det naturen har å by på

I dag småregner det ute,det er 4,4+ og mer vårlig enn vinterlig,så det var bare å ta på regntøy og gå en tur,en tur rundt garden i dag

ferske gresstuster stikker frem og snøklokkene begynner å våkne til liv,helt oppe ved utmarksbeite er det bittelitt snø,men nede ved fjorden er det bart og ja plenen min er grønn :=)

Jeg gikk no der og tenkte på hva jeg skulle finne på til middag,brenneslesuppe ) ja hørtes ikke det godt ut.Jeg er en person som liker å bruke det naturen har å by på ,så om våren plukker jeg brennesler og forveller dem,legger dem utover et brett og putter i fryseboksen,når det er frossent er det bare å putte i poser og da er det lett å ta ut den mengden du vil bruke

så etter turen hentet jeg opp frosne brennesler,en bit nedfrossen bladpersillepesto som jeg lagde i høst og så gikk jeg ut i grønnsakshagen min ,ja for ennå hadde jeg noe godt der ute :=) grønnkål

grønnkålen er like fersk,sprø og god,men nå tok jeg siste rest i hus,det blir litt i fryseboksen og litt i brenneslesuppen :=)

Det ble rett og slett en brennesle og grønnkålsuppe i dag

suppen smakte,i tillegg til grønnkål og brennesle hadde jeg i en løk,en rest av en salat,en terning av grønnsakabuljong,salt og pepper ,litt sitron og så tok jeg en ny vri,jeg skulle ha i olivenolje,men hvorfor ikke ha i oliven når en har en rest som må brukast :=) når suppen hadde kokt kjørte jeg det med en stavmixer og toppet det hele med rømme og fetaost.

Dette ble en mild og god suppe ,jeg tok en skål til lunch og tar en skål til middag også hi hi .

 

16 kommentarer

Siste innlegg