en lang og effektiv dag

Kl 8 i dag morges gikk jeg i gang med en håpløs jobb ute i hagen

dette buskaset skulle bort,bedde var høgre en drivhuset og vi ville ikke risikere att jorda skled ned på ruta i løpet av vinteren.

Jeg gikk på med godt mot,ha ha ikke mange spadetaka før jeg knakk spaden ,syndebukken var den høge planten,den hadde et gjenstridigt rotsystem.Jeg gav opp og fortsatte med einene,dei løsna med det gjenstridige rotsystemet hadde filtra seg inn i røttene til eina også.

Etter mye slit,greinsaksa og litt tilsnakk av svigermor pga av mitt uvetige stunt ute :))så fikk jeg iallefall løs eina som bestod av 3 røtter.

Treet ble nedklipt ,men jeg måtte melde pass det var ikke for meg det nei.

Så jeg tok pause,gikk i skogen og kom hjem med litt traktkantareller :))

det blir veldig masse av disse i år men fortsatt var dei bittesmå så jeg får vente 14 dager tenker eg :))iallefall en uke.

Etter en lengre pause tok jeg fatt på jobben med å spa vekk jord

dere ser stubbane står der ennå.)

Da mannen kom hjem ble det fart på sakene ,traktoren kom frem og den gjenstridige måtte gi tapt for hestekreftene.

Jeg trodde da att jeg ville få hjelp til å ble ferdige på oppsiden,men neida mannen tok like så godt å kjørte vekk jordhaugen på nedsiden han

det begynner å komme seg

Jeg har fortsatt en del å spa vekk her på oppsiden,men det kommer seg,som erstatning for einer og et gjenstridig tre har vi kjøpt en hagehortensia

men enn så lenge må den stå i krukke,jeg får ikke plante noe før vi er ferdige :))og det skjønner jeg selvsagt

selv om vi skriver 26 august så måtte jeg til å potte om litt i krukkene mine,jeg sådde frø til flittigelise i vår og nå hadde dei blitt så store att en større krukke var påkrevet.

Det blomstrer så vakkert med blomkarser også nå,jeg sådde røde også men ingen av dem kom opp,men men mange vakre har jeg uansett

No er jeg rimelig sliten ,men det var forventet,i morgen melder dei regnbyger så vi får se om jeg får gjort noe i hagen da og hvis ikke ja da trenger nok ryggen en hel dag med kvile

14 kommentarer
    1. Passs på ryggen din! …men jeg kjenner meg litt igjen.
      Traktekantarell har jeg aldri smakt. Jeg tror ikke engang jeg har sett en i skogen. Kanskje er det bare fordi jeg ikke vet hva jeg skal se etter?
      Jeg syns dere har fått gjort kjempemye rundt drivhuset. Så effektive;)
      Den øverste blomkarsen var spesielt flott, syns jeg:)

    2. ajajaj tenkte for meg sjøl, at ho ikke hadde vett på å bruke traktoren, og lenger ned i teksten hadde i alle fall mannen vett på det, men ikke før fruen var ødelagte……ja som man reder så ligger man, jeg shar vel ikke boe jeg skulle ha sagt kanskje…
      Eller så så må jeg jo si dette blir riktig så flott, og litt misunnelige på alle kantarellene du finner :))

    3. Livsrom: jeg hvet,men jeg håper det går mot en ende på tungarbeidet i hagen no,må renske litt rundt kantane i dag og fylle opp i traktorskuffen men da skal det værste være unnagjort.
      Traktkantareller kommer i granskog og den kommer i store mengder,men spisslørsopp som er dødlig giftig trives på samme plassen så en må vite hva en plukker,ta alle tider bare en og en sopp og ikke en hel bunke i gangen :))denne soppen er tynnkjøttet og egner seg derfor svært godt til tørking,den passer til det aller meste :))

    4. Grete: jeg har faktisk aldrig lært meg å kjøre traktor,men no tok jo gubben det meste i går:))litt å spa i dag også rundt kantane,men ikke på langt nær som i går.Ryggen burde vel kvilt i dag,men jeg skal ut og ta det siste rundt kantane på nedsiden iallefall så får vi se,det melder regn og da er det umulig å spa i jord:))
      Det blir store mengder traktkantareller i år,skal bli kjekt å få ferdig rundt drivhuset så jeg bare kan hygge meg på skogsturer:)

    5. så utolmodig og skal ha gjort ting fort. ikkje tid til å vente på hjelp. Men du veit vel kva du gjer. Håper det ikkje blir noe regn her eg i dag. Men er ikkje heilt trygg. Må vel ta inn det som ikkje kan bli vått som ligger ute og lufter seg.
      Det er vel ikkje mange dagene før alt er ferdig hos deg, men da er du nok rimelig dårlig på baksiden. Du er ikkje akkurat ein mester til å passe på den. Håper du får ein god dag eg da

    6. Greta: vel jeg tenker på ryggen jeg gjør det,men når vi først har rotet så må det jo ryddes opp igjen også,manen vil bli ferdig så han får begynne på naustet som skal rivast og byggast opp igjen :))ikke kunne vi bruke traktor på oppsiden av drivhuset heller:)),det blir litt jobb ute no men da er det stopp til vi har meir stein å fylle attåt murane og neste år :))da er det grønt og fint igjen og ikke noe tungarbeid som venter 🙂

    7. Dette var litt av en jobb for en som sliter med ryggplager og en god del vondt. Men fint blir det hos deg og mange pene blomster har du fortsatt.-)) Du får nok roe ned resten av dagen etter denne jobben.-))

    Legg igjen en kommentar

Siste innlegg