt eksemplarisk mot meg :))

så nå blir det helgavask igjen :))

Jeg hadde kjøpt en ekstra mopp til coop sitt system,den tok jeg ikke med ned igjen,det var bra for jeg kan bruke den til jiff sitt skaft :)) det var flaks for på butikken hvor jeg kjøpte jiff startpakke hadde  dei ikke vaskemopper annet en engangs og det kjøper ikke jeg.

Jeg har vasket den tid vi har bodd her i kjelleren altså :))men det var vår datters utstyr.

Det ble et halvt bærenett med bøkehams,dei skal få henge og tørke seg i lekestua vi har i hagen

Av disse vil jeg lage en dørkrans som kan henge ute på ytterdøra vår,må bare få tak i en oasisring først og bøkehamsen må tørke så den åpner seg skikkelig.

Kjøpte et kubbelys også med timer fugsjon på,29 kr koster dei på europris

den skal få lyse ute på kabelbordet jeg fikk med svigersønnen vår som har bodd her i huset 🙂 jeg skal ha lyset inne i en lanterne,men jeg har den ståande på Leira så jeg får vente til vi reiser inn dit.

Som dere ser fant jeg et par grener med lerkekongler også:)og dei skal bare få ligge som dei gjør no,fint det ikke sant 🙂

 

Hadde egentlig planer om å gjøre øvelsane for hoftene min no,men dropper det,for jeg har fått sånn hodepine no :(( da tenker eg det har vært nok trim i dag så får eg heller ta øvelsane en annen dag

Pepperkaker

Hos oss har pepperkaker vært julekake nr 1,julemanner har jeg aldrig fått dreisen på:)men no som barna har flyttet har ikke jeg armer til kjevlingen,da er det godt att butikken har like gode pepperkaker og om en pynter dem,ja da blir det nesten som hjemmelagde.

I dag har jeg pyntet 2 bokser og dei vart farlig gode hi hi


men no blei boksane plutselig for små,hmmmmmm lyt bytte boks trur eg 🙂

og så løvde vi litt godis til kaffen :)) no har eg fått opp gardiner på soverommet i etasjen over oss :)) litt rart å tenke på att vi snart skal flytte opp,men det blir godt også.

I kveld skal vi på tur :))mannen mente vi hadde godt av å lufte oss litt hi hi

Gode naboer

God morgen.Det har blåst godt her i natt og det blåser fortsatt ute,jeg har fortsatt øreverk :((noe som gjør att jeg har tatt paracett både i går kveld og i dag morges,da fikk jeg tross vind og verk en god natt med søvn.

I går kom det pakke i posten og det merket jeg ikke før jeg kom opp etter turen på butikken,vel så måtte jeg ned igjen i dag.

No skulle yngste datter på jobb i Ørsta til 10 så jeg fikk bil ned til postkontoret,jeg hadde da 1 time i sentrum før bussen gikk opp igjen.

Jeg fikk unna litt forskjellig før jeg gikk på kolonialen,i kassa møtte jeg på vår nermeste granne her i Volda,vi bor tvers over gata for hverandre :))og jammen fikk eg tilbud om å få sitte på opp igjen :))lykke ,tenk å ha så gode naboer da:))

Så jeg kom hjem før bussen hadde kjørt fra sentrum.

Jeg fikk kjøpt både melis og konditorfarge så nå har jeg planer om å sette på fin musikk og pynte noen pepperkaker :))

Ønsker dere alle en fin dag og blåser det og regner ute så kos dokke inne

ikke på lag

I dag har ikke været vært på lag med meg.Jeg holdt meg hjemme hele førmiddagen,da var det opplett og fint ute,vel så kledde jeg på meg,og for sikkerhets skylt puttet jeg visa kortet i lomma :)) og begav meg ut.

Det varte ikke lenge før regnet begynte å dråple,hldigvis tok jeg med paraply,turen gikk nedover,jeg kom over nok et digert bøketre :)og hamsen låg der rundt omkring(må ned en tur til og plukke ) da jeg hadde kommet så langt bestemte jeg meg for å gå helt ned i sentrum :)jeg trengte en ny julestjerne til å henge opp i vinduet 🙂

Den jeg ville ha fant jeg på nille og der fant jeg også noen nydelige julekrus,så jeg kjøpte med 2 stk så jeg og mannen kan ha hver vår når jeg koker kaffe :))

slik er den ene siden

og slik på den andre :))

Jeg fikk kjøpt med litt gosaker fra rema deriblandt lutefisk som jeg skal ha til middag i kveld,mannen får vanlig kokt torsk hi hi.

Vel ute av butikken så hadde det snudd til et forferdeligt vær,det blåste og regnet øste ned,jeg kom meg til bussen og under tak,jeg ser på bussruta og trodde jeg måtte vente en time,phjuuuuu bussen var litt forsinket og kom like etter :))

Vel oppe i byggefeltet er det ikke mange stegene å gå opp til huset vårt men du verden så våt jeg vart alikavel.Jeg fikk skiftet til tørt,kokte litt kaffe og da var det slutt,regnet forsvant og jeg kunne ane blå himmel.

Jeg har vært inne siden,og det har ikke kommet mere regn,været var rett og slett ikke på lag med meg idag

små julekranser

Her går det unna :))men når en har alt en treng så er jo det fort gjort å skape noe vakkert.

