Begge deler:)

hei hei,ja i dag fikk jeg begge deler,biltur og fjelltur:))

En aldeles nydelig dag,vi setter oss i bilen uten noen form for plan med dagen:)vi kjører over grønndalen i nydelig solskinn:))når vi kjem til veiskille har vi 2 valg,nordfjordeid eller stryn:)på eid er det eidadager men åpner ikke før om 1,5 time så vi velger stryn:)I Styn bestemmer vi oss for å kjøre over gamle strynevegen,det er en fjellovergang jeg bare elsker:)

er det ikke nydelig:))

det høgste punktet over fjellet var ca 1160moh,selv om sola skinte så blåste det friskt her oppe:)bare se her

:)det er såvit jeg ikke fyker med vinden og seriøst det var en iskalde vind

ikke rart vi er jooppunder snaufjellet:))

men gjett hva vi fann høgt her oppe:)

hærlge søte og knasande sprø blåbær,har aldrig spist så sprø blåbær før:))

Vi må videre ,vi kommer til høgfjellshotellet på Bjorli og her kjøper vi oss middag

vi kjøpte oss rømmegrøt,og jammen fikk vi oppskrifta også:))

det stod skrevet på en svær tavle:)og det var ikke rart det var mektig

ikke akkurat lett produkter,vi dere over fjeller for turen,hva så?hjem gjennom strynetunellane eller videre mot Skjåk:))Vi velger å kjøre videre mot Skjåk og havner nesten ved pollfoss,og jeg ser bare rødt:))rødt av tyttebær så mannen må bare stoppe så er det bare å plukke:))

Jeg ville ikke hjem:))her var det varmt og det bugna av tyttebær men det er lang vei hjem sååååååå,vi plukket med oss nøyaktig 1kg tyttebær:))

No var eg forberedt på å kjøre gjennom strynetunnelane med min kjære ville det ikke(standeren der er blitt rimelig dårlig)så vi kjører gamle strynevei tilbake:)yes enda en runde med nytelse

det er fasinerande å se alle dei små steinstatuane som turistane bygger når dei kjører her om sommeren:))glemte foresten å si att mosen var så knasande tørr og sprø att vi laga mjøl av det når vi gikk:))

Ved enden av veien som nå er nasjonalpark

møter vi en stengt bom:)heldigvis slipper vi å overnatte i bilen,bommen er bare lukket med kjetting men ikke låst:)phju.

Vi viste ikke att veien ble nattestengt og allerede kl 17,men det ligger jo høgt så dei må vel være på den sikre side:))

Nå gikk det strake veien hjem,sånn ca 2.5 time:))

En nydelig fin dag med massevisav inntrykk og fine opplevelser,og bæra ja dei skal eg renske i morgen:)

17 kommentarer
  1. Grete:dagen og turen ble jo mye mer enn hva jeg hadde håpet på:)det gikk bra med ryggen vi stoppa hyppig for å ta bilder,gå litt i fjellet spise og plukke bær:))

  2. Ååååå dette så ut som en flott kjøretur Dere har hatt i dag,og i flott høstvær med fine farger. Strynefjellet er vel kaldt hele året da det er flere som reiser dit på sommeren for og kjøre på ski. Ønsker deg en god natt og så er du klar for rensking av bærene i morgen. Masse frisk luft i dag er jo sovemedisin godt nok:))

  3. Hobbystua:he he jo turen var god sovemedisin:))våkna jo en time senere enn normalt uten å merka att mannen stod opp og reiste på jobb.Når det gjelder strynefjellet så kan der være veldig varmt også det var helst den iskalde vinden i går som gjorde det kaldt,uansett jeg elsker dei fjella

  4. Det høres ut som ein perfekt tur. Det er noe ein skulle gjort meir av. Tenker kvar vår at i år skal vi ta oss noen helgabilturer, men det vert liksom aldri gjort. Vi får prøve å få det til neste år. Blir vel ikkje flere sånne helger :0/.
   Herlige bilder. Bjorli Høfjelhotel har eg eit spesielt forhold til. Jobbet der ein sommer og eg vart ikkje akkurat populær blant ledelsen hehe. Men dei unge fikk den lønna dei var lovd i brevet etter att eg sa ifra på allmøte. Att eg turde hehe. Ha ein fin dag vennen sjølv om det sikkert regner hos deg og

  5. Hei igjen, det var en innstilling på min data som gjorde at teksten ble hulter til bulter, men nå har jeg fått stilt det riktig igjen 🙂 Ha en fin mandag

  6. Greta:Jeg har ikke sett en dråpe med regn ennå:))Godt noen tørr si fra en gang iblandt om noe ikke er som det skal være:))
   ellers satser jeg på mange fine helger:))

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg