ting skjer på bygda

Ja det skjer ting her også ,langt ute på bygda som att kongeskipet tok seg en tur helt inn i fjorden på sin ferd på Geiranger og bryllupet til datteren sin :=))

desverre seilte dei på den andre siden av fjorden og ikke langs land hvor befolkningen bor ,jeg såg folk ombord men kunne ikke se kongeparet,men spennede besøk alikavel .

Jeg var på tidlig sopptur i dag morges

mest kantareller og rødbrun piggsopp ,og noe av dette ble til min middag i dag :=)

eplene er flotte i år ,ikke store mengdene som i fjor ,men det er mer enn nok og dei er kjempefine .Rabarbraen vil ikke ta høsten ,den vokser og er plukkeklar for 3 gangen nå ,grønnkålen er gedigen ,nå har jeg hatt det noen ganger men det er første gang den er så svær,så her har jeg kål hele vinteren :=) bare å børste av snøen og plukke :=)

I dag plukket jeg inn litt forskjelligt i urtehagen ,nå tørker det i ovnen for jeg lager urtesalt :=)) hva er i den mon tro :=))jo jeg har luftløk,kvitløk,løpstikke,bjørnerot,fransk estragon,vintersar,grønnkål,kronbladene til ringblomster,oregano ,timian,sitrontimian,og bronsefenikkel ,ja og så tok jeg noen få blader av peppermynte,jeg har smakt på urtesalt og den blir megagod :=)

jeg har pakket inn julegaver i dag ,jada det er tidlig men det liker jeg nå ligger dei klare på loftet.

Jeg har bakt tykke kjekst,di kalles litt forskjellig ,på tine står det surmelkskjeks,dei serveres med brunost og smør er litt som tykke julemanner og kjøkkenet lukte hjortesalt :=)har ikke tatt bilde av dem.

Jeg har vasket hus og støvsugd,det må til det også ,vi skulle til Trøndelag på fredag men er utsatt til neste helg og det er helt greit :=)

I kveld får jeg besøk av ei svigerinne ,det blir koselig ,og mannen ,ja han malet videre på løda for endelig fikk vi en varm og tørr dag siden vi kom hjem fra ferie :=)

4 kommentarer
    1. Så koselig med royalt besøk på fjorden! Synd du ikke kunne se noen da….! Du har mange godsaker å høste – det er gull! Og julegaver innpakka allerede, det er jo supert! Her har vi nettopp hatt en bursdag, så har vi fire til og en fødsel før jeg begynner å tenke jul…… 🙂

    2. Så gøy å få besøk av kongen og dronningen i fjorden da! De koset seg sikkert med utsikten og vakker natur!
      De er jo glad i naturen på din kant har jeg skjønt.
      Mye å høste og det er moro når man kan kose seg med alt som gror ute. Masse godsaker!

      1. veldig kjekt att dei tok turen innom fjordane her ja ,mange som satte pris på det .Det er mye godt å hente ute og jeg prøver å ta vare på alt,i dag hentet jeg flerårig kål ,det ble en stor gryte med brennsnut :=)greit å ha noe selv som ikke er kjøpt på butikken,løken er også fra egen hage

    Legg igjen en kommentar

Siste innlegg