Jeg hadde 2 små isopor ringer og 10 meter med band ,og som dere hvet en mengde med div plukket fra naturen :))jeg tok førbilder og tenkte ikke før jeg slettet,men no er jeg ferdige og resultatet av mine førmiddags sysler ble 2 vakre små julekranser 🙂

Båndet som jeg surret rundt isopor ringen er festet med knappenåler i enden og en i bunn

med limpistol festet jeg noen orekongler,småkongler fra en tuja og en kastanjenøtt 🙂 hadde i utgangspunkt planer om å gå til sentrum og se om jeg kunne finne en lite fugl eller nisse og lime fast også,men det har jeg slått fra meg synes dei vart så nydelige slik som dei e med det jeg fant i skogen :)det enkle kan ofte være det beste ikke sant :))

Volda nisse

God morgen :))

I dag har vi ca 8+ grader ute,men snøen ligger no her kvit som før alikavel .Om det vil vare eller forsvinne får tiden vise.

 

Som jeg skrev i går var jeg og minstejenta vår på handel,jeg fikk kjøpt julegardiner til kjøkkenet her i Volda og dei ble hengt opp siden datteren vår hadde plukket ned sine gardiner :)huset kan jo ikke stå en uke uten gardiner hi hi,vel bilder fra etasjen over hode mitt får vente til vi har innrettet oss,no står det bare masse flyttekasser der oppe.

Jeg er veldig glad i engler og har noen som kommer frem hvert år til advent,julenisser liker jeg også men jeg har ikke så mange av dem,for meg må en nisse apelere til meg ved første øyenkast ,den må ha det glimtet i øya :)) vel da vi var på shooping i går kom jeg over den nissen,og siden vi skal ha litt jul både i Volda og på Leira i år så måtte jeg ha en Voldanisse 🙂

men han må nok finne seg i å vente litt med å komme frem,sånn er det med den saken hi hi.

jeg hadde med en 5 liters spann med epler fra Leira søndag,dei var små,hadde blitt mye og seige i skinnet,vanligvis ville jeg nok kastet dem ut til fuglane men ikke i år :))for jeg lærte av grannen min på Leira at jeg kunne koke dem som dei var,opp i gryta med skinn og det hele,etter noen minutter hadde alt blitt til en grøt som jeg helte opp i en dørslag og rørte rundt med slikkepotten

jeg satt no med den søteste eplemosen som vi koste oss med i går kveld,tilbehør var litt kremfløte blandet i vaniljekesam :)) vi spiste ikke hele denne skålen så noe skal i fryseboksen til senere kos og noe kan vi nyte på brødskiva 🙂 så budet i dag må være att ingen kasten bløte epler med skrukkeskinn på :))det blir nemlig deilig eplemost .

Nå skal jeg lage et par små kranser tenkte eg :)) ønsker dere en koselig dag

kosedag

I dag har jeg hatt nok en kosedag,ble ingen bilder men det skal eg prøve å rette på i morgen :))

Jeg og yngste datter har kost oss sammen i hele dag.No bor jo vi i samme hus hun oppe og vi i kjelleren på hybel 🙂 men det er meningen att dei skal flytte ut på søndag og da skal vi flytte opp :)) siden vi er mor og datter blir det jo litt mindre stress for vi går no litt opp og ned hos hverandre hi hi.

I dag har jeg vært oppe og hengt opp mine kjøkkengardiner og stuegardiner :))og det ble så koselig hi hi så no har altså mine julegardiner kommet opp på det ene kjøkkenet mitt :))

Jeg har kjøpt nisse i dag og ny adventstake . Jeg er ikke den som liker lilla best i heimen,så da jeg fant en rød adventstake måtte jeg bare ha den :)) og da ble det kvite adventslys .Hadde kjøpt lilla men dei fikk min datter for hun elsker lilla.

Vi har kost oss med eplemos og vaniljekesam :))kokte en panne full av vesne epler fra Leira med skrell og det hele på,og når det var skikkelig mos trykte jeg det gjennom en sil,mosen havnet i skåla og rasket kunne jeg bare tippe i bosset,superenkelt og kjempegodt :))

 

Da får eg strikke litt skal dukkeklea bli ferdige :))ønsker dere en fin kveld

give away

Nå har bloggvenninne lisbethpedersen.blogg.no give away på bloggen sin .Hus syr det tøffeste håndvesker og tryller frem den ene etter den andre og like fine er dei alle ihop 🙂

Det er et år siden hun startet produksjonen ,så om du ikke har sett veskene hennes ennå så anbefaler jeg dere å ta en titt inne på bloggen hennes 🙂

Har dere i tillegg lyst til å være med i trekning av en nydelig veske så kan dere følge bloggen og linke til siden hennes eller gå inn på facebooken hennes og like :))

lykke til

Hjertekrans

Det er vel litt seint på dag å si god morgen 🙂

Jeg hadde planer om å nyte dagen ute i dag,men har pådratt meg øreverk i ene øret så jeg holder meg inne.

Siden jeg ikke skulle ut og jeg har dagen for meg selv tenkte eg att hjertekransen jeg kjøpte på nille skulle få en make over :))

utgangspunktet er jo ikke dårligt i seg selv men så har jo jeg samlet masse vakkert ute i naturen da som jeg liker ennå bedre :))

Dermed var det fram med nøtter og limpistol 🙂

og slik ble resultatet:))det gjør ikke noe om flettverket synes litt,men der åpningane ble litt store limte jeg en bøkehams

Jeg er veldig fornøgde ,nå trengtes ikke sløyfa heller,synes den pynter godt nok opp uten:))hjertet er faktisk stort :)27×36 i diametet så den synes godt på veggen og vil stå godt til kastanjenøtt trea og bøkekulane jeg har laget fra før .

 

Ute ligger det fortsatt svært masse snø

inne dufter det av nystekte brød

om litt skal jeg lage en gryte med kjøttsuppe ellers blir det dukkeklestrikk :)det går ikke fort og det jeg hadde begynt på måtte jeg rekke opp igjen,men det blir nok litt etterhvert 🙂

ønsker dere alle en deilig dag