God morgen.Ja det er denne tiden da alle vi som liker å høste fra naturen eller hage koser oss litt ekstra :=)
Dere som kjenner meg hvet jo att jeg liker å lage mest mulig fra bunnen av og jeg bruker alt jeg høster og sår .
Nå kommer jeg nok til å begrense meg litt i år,men litt blir det uansett.
Den siste uken har jeg plukket villbringebær
jeg pluker bare en liter i gangen og i år dropper jeg alt styret med å koke sylta,jeg drysser bare på litt sukker og bittelitt frysepulver,så rører jeg det med en skje ,det er fort gjort og lite oppvask :=) og mye friskere på smaken
når en rårører på denne måten trenger en ikke så mye sukker heller,så er det bare å putte begrene i fryseboksen.Jeg trenger ikke alt jeg plukker selv,så et par av litrane har jeg gått opp til min svigermor med :=) hun setter pris på det.
Hadde ikke planer om å bruke så mye rips i år,men mannen ville ha litt gele,så det skal han få har laget litt og vil lage litt til i dag
når en lager gele slipper en å renske alle bærene ,sånn sett sparer jeg meg for masse jobb
når jeg fyller glassene med kokende sylte/gele skrur jeg på lokk som jeg på forhånd har kokt,så snur jeg glassene opp ned,da blir dei hermetisk lukket og kan holde seg i flere år,men renner det litt ut er det ikke tett og jeg må tømme innholde og prøve på ny :=) men det bruker skjelden å skje.
i går kveld gikk jeg en tur rundt garden,
litt av planen var å se om jeg såg sopp,ja jeg elsker å plukke sopp.Da noen allerede har lagt ut bilder av fine matsopper ,ville jo jeg se om jeg også fant,men det var sørgelig lite,en stakkars sopp fant jeg
en stakkars rødskrubb,den er lett å oppdage med sin vakre teglfargede hatt den var fin og uten mark så den ble med meg hjem den da :=) stekte den og i dag skal jeg ha dei stekte bitane i en eggomelett til lunch :=)
godt jeg fant svært masse sopp i fjor da,særlig steinsopp jeg tørker steinsoppen og da kan den stå seg i opptil 10 år ,så jeg har da sopp om det skulle bli en laber sesong år.
Vel da jeg kom ned igjen i går kveld lyste flere soler mot meg
solsikkene har begynt å blomstre,er så glad sneglene ikke rakk å spise opp alle da dei var små og sårbare :=)
Nå skal jeg bake ut noen brød før jeg rusler en tur ut i hagen og plukker rips til meg og min svigermor :=) det er opplett ute men tåke i fjella,men så lenge det er tørt er jeg fornøgde :=) ha en fin dag da
Det er så bra med bær og alt man kan plukke nå fremover. Tror jeg må på blåbærtur å sjekke om den er moden 🙂 Ha en nydelig dag <3
blåbæra tror jeg er moden,vil ha meg en tur jeg også,men da må mannen være med,må ha sjåfør og han plukker fortere en meg hi hi ,vi får se i helgen,vi skal passe barnebarn i helgen,men dei er store og kan plukke bær sammen med oss
Flinke du 😊 vi bruker mye syltetøy. Men sopp har vi ikke turt oss på
sopp er gøy om en lærer litt,dere har sikkert soppkontrolør hos dere som kan gokjenne fangsten :=)
Ser deilig ut nyrørt bær:)
Jeg har bare et rips tre og jeg ventet for at bærene bli modne, men fuglene kom først:(
Får ta meg en tur til deg kanskje og smake på bærene:)
Ha en fin dag:)
rørte villbringebær er godt ja,vil en ha ripsene sine i fred må en ha not over ,noe annet nytter ikke,Nå plukker jeg litt halvmodne rips,skal være slik til gele :=)
Åh! Ripsgele! Jeg elsker det. Kjøper det noen ganger i butikken, men ikke det samme som å få hjemmelaget 🙂 Og du har tålmodighet til å plukke villbringebær! Bra jobba 🙂
ja ripsgele er godt,ikke hvert år jeg lager,men i år ville mannen min ha ,og da får han det :=) jeg er velsignet med altfor mange ripsbusker :=) liker å plukke villbringebær,og vi har dem rundt løda vår så jeg trenger ikke gå langt
Nydelige bilder og masse godt her ja. Hjemmelaget er best.
tusen takk,ja hjemmelaget er best i lengden,da hvet en hva en spiser