13+ ute og kraftig vind,klea henger ute til tørk ,og jeg liker det hi hi
Ut måtte jeg i dag ,men før jeg gikk ut kokte jeg fårerullen min,så nå ligger den i press til i morgen )
Turen i dag gikk først rundt garden
som dere ser er det fare for en grønn jul hos oss
det sies att luften er rein når det vokser sjegg på trea i skogen,og her vokser det masse sjegg
gjennom beite går turen hjem igjen
da jeg er hjemme igjen går turen forbi grønnsakshagen,og jamenn var det noe grønt der inne
2 stilker rosenkål som aldrig sette små fine kål,men jeg kan jo nyte toppene
luftløken spirer også
noen bittesmå rosenkål fant eg da hi hi omtrent på størrelse med erter ) dette skal fresast lett på stekepannen ilag med en gulrot,så har vi tilbehør til dagens middag,ikke verst det å høste fra hagen 20 desember
etter en matbit går turen ut igjen,denne gangen skal bjørkepinner hentes
en tur gjennom granskogen
den er mosegrodd ,vel jeg fikk mine bjørkepinner
som tradisjonen tro skal dampes pinnekjøtt på julaften ) vi har hentet pinner selv i skogen i alle dei år
så ville jeg prøve å lage krusseduller av bjørkenever,jeg har set det på tv men ikke prøvd selv
jammen krøllet det seg fort,så jeg skal prøve igjen men sy noen sammen før jeg putter dem i kokende vann,da skal det forhåpentligvis bli fine rosetter ))
ønsker dere en fortsatt fin ettermiddag )
Det er så flotte omgivelser hos deg 🙂 Jeg mistenker at du blir ferdig til jul altså 😀
Vi har aldri dampet på pinner 🙂 Vi hadde trykk-koker i mange år, og nå dampes de på rist 🙂
Ja du høster i desember du – morsomt – og grønn jul blir det nok her på sunnmøre tenker jeg ………. om det ikke skjer noe drastisk.
Det blåser her også nå………. Jeg får starte på julegrøten snart 😀 Får 10 gjester til kvelden 🙂
klem
frodith: takk) ja jeg er enige i att det er fint her inne i fjorden,og julen den kommer den,nå mangler bare juletreet og den ligger klar på loftet hi hi
Etdiktomdagen: dampkoker har jeg ikke prøvd,har brukt rist jeg også,men det sies att bjørkepinner setter god smak ) ja tenk det var kål i hagen,det var jeg faktisk ikke klar over,nå er den tilberedt og middagen er straks klar.
10 gjester en en del å koke grøt til ) ønsker deg lykke til og hygg deg med dine gjester
Flotte bilder 😀
Victoria Larsen: takk for det )
Oj så stilig de krøllene var 🙂 Ja i dag har det blåst friskt, klær ute til tørk her og, for jeg har hatt fri. Grønn jul ser det ut som det blir, men man vet jo aldri med dette været 🙂
Min matgale verden: ja krøllane var stilige så jeg må jobbe litt med den varianten.Værmeldingen på mobilen min sier snø hele julen så får vi bare vente og se
Det er jammen ikke verst nei, å kunne høste fra egen hage på denne årstiden 😀 Her hos oss har det vært sånn ca. 8-9 grader i dag. et par grader varmere enn det vi er vant til. Og grønn jul ja 😉 Her kaller jeg det svart jul 😉 Fordi det blir så ekstra, ekstra mørkt når snøen er fraværende 🙂 Litt av det fine med snø, er at alt blir så mye lysere.
Men jeg er jo egentlig glad snøen holder seg borte. Vinteren er ikke min favorittårstid kan man trygt si.
Kos deg videre med fine turer og grønn jul 🙂 Herlig er det, uansett <3
Eva: takk for det ) enig i att snøen gjør det lysere ute,og vi får nok snø i vinter også så vi får bare nyte det grønne medan det er her
For en nydelig og variert natur du har rundt deg. En fantastisk plass du bur på.
Bjørkepinna må vi bruke til pinnekjøttet, uten barken. Bruka dere å ha barken på?
Været er vel noe merkelig for tida, men skal eg være ærlig, så nyter eg det. Hehe. Vi slipper nok ikkje unna snøen denne vinteren heller, den tid den sorg.
Juleforberedelsane er i gang for fullt hos meg og. Dette blir første jula uten min mann, så det har vært tungt å komme i gang. Men det pressa seg fram. Kan ikkje ta i mot 8 persona uten å forberede, til tross for, ei så god jul som mulig.
Idag blir det å lage to former med karamellpudding. Det er en viktig tradisjon å kunne servere den.
Alt må være på stell til lille julafta midt på dagen. Da kommer de to første gjestane, ser fram til det.
Ha fine daga fram mot jula du og.
Tenk det avling fra egen hage i desember.
Så mange flotte bilder! og så gøy å finne grønnsaker nå..herlig! De rosenkålene var jo søte!! herlig!! ja her var det også mildt i går..så alt det flotte frosne, har nok tint nå..
Liv V.: tusen takk ) jeg tar av barken på bjørkepinnane,den jobben ble gjort i går kveld )
jeg ser snøen har lagt seg i fjella i natt,så får vi se da om det blir en kvit jul,temperaturen synker iallefall )
Håper du får en fin jul med fine folk rundt deg,ha en fin fin dag da )
Siv Svanem: ja det er helt utrolig ) og jammen var den kålen supergod også ))
dvergpinschere i mitt hjerte: tusen takk )) ja den rosenkålen smakte godt,synd jeg ikke fikk til en god avling,men det lille jeg fant i går likte jeg veldig godt hi hi.
Nå skal jeg på loftet og hente ned juletreet,ute regner det godt så da passer det perfekt for i morgen skal jeg i selskap )) ha en fin dag
flotte bilder
ann sissel: takk )
Så koselige bilder! Ikke mye vinterstemning hos dere heller….. høste fra hagen nå er jo supert….. kos deg med dagen <3
Margrethe: tusen takk,ja i dag koser jeg meg så nå kan julen bare komme
Hei Connie, så masse fine bilder og vinterlanskap jeg har gått glipp av på bloggen din. Ble nå nysgjerrig på de rosettene dine jeg. Hvordan gikk det? Hvilke rosetter er det som ordnes? Må de knytes etterpå eller blir de fine som de er? Håper alt går bra der nede hos deg og at julen ble fredelig og fin. Fantastisk fin. Håper du får en fin dag.
fjellgeitbundingen: takk ) nå måtte jeg inn på innlegget for å se hva jeg skrev om rosetter hi hi ,jeg har ikke prøvd meg på dem ennå.En skal ta bjørkenever og fjerne det ytterste laget.Det innunder det kvite skal så klippes eller skjæres i ca 1 cm brede remseren tar så og knyter noen remser sammen og vrir dem litt som en vifte,la snora ha litt lengde,så koses det opp vann som en dupper neveren i,da krøller det seg og blir en søt liten rosett ))
Dette gleder jeg meg til å se du får prøvd deg på, da Connie 🙂
fjellgeitbundingen: barken sitter litt fast nå,er ikke sikker på når den er enklest å få av hvet du ?
Nei, det vet jeg ikke. Når vi lagde seljefløyter som liten var det lettest på våren å få av barke i et stykke. På selja tror jeg det er lettest på våren.
fjellgeitbundingen: kanskje eg skal google det )