I går når vi var hos min mor kom ei som er gift med mammas søskenebarn.Siden jeg nå lever på lovfoofmap diett og min mor var litt frustrert siden hun hadde stekt gode vafler kom vi i snakk om kosthold :=)
Hun som kom på beøk hadde også gått over til et sunnere kosthold,til hele familien og det med positiv virkning.
Hun fortalt om disse rundstykkene og jeg fikk oppskriften
oppskriften skulle gi 11-12 rundstykker,jeg fikk 15 store :=)
Jeg fikk jo en kostholdsplan og på den skulle jeg lage små lapper til kveldsmat,oppskriften er i grunnen den samme bare forskjellig mengde av innhold + att en skulle ha en gulrot i rundstykkene
4 egg
1 beger cottage chees mager
400 g havregryn,glutenfrie om en har behov for det
1 ts bakepulver
1 stor raspa gulrot
ha alt i mikseren som en bruker når en pisker fløte og la det gå lenge til innholde er en deig
bruk en ss og ta en passe mengde deig i honden,fukt med vann (som å lage kjøttkaker ) og form til rundstykke,legg på plate dekket med bakebapir
Stekes på 200 grader i ca 30 min avkjøl og nyt
luftige
og utrolig gode :=)
Sånne baker også jeg, pluss brød av samme typen deig. Går på lav fodmap så godt jeg kan pga fordøyelsen. Dessuten tåler jeg faktisk veldig fint brødet man får av brødmiksen Møllerens Grovbrød med havre, glutenfritt. Ble lykkelig over å få noe som minner om vanlig brød og smaker godt, for det savner man nesten desperat. Du tilsetter vann og gjær, og gjerne dryss av diverse frø oppå. Solsikke, lin, gresskar, sesam..jeg hiver litt ekstra solsikke og lin i deigen også.
Anbefales..men tåler du ikke gjær: anbefales ikke.
går på lovfoodmap jeg også,helt ok med brødmiksene ,men jeg liker aller best om jeg kan mikse ingrediensene selv :=)
Ser jo så godt ut…og brød med gulerot blir jo så saftige! ps: kopierte og la inn dette på siden vår….og til info..Den gruppen ER lukket…Så ingen andre en de som står på listen der, ser det som blir lagt ut der.
tusen takk :=) godt å vite att det bare er vi i gruppen som ser hva som står der,du hvet ,det var en grunn til att jeg droppet face book :=)
Disse både så og hørtes gode ut, og må prøves
du vil helt sikkert like dem
Disse skal prøve. Ser virkelig gode ut.
fort gjort og veldig gode
Disse så veldig gode ut! Faktisk så gode at jeg tror jeg må forsøke den oppskriften en dag …
tror du vil like dem ,gode og enkle å lage :=)
Også glutenfrie til og meg
De så SÅ gode ut <3 Herlig
Du er rå på bra mat Connie 
kanskje du også skal prøve å lage :=)
Så gode, og så lurt med gulrot i, det skal jeg prøve. Takk for tips
ja det var hun som gav meg oppskriften som la gulrot til i oppskriften,dei ble saftigere av det
De så jo veldig gode ut..får prøve å huske dette innlegget..Bakte noen glutenfrie fra pose for ikke så lenge siden..blei gode men så ikke så fine ut som di her… Fin ny uke til deg <3
skulle du glemme innlegget så er det bare å spørre meg så får du oppskriften på ny :=)
De ser skikkelig gode ut! Klem
takk for det og nattaklem til deg også
Takk for oppskrift! Den fikk jeg lyst til å prøve! Jeg har ikke gluten -allergi, men merker at jeg blir uvel og oppblåst av gjærbakst – og særlig av søte hveteboller.
jeg har ikke gluten alergi jeg heller,men irritabel tarmsyndrom ,har vært ille plaget et helt liv,men etter att jeg gikk over på lav foodmap diett har jeg ikke hatt noe plager med magen,du kan google lavfoodmap liste og skrive det ut,så er det bare å styre unna verstingane som gir plager i mage og tarm,disse rundstykkene er av den snille sorten mot sarte mager
De där är så goda!