søndag da vi var på fjelltur kom vi over mange store fine sopper,da tenkte jeg att det hadde vært fint å lage en porsjon sopp soya
rødskrubben blir litt blåsavart når den er plukket,men det er sånn det skal se ut :=)
skal en lage soppsoya trenger en ikke ha så fine sopper heller,for soppen skal deles i biter og legges lagvis med grov salt,så skal det legges press på i 3-5 dager,kraften som blir siles fra,det er den som skal brukes videre
jeg fikk 5 dl soppkraft ,til den mengden trenger en også da 1 dl rødvin
men først skal en lage karamell,smelte ned ca 184 g med sukker,pass på så det ikke blir brent :=) så tar en soppkraften og har i forsiktig i karamellen,det er varmt og dampen vil stige,så pass fingrane
så skal en ha i en liten halv ts kvitpepper og nellik,3 finkutta ansjosfileer og et par små laurbærblad,
så er det bare å la herlighetene koke en liten stund,rødvinen har en i etter att det har kokt litt,når så rødvinen er i koker en dette i ca 30-40 min :=) la det så avkjøle seg,gjerne over natten
,så er det å sile ,jeg siler først gjennom tesil og så gjennom et silklede eller gassbindklede ,når det er godt avrent er det bare å ha på flaske
liker du kikkoman soyasaus? ja da ville di bli forelsket i denne soppsoyaen ,den er himmels god og jeg bruker den til saus,ris,grillkjøtt ja det er bare fantasien som setter grense hi hi .
Kommer nok til å lage en porsjon til ja :=)
Ser veldig godt ut
Tenk å ha det hjemmelaget da.
dette er utrolig godt ja,og har en sopp er det enkelt å lage
Oj! Det var avansert
Lager din egen soyasaus. Imponert!
tusen takk,er ikke så avansert,tar bare litt tid,men det er verdt tiden det tar
Du klarer å utnytte alt fra naturen du
En skikkelig naturdame. Kunne sikkert vært med i Robinson -ekspedisjonen og vunnet hele greia 
he he takk for den,ja jeg hadde sikkert funnet litt av vært å overleve på ,nytter iallefall ikke å ligge i solen om en vil overleve :=)
Du er bare fantastisk flink


Jeg skal også prøve dette.
Akkurat nå leter jeg etter oppskriften din på gressløkpesto. Jeg prøvde litt med det jeg husket. Gressløk, olje salt. Smakte på den, og det var godt
Men jeg har mer igjen ute som jeg vil ta inn.
Skroller meg nedover , så finner jeg den
Du altså! Imponerende…..