Litt julestemning er det hos oss i dag:))ute er det nydelig kvitt
Jeg har akkurat vært ute og gått en forfriskande tur,og jammen skinte sola litt i fjellet:))
Førmiddagen brukte jeg til litt julekakebakst
Først lagde jeg kransekaker,det er nydelig både til kaffe og is:))men når en lager kransekake står en igjen med eggeplommer,til min deig gikk der 3 egg.
Men jeg har råd for disse 3 eggeplommene også jeg:))så det ble en ekstra sort med julekaker
nemlig gul marengs
3 eggeplommer
4 dl melis
0,5 ts hornsalt
1 ts vaniljesukker
1 ss vann
piskes til den er tykk og stiv (lenge)
Legges i små topper på plata ,mindre enn en ts og stekes på 150grader i ca 15-20 min dei skal være tørre og lyse
og dei vokser veldig masse
Disse smelter på tungen og er litt hule i midten:))
Håper det smaker :))
Og nå dufter det farlig godt her i huset:))
Så driftig du har vært i dag og oppfinnsom med å brukt opp alle ingredienser. Flotte kaker!
vestlandsfrue:synes det blir for gale å hive alle dei gode eggeplommene så denne oppskriften fant jeg for noen år siden:))den har siden det vært yndlingskaken til ene sønnen vår
Flink du har vært. Trodde marengsen var laget av eggehvite………….
Kjempelurt å lage noe av det som blir igjen:)) så veldig gode ut de kakene dine.
kva med lavkarbo julekaker og snop da? Såg spennde ut de margensene . Kan kanskje lage lavkarbo også de. hm. tenke tenke. Karnaskaestenger er godt. Veldig godt. Spent på kossen mine lavkarbo som har ligget i frysen vert når eg tar opp noen. Kaskje skale g prøve i dag. Ha ein fin kveld
jegerfritilhva:vanlig marengs er det,dette er gul marengs))
Greta:har ikke funnet noen oppskrifter på lavkarbojulekaker,men det blir jo barna som spiser det meste og dei ønsker nok vanlige julekaker:))
Hva om du prøver marengsen med sukrinmelis da?
Det blir jo lyst og fint med litt snø, da.
Jeg har ikke begynt med julebaksten ennå, men nå ble jeg fristet. De marengskakene så jo lekre ut. Kanskje jeg burde prøve dem?
Nydelige vinterbilder, og kakene så fristende ut 🙂
sigridfraenget:det er jo en fin måte å bruke eggeplommene på da om du lager kokkosmakroner eller kransekaker
torilthorsen:takk,ja kakene var gode dei:))
Farlig med slike godsaker så tidlig i advent :)) jeg har laget pepperkakedeigen i kveld og fikk nesten lyst til å spise den opp :))
Litt mer kvitt hos deg ser jeg, her har det holdt seg kjølig i hele dag, men vi fikk da sol i alle fall :))
TrollmorDesign:neida :))det er ikke så farlig her i huset for vi spiser ikke av det uten att vi har besøk eller barna er hjemme:))normalt baker jeg til 1 søndag i advent så sånn sett er jeg på etterskudd i år:))
Snøen forsvinner nok i helga før den kommer sterkere tilbake:))
I morgen reiser vi til mine foreldre der blir vi til søndagskvelden:)blir min siste natt i barndomshjemmet mitt for nå er huset solgt og foreldra mine flytter i leilighet:)
Flinka:)du er dyktig,får gjort mye i løpet av en dag:)ha en riktig god helg
Jeg bruker advent på å bake litt og litt jeg, synes det er ekstra kos 🙂
Blir en spesiell dag for deg i mårå da forstår jeg 🙂 du får ha god tur om du reiser før vi snakkes :))