Jeg er i ferd med å bli glad i ribbe:))en matrett jeg aldrig har likt før.
Jeg har kun fått det servert ute og det har overhode ikke vært spiseligt.
I dag skal jeg ha ribbe:))og jeg gleder meg
joda det mangler en liten bit av svoren for den har jeg spist:))og dette smakte himmelsk,
Jeg hadde vann i pannen,saften av en appelsin og soya saus,en gulrot og 2 sjarlottløk,spisskummin ,anis,salt og pepper +en hel kanelstang:))
løk og gullrot ble most
sausen ble kokt inn til det halve,rørte så inn litt ekte meieriesmør:))og en dæsj med fløte,olala det var godt
Tilbehør blir rødkål
finhakka fersk rødkål,raspa et eple,tilsette vann,salt,karve,balsamiko edikk og et par ss solbærsylte:))
Har ikke bilde av resten for det skal jeg til å forberede no:)det blir gullrøtter og brokoli og et par små poteter til sønnen:))
Da sier jeg velbekommen,her storkoser vi oss:))
Det er hjerterått å vise slike fristende bilder uten å kunne ta del i den gastronomiske opplevelsen. Dette ser virkelig velsmakende ut. Ha en fin dag.
Jeg er heller ikke glad i ribbe…men…så så vidt noen få minutter av et program på Tv om ribbe på andre måter enn bare å kaste den inn i ovnen med salt og pepper som de fleste nordmenn gjør på julaften…så jeg har også tenkt til å gi den et par forsøk til.
Din variant hørtes kjempedeilig ut <3
Det var en ny vri på ribba
Du får vel få lov til å spise ribbe før jul du som har annen mat i jula :)) jeg derimot må nok pent vente til julekvelden :))
Perfekt ribbe ser jeg!!!
Det er så mange steder du får servert kokt ribbe, det er til å grine av. Når svoren er seig og fettet under er som svamp, da betakker jeg meg.
Denne du har laget er helt etter min smak, godt stekt med sprø (jeg ser at svoren er sprø :)) svor er jo så safig og velsmakende. Hvorfor lager jeg ikke dette flere ganger i året tro.
Såg veldig godt ut ja. Tenkt om eg hadde fått Torstein til å ha lyst å spise slikt. Kanskje eg kan lure han til å smake i jula om dei andre har lyst på også.
takk for oppskrifta av brødet foresten. Det vert ein slager. Det var jo kjempegodt. Ha ein fin dag videre
Mojita:Middagen var kjempegod og svoren knasa som knekkebrød:))
gretashobby:Du kan jo lage ribbe som meg nå i førjulstida,ha noe annet også ved siden av så kan Torstein iallefall smake:))
Hyggelig att du likte brødet:))
Grete:Ribbe blir nok aldrig julemiddag hos oss,her er det pinnekjøtt:))men att jeg skal fortsette å servere ribbe andre tider det skal eg no når eg veit att min er god:))
passion4lifeandtravel:Jeg tok oppskrifta litt fra jul med Helstrøm:))bortsett fra att han hadde dobbelt så mange inngredienser til sausen
funderier:Sorry:))))
Skjønner at du bare måtte friste en stakkars Østlending med ribbe i dag……
Nå blir det vel ribbe på meg også!
Har heller aldri likt ribbe noe særlig. Ikke pinnekjøtt heller for den saks skyld .. men begynner å tro det kommer med alderen. Selv om jeg ikke er spesielt glad i alt det der flesket og fettet innimellom. Men det lar seg jo kutte bort! ;o))
Tove:he he:))hvorfor ikke det er jo veldig rimelig da
Marit:Ikke ribbe og ikke pinnekjøtt?hva vil du ha til julemiddag da?
Da jeg var liten hadde vi alltid torsk til jul. Diger torsk, så ut som et lite uhyre ettersom jeg kan minnes. Men da vi ble større så protesterte vi vilt på denne ekle fiskemiddagen på selveste julaften og da fikk mamma og pappa en ny tradisjon: Reinstyrsteik.
Da jeg gifta meg med en ihuga jeger fikk vi vår egen tradisjon: Ryper, noe jeg ikke har smakt siden jeg ble skilt fra han for 11 års tid siden.
Jeg og drømmemannen, vi har vel igrunnen ikke noen egen tradisjon vi. Det er rart med det, annenhver jul uten egne unger. Vi spiser hos de som gidder ta imot oss av de andre familiemedlemmene. Og er fornøyde med den julaftenmiddagen vi får .. i år er det hos svigers visstnok, og der er det pinnekjøtt ..
Ellers liker jeg faktisk kalkun bedre enn disse litt fleskete kjøttmiddagene. Men egentlig er jeg ikke så kresen, så jeg spiser det aller meste uten å klage. ;o)
Marit:forstår godt att dere streiket på fisk:))reinsdyr og rype hørtes veldig godt ut,ellers synes eg dere har ordnet dere godt:))
Det var fristene:) vi har ribbe på julekvelden så det blir ingen ribbe her før det,men gleder meg stort:)
Ej fe vatn I monnje:-)
synnovesyr:Julekveldsmiddagen liker jeg også å vente med,kanskje du kan servere pinnekjøtt før jul da:))
wow.. NÅR begyndte du med ribbe da frøken? Og så midt i uken da ..
Bra at dere ikke sparer på kosen <3
Elisabeth:he he du hvet det lille venn att ho mamma er litt stirrige,kunne ikke helt skjønne hvorfor alle synes att ribbe er slik en vidunderlig julemiddag:))så da måtte jeg prøve da og se om jeg var flinkere en kokkane på hotella i ørsta/volda:))og det var jeg hi hi for min ble god den