det naturen har å by på

I dag småregner det ute,det er 4,4+ og mer vårlig enn vinterlig,så det var bare å ta på regntøy og gå en tur,en tur rundt garden i dag

ferske gresstuster stikker frem og snøklokkene begynner å våkne til liv,helt oppe ved utmarksbeite er det bittelitt snø,men nede ved fjorden er det bart og ja plenen min er grønn :=)

Jeg gikk no der og tenkte på hva jeg skulle finne på til middag,brenneslesuppe ) ja hørtes ikke det godt ut.Jeg er en person som liker å bruke det naturen har å by på ,så om våren plukker jeg brennesler og forveller dem,legger dem utover et brett og putter i fryseboksen,når det er frossent er det bare å putte i poser og da er det lett å ta ut den mengden du vil bruke

så etter turen hentet jeg opp frosne brennesler,en bit nedfrossen bladpersillepesto som jeg lagde i høst og så gikk jeg ut i grønnsakshagen min ,ja for ennå hadde jeg noe godt der ute :=) grønnkål

grønnkålen er like fersk,sprø og god,men nå tok jeg siste rest i hus,det blir litt i fryseboksen og litt i brenneslesuppen :=)

Det ble rett og slett en brennesle og grønnkålsuppe i dag

suppen smakte,i tillegg til grønnkål og brennesle hadde jeg i en løk,en rest av en salat,en terning av grønnsakabuljong,salt og pepper ,litt sitron og så tok jeg en ny vri,jeg skulle ha i olivenolje,men hvorfor ikke ha i oliven når en har en rest som må brukast :=) når suppen hadde kokt kjørte jeg det med en stavmixer og toppet det hele med rømme og fetaost.

Dette ble en mild og god suppe ,jeg tok en skål til lunch og tar en skål til middag også hi hi .

 

16 kommentarer
  1. Det hørtes ut som en riktig god suppe. Er glad i både brennesle- og grønnkålsuppe. Så lurt å fryse ned brennesle.
   Ellers er det riktig vår hos deg. Her er det vått og vind og skikkelig ufyselig. Nå håper jeg at jeg får posts kommentaren. Jeg har skrevet flere ganger, bare for å oppleve den blir borte. Godt nyttår, håper det blir bra for deg <3.

   1. en god suppe ja,og jeg fryser ned en bøtte full hver vår med brennesle :=) ja det er bare snø i høgda her,men vi får nok litt mer vinter tenker jeg ,så her nyter jeg så lenge veiene er bare :=) og komentaren din dukket iallefall opp her nå :=)

  2. Når jeg så bildet av suppa på Insta så tenkte jeg; hm…kan det være godt da? 😉
   Men når jeg leser innlegget ditt, så får jeg lyst til å smake. Blir sikkert gode smaker sammen! 🙂
   Det regner her også. Og ikke stort med snø igjen nå. Ønsker deg en god dag! Klem <3

  3. Se der ja, nå kom du opp her på bloglovin. Det tok et helt døgn det. Å, som jeg savner den gamle bloggen med oppdaterte innlegg og en feeder som vi så hver dag. Men jeg fant deg da. Så vårlig det er hos deg med snøklokker. Herlig. Joda, det er ikke ille her heller, for jeg skal gå ut å hente litt persille til en dressing etterpå. Merkelig vær. En venninne av meg satte løk i jorda på nyttårsaften, for det er ikke frossen jord heller, selv om det er litt rimfrost av og til. Kos deg videre i januar!

  4. Den både hørtes å så god ut… Suppe smaker ekstra godt når det er vinter og litt guffen ute. Jeg har igjen litt lettvinn lapskaus, med stekegrønnsaker, karbonadedeig og ribbebiter, som jeg skal ta i dag. Nå ble jeg overrasket, snøklokker allerede nå i januar, det var tidlig.

  5. Regner heldigvis ikke her, men for det neste gråvær i dag 🙂 Flotte bilder i hvitt og grønt..og suppa ser skikkelig god ut :)) Fredagsklem fra Mjøndalen <3

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg