Hei kjære venner.I dag tok jeg og sønnen en tur på fjorden for å hente i hus fiskerusa som har lagt ute noen dager:)Dagens fangst var noe skummel,for i fiskerusa svømte der en svær havål på ca 3 kg og litt over meteren lange.
Gjett om fruen var litt engstelig da når sønnen slapp beistet fri i båten
om dere lurer på kor føttene mine er så har eg slengt dem opp på sete:))
Da vi kom i land skulle dyret slaktes og det var neimen ikke lett så seigliva som den var,men det gikk til slutt og vi fikk fjernet hodet og tømt den for innmat.
Vel hjemme på kjøkkenbenken skulle den videre foredles
Jeg flira godt da:))for denne hodeløse skapningen oppførte seg som om den skulle hatt alle sansene i behold ennå.For hver gang jeg stakk kniven i den så bukta og benda den noe så voldsomt,viftet med bakstykket og knytte muskler så det var omtrent umulig å strekke den ut.
Men etter masse latter og trass så var udyret sløyet og filitert.
Jeg hadde smakt røykt ål en gang tidligere og likte det godt,uredd for nye smaker så ville jeg derfor se om denne fisken var god på andre måter også:))
Så jeg tok noen biter rullet dem i mel ,salt og pepper og stekte dem på stekepannen
Hvordan skal jeg så beskrive denne smaken?hmmmmm en blanding av torsk,krabbe,hummer,berggylte,veldig godt med andre ord.No hadde vi ikke dette til middag i dag,men med det rette tilbehør og en god saus så er dette en flott søndagsmiddag:))Eneste negative bemerkning er att det var en del bein i kjøttet,men beina var lette å merke og derfor enkle å fjerne:))fisken er rik på vitamin A og omega 3
Så spennde dag du har hatt da. Og ein ny spennde smak er ikkje å forakte. Kunne godt tenkt meg å smakt det ein gong. No skal eg legge meg i badekaret. Har jobba på kjøkkenet heile dagen. Innlegg kjem seianre eller i morra. Spørