det er november og jeg har vært en tur ut i grønnsakshagen,men du trenger ikke en hel grønnsakshage for å dyrke frem noe selv.
Litt utpå seinsommeren hadde jeg en kvitløk som var i ferd med å se bedre dager,men jeg kastet den ikke,jeg delte den opp og stakk feddene ned i jorda ute i grønnsakshagen 🙂 men det går fint i et blomsterbedd også eller hvorfor ikke i en krukke på terassen 🙂
Mine fedd vokste til noe som minnet meg om vårløk , jeg tok en tur ut for å høste dem inn,rekner med att dei kan fint fryses
det er jo hyggelig å kunne høste litt i november :)) i tillegg til kvitløkgresset tok jeg inn en bukett med oregano,ja den har jeg høstet i flere omganger og den er fortsatt stor og fin der ute 🙂
oppkuttet kvitløkgress 🙂 noe går i fryseren men noe kommer i en tomatsaus jeg nå har laget
Jeg hadde 4 store tomater igjen av dem jeg dyrket frem selv,nå var dei i ferd med å se bedre dager,så resten ble til en god tomatsaus
tomatane fle varmet opp og flådd,for jeg kuttet dem i biter og hadde i en kaserolle
jeg freste en løk i litt olje + en bit paprika ,ja den var også fra drivhuset mitt og siste biten jeg hadde igjen 🙂 når løken var blank hadde jeg oregano og kvitløkgress i og freste videre litt til,så helte jeg alt oppi tomatane
dette får putre til alt er mørt i tillegg hadde jeg i tomatpure ,salt og pepper og bittelitt chilipure 🙂 og noen dråper sitron.
Nå har jeg kjørt stavmixeren gjennom sånn full fart,vil ikke ha helt pure men noen biter 🙂
fin måte å bruke alle rester på ,når denne har fått kjølt seg ned er det bare å fryse ned for seinere bruk ,om dt være seg pizza eller spagheti :))
Nå må jeg rydde kjøkken for her venter jeg besøk om litt ,ha en fin dag
SÅ gøy å lage mat fra eigen hage! 😀 Korleis gjorde du det med oreganoplanten?
du er smart.:-)Viktig å nytte det ein har
Deilig med urter og grønt som gir ekstra smak til maten.. :)) Og den gryta så smakfull og varmende ut… <3 Håper du koser deg med besøk...
Så herlig!! Ser kjempe godt ut 😀
Ojojoj, dette ser veldig godt ut! Og så sunt det er når man lager det helt fra bunnen av, og det får en jammen si du har gjort som tilogmed har produsert grønnsakene selv 😀
så godt ut:)
Du lager så mye godt 🙂 Flink er du. Jeg blir sulten her jeg sitter 🙂
frodith: tusen takk :)) er jo greit å bruke det som begynner å bli litt slapp i fisken ,sausen skal i fryseren for senere bruk
Mona: tusen takk :)) smaken var meget god :)) og ja nesten alt var fra egen avling denne gangen
annebe: jeg har kost meg :)) gryta er tomatsaus ,skal nok bruke den på pizza etterhvert 🙂
Anonym: tusen takk 🙂 ja liker ikke å kaste mat
Ida: oreganoplanten kjøpte jeg for mange år siden,den står ute og kommer igjen år etter år :)) og den blir større for hvert år også
Så flott måte å bruke opp alt på..OG det smaker sikkert helt himmelsk! Flink er du!!
dvergpinschere i mitt hjerte: veldig fin måte å bruke alt på ja,så har jeg fyll til 2 pizza i fryseren
Å du altså! Så deilig – så lurt – så moro! 🙂
Så kjekt…ja, her kan du nyte sausen til en senere anledning….veldig lurt for tar tid å lage denne…Kos deg på tur 🙂
solliv: tusen takk,ja det er godt å ha litt ferdigt på lur i fryseren
Margrethe: godt var det også
Så det er bare å kjøpe ein i matvarebutikken og plante den altså? Det må eg teste ut! Har bare ikkje sett for meg at dei kom til å overleve ute, når dei ikkje ein gang overleve inne :p
Ida: jepp bare plant en fra grønnsaksdisken 🙂