gode smaker fra skogen

søndag da vi var på fjelltur kom vi over mange store fine sopper,da tenkte jeg att det hadde vært fint å lage en porsjon sopp soya

rødskrubben blir litt blåsavart når den er plukket,men det er sånn det skal se ut :=)

skal en lage soppsoya trenger en ikke ha så fine sopper heller,for soppen skal deles i biter og legges lagvis med grov salt,så skal det legges press på i 3-5 dager,kraften som blir siles fra,det er den som skal brukes videre

jeg fikk 5 dl soppkraft ,til den mengden trenger en også da 1 dl rødvin

men først skal en lage karamell,smelte ned ca 184 g med sukker,pass på så det ikke blir brent :=) så tar en soppkraften og har i forsiktig  i karamellen,det er varmt og dampen vil stige,så pass fingrane

så skal en ha i en liten halv ts kvitpepper og nellik,3 finkutta ansjosfileer og et par små laurbærblad,

 

så er det bare å la herlighetene koke en liten stund,rødvinen har en i etter att det har kokt litt,når så rødvinen er i koker en dette i ca 30-40 min :=) la det så avkjøle seg,gjerne over natten  

,så er det å sile ,jeg siler først gjennom tesil og så gjennom et silklede eller gassbindklede ,når det er godt avrent er det bare å ha på flaske

liker du kikkoman soyasaus? ja da ville di bli forelsket i denne soppsoyaen ,den er himmels god og jeg bruker den til saus,ris,grillkjøtt ja det er bare fantasien som setter grense hi hi .

Kommer nok til å lage en porsjon til ja  :=)

 

8 kommentarer

Siste innlegg