Nå har jeg og et par damer vært på sykkeltur til Bjørke og der badet vi i basseng en liten time før vi syklet hjem igjen 🙂
Ute er det skyet men 21+ så det er ikke noe å si på været nei.Jeg fikk lyst til å teste ut en oppskrift på ommelett,så da jeg kom hjem gikk jeg og plukket 1 liter med brennesle som jeg tok hjem og forvellet
Skar opp litt rødløk
surret det på stekepannen med litt purreløk som jeg alle tider har i fryseren
når dette var mykt hadde jeg over forvella brennesle
salta og peppra litt estragon,estragon dominerte litt for mye i smak så jeg ville valgt det bort.
Hadde så dette over på et fat og lagde en luftig ommelett av 1 egg og crem fresh
så var det bare å brette omeletten over fyllet og nyte en lett og sunn lunch
Fikk forespørsel om hva luftløk var
bilde er hentet fra google
Luftløken kommen opp som forvokste gressløk og brukes på samme måte,så danner det seg små bukketer av småløk i toppen på enkelte stengler i stedenfor blomster slik som hos gressløken
disse små løkene kan mann så plante for å øke mengden i hagen:))ellers bruker jeg å surre dem hele i smør og har over fiskemiddagen.
Las litt på nett i går og fant ut att dei også var fine å sylte ned ,da er bruksmulighetene mange:)
Nå venter jeg besøk av ei venninne :))så da blir det kaffekos i heimen
Estragon er sterk i smaken ja, behøver ikke å ha i så mye av den. Brennesle i omeletten blir vel nærmest som spinat? spinaten får skipper’n ha for seg sjøl for meg hehe så brennesle spiser nok jeg helst som suppe, men du er flink som tør å prøve ut nye områder det må jeg si :))
21+ hos dere, da er dere heldig. Vi ligger på 8-10 grader. Men nå i skrivende stund, kommer solen snikende fram og da stiger vel gradene også.
Brennesle har jeg aldri smakt. Tør hvertfall ikke lage selv.
Ha en fortsatt fin dag
Det der var en spennende omelett som vi gjerne kunne prøve.
Grete: brennesle smaker i grunnen ikke så veldig mye,men den er full av sunne vitaminer og mineraler :))så da kan en gjerne lære seg å bruke den.Estragon er litt feil smak for meg så det vil jeg ikke bruke flere ganger.Ellers er det som du sier brennesle er litt som spinat :))
Lisbeth Pedersen: Nå regner det litt her,men vi fikk en fin og varm førmiddag ja :))det er ikke skummelt å bruke brennesle,bare du har på deg gummihansker ved høsting og videre til alt er i gryta :))etter et minutt i gryta er alt som brenner og svir borte vekk og smaker litt som spinat
funderier: da synes jeg dere skal prøve det :))bare husk på hansker når du plukker og har det i gryta,når brenneslen er varmebehandlet kan du håndtere det uten hansker 🙂
Takk for tipset…
Jeg har jo stort sett brukt den som gjødsel, masse nitrogen og mineraler her ja :))
aktiv du er. Først sykle for å trene og så sykkle heim , så lage deg lunch av nesten berre det naturen byr på og ikkje nok med deet. Venninebesøk. du levere eit aktivit liv inn mellom fjella. kjekt å lese det. Kos deg vennen og nyt freden utover kvelden klem
Grete: skal lage meg gjødsel jeg også,men vil vente til neslene er større
Greta: joda jeg er no litt aktiv da :))og en helt grei dag har jeg hatt.:)
funderier: bare hyggelig 🙂
Den omeletten så ihvertfall veldig god ut 🙂
Engla: den var god også :)men synes en brennesle er litt skummelt kan en bruke spinat,smaker omtrent det samme
Inspirerende! 🙂 Tror jeg må prøve det fyllet til omeletten. 🙂 Og luftløk fikk jeg også lyst på.
Flaggermusvinger: skulle jeg laget dette fyllet en gang til ville jeg kuttet ut estragon,det smaken ble for dominerande,og i oppskriften skulle der være kvitløk ville heller gått for den :))men jeg hadde ikke.
Håper du får tak i lufteløk,hvis ikke kan jeg sende noen til høsten når dei dukker opp hos meg 🙂