Jeg hadde en boks coccosmelk ståande og lurte litt på hva den skulle brukes til:)etter litt leiting på nett kom jeg fram til denne retten som jeg fant på nettsida til undredalsysteri
først lette jeg fram alle ingredienser
stek lett 2 rødløk og 1 purreløk
jeg hadde så løkblandingen over i en skål medan jeg stekte videre 1 pk kyllingkjøttdeig og 1 pk vanlig kjøttdeig.
Her skulle stangselleri oppi ,men siden jeg har løpstikke i hagen valgte jeg å ta litt av det,smaker jo selleri den også.
Det skulle tilsettes fersk ingefær og kvitløk men det stod ikke mengde,jeg valgte en bit ingefær på str med ett lite egg og 5 fedd kvitløk
nå hadde jeg løkblandingen over kjøttdeigen igjen og tilsette 1 boks tomater 1 boks coccosmelk og 2 ts curry paste.
Det stod ikke mengde curry paste så det må bli smak og behag,jeg kunne gjerne doblet det,hadde sikkert gått greit med fersk chili også.
Jeg rørte dette ihop og hadde tilslutt i 2 revne gulrøtter
i oppskriften stod der 1 dl olivenolje,men hvor skulle den brukes?jeg stekte med den:)
Nå er det klart for å legges i ildfast form,gryten legges lagvis med tynne skiver squash mellom.I oppskriften stod det 2 squash jeg rakk bare å bruke 1.
Til slutt skulle det toppes med UNDREDALSOST:)undredalsost hva er det?jeg googler og finner geitost,spør etter det på butikken men ingen hadde hørt om det,valget falt derfor på snøfrisk i fast form slik att den kunne rives
God middag:))
Retten var god og lett,passer fint dagen derpå når magen er full etter litt for mye fet mat.Grønnsakene gir fra seg en del veske men jeg serverte grove rundstykker til og guttene brukte brøde til å få med all kraften:))
Høres veldig godt ut. Men eg får vente til ein gong vi har besøk. for min kjære tror nok ikkje att dette er noe godt hehe. Men skal prøve det heilt klart
gretashobby: min mann er svært kresen men dette forsynte han seg av 2 ganger:))kunne godt hatt i mer krydder for det var mildt på smak og jeg ville gått for 1 rødløk og ikke 2 som i dag.Osten oppå kan en jo bytte ut med den en selv liker best:))
Heilt sant. hadde sikkert minst dobla krydderet. Og så brukt norvegia oppå. Skal nok lure det i han ein gong. Men da med berre kyllingkjøttdeig
det hørtes artig ut, helt nytt for meg men helt sikkert noe jeg adde likt, eneste jeg reagerte på var at du hadde så mye som 5 fedd hvitløk ? men er man en nær familie så gjør jo ikke det noe hihi :))
gretashobby: ja jeg ville også doblet krydderet.Jeg brukte kylling og hjortekjøttdeig,men dette er også en smaksak:))
Sirdalsrypa: kunne trygt brukt hele kvitløken:))kjenner ikke lukt av noen i ettertid jeg da:))
Moro å prøve noe nytt….
I gode og onde dager!: sant det:))