Det er helt sant,men jeg kjøpte meg en boks her om dagen alikavel 🙂 drikke den hadde jeg ingen planer om,nei jeg skulle koke hjortekjøtt i ølen,og i dag var dagen for å gjøre det,spennende for dette har jeg ikke gjort før
Kirsten Winge er jeger og villmarkskokk,hun har lagt ut en oppskrift hver dag på bloggen sin,adventsmaker kaller hun innleggene ,nei hun er ikke her på blogg.no .
det var 8 desember hun la ut denne oppskriften langtidskokt stek av hjort
en kan bruke annet viltkjøtt eller storfe om en ikke har vilt
stykkningsdel fra bog eller lår er fint å bruke til denne retten.
en tar så steken i gryta og det er her en skal bruke Øl
en skulle slå ølen over kjøttet og koke det opp med ca 5g salt pr liter veske,når ølet har blitt helt over fyller en opp med kraft eller vann til kjøttet er dekket
videre skal en ha oppi 2 ts hel pepper1/2 ts finhakket fersk chili,jeg tok en hel ,litt rosmarin,1 ss viltkrydder ( einebær,persille,timian,merian ) nå hadde ikke jeg ferdig viltkrydder så jeg tok litt av alt i lausvekt bortsett fra merian,det hadde jeg ikke
2 fedd finhakka kvitløk,2 ss soyasaus 1 ss chilipasta
1 sjarlotløk som jeg ikke hadde ble erstattet med en vanlig gul løk og 2 ss mørk sirup
alt dette skulle småkoke i noen timer,husker ikke om det var 2-3 eller 3-4 jeg sette det på ca 10 og lot det stå til 14 ,ergo 4 timer
nå står gryta ute på altanen for kjøttet skulle avkjølast og ligge i kraften 4-5 dager før servering,
Som overskriften sier liker jeg ikke ØL ,men herligheten så deilig denne kraften ble jammi :=) jeg har planer om å servere denne 1 juledag i tillegg til ørret,så hvordan det der ut og smaker får dere vite etter den dagen,det dufter iallefall himmelsk godt i huset
Dette må bli bra…..høres nydelig ut….blir spennende å høre om smaken….:-)
solliv: er spendt jeg også
Åååååå, fikk vann i munnen!! Og en god bayer, som Gubben hadde godkjent 🙂 Tror jeg må tigge litt hjortekjøtt av min mor og prøve dette….. så spennende!!
Min matgale verden: ja om kjøttet smaker like godt som den kraften,ja da blir dette et festmåltid,nå står gryta ute på altanen :=) og der skal det få kose seg noen dager 🙂 så om jeg ikke liker øl,så er det perfelt å koke viltkjøtt i
Oj..det var da mye krydderier ja…MÅ jo bare bli godt det der….Lykke til! og den smaker sikkert himmelsk!
Dette hørtes spennende ut Connie,og kraften ble nok smakfull etter og ha stått og småputret i flere timer. Ja dette må du fortelle om når den har blitt fortært. Skal den da varmes opp og lage sausejevning til da kanskje. Liker selv bare mørkt juleøl og det skal inntas med ribbemiddagen her. Ha en riktig god jul til deg og dine og så ses vi nok her igjen:-)) Klem fra Marianne:-) ps.juleølet her er kjøpt på polet og er fra Borg Bryggerier her i Sarpsborg:-))
Toini: den kraften det ble ut av dette var sykt god,det kommer til å bli den beste saus jeg har laget av denne ja,smaken må bare oppleves :=)
Hobbystua: jeg har planer om å lage en god saus av kraften ,og steken kan nok nytes både varm og kald,jeg må inn på bloggen til Kirsten Winge igjen og se hvordan hun anbefaler å servere den,dere skal få høre om det etter måltidet 🙂 god jul til deg og dine også
Hmmm – skal se du har laga noe skikkelig spennende! KLemmer <3
å høres godt ut 😀
Du har et koselig julehus. Kjekt å sette fram jula, eg ser fram til det og når desember er der.
Den hjortesteika må bli et herremåltid. Skal bli kjekt å høre om den falt i smak, noe eg ikkje tvila på. Håper julekonserten svarte til forventningane. Hugsa du har nevnt den naboen før. Eg var på julekonsert med lokale krefter i kirka vår. Det er en opplevelse hvert år, blir så stolt av hver eneste en.
Ønsker av og til at eg hadde lappen. I dag er en sånn dag. Du verden til bagasje! Hehe. Heldig likevel, blir frakta ned til bussen og blir henta på bussen når eg er framme. Så det går nok bra. Da vil eg få ønske deg og dine ei god og fredfull jul.
Margrethe: ja det tror jeg også
Liv V.: tusen takk,ja konserten var fin,og det var helt fullt i løda,måtte til med ekstrastoler også ,god jul og god tur på deg også
Dette blir garantert supert! Jeg har kokt i øl flere ganger og det blir nydelig. Gløgg kan man også prøve til dette. Nå er det bare å glede seg 🙂
natheless: det tror jeg også :=) blir spennende å smake