har dere noen gang høstet villnyper?
Det burde dere gjøre for det er virkelig godt:))da jeg gikk ut i førmiddag hadde jeg med en liten pose,no hadde mesteparten av nypene fått frostskade:))men litt fant jeg på vei oppover bygda.
I gode år kan det være lurt å plukke masse:))så har dere utover vinteren og for dere som orker grave ut frøa er det deilig sylte med litt aprikos nedi:))
Normalt kløyver jeg nypene ,legger dem i brødpanna og tørker dem på lav varme i bakerovnen 50-60 grader til dei er helt stive,frøa lar jeg følge med.
Når nypene er tørre og kalde oppbevarer jeg den på glass med lokk,da har jeg gode supper,te eller pure utover vinteren.
I dag kokte jeg nypene ferske
kløvde dem først:))lot dem koke en 15-20 min stampa dem litt før jeg helte det over i en sil
da sitter jeg igjen med en fin nypekraft
no koker jeg det opp igjen,tilsetter sukker og litt rosiner(kan sløyfes),når rosinene er myke rister jeg ut litt potetmelsjamning og rører i:))
hvor mye jamning dere tilsetter bestemmer om det skal bli suppe eller pure eller rett og slett nypegrøt:))som er deilig med melk på.
Bon appetitt
Det så kjempe godt ut….klemz Dev :-)))
Da blir det ut å plukke villnyper for jeg har noen rett utenfor huset men har ikke tenkt på at de kan være nyttige:)
Solkro:jo dei må du bruke:))fulle av C vitaminer:))
Dette såg godt ut. Jeg liker forresten godt nypesyltetøy, men det er av og til vanskelig å få tak i. Ha en fin kveld,
Dette så kjempegodt ut. Og så fine bilder du har tatt av prosessen.
funderier:du må nok ut og plukke selv:))litt sent nå men neste år kanskje
janomine:Takk,det er veldig godt:))
så nydelig ut 🙂 fin blogg du har.
Det så godet ut,har aldri tenkt over at de kan brukes på denne måten:)
matgladilavkarbo:takk:))
synnovesyr:det er godt og gjør godt,annbefaler å prøve
Det må jeg si – har aldri tenkt på at de kan brukes slik. Så lærte jeg noe, jeg 🙂
mimmimor:så koselig å kunne lære deg noe også da:))har dere villnyper der dere bor?
Nei, tror ikke det, men er veldig usikker. Kan man forresten bruke nypene fra rosebuskene til slikt?
mimmimor:mener du dei som får store fine nyper?dei kan du bruke ja:))smaker godt rett i munnen også
Imponerende hvordan du klarer å utnytte det naturen har å by på.
Nja, mine rosebusker får bittesmå nyper om de i det hele tatt får noen… har lært at det er lurt å knipe av visne roser, så de ikke nyper seg, noe som visstnok gir kraft til neste års blomstring, men jeg har ikke peiling 🙂
mimmimor:da trur eg vi tenker på 2 forskjellige rosebusker:))jeg tenkte på den sorten mann ofte finner på ferjekaiene sånn rundt omkring,med enkle store roser som siden blir store orange nyper
Takk for fin oppskrift.Nå går jeg i gang.Har nyplukkede nyper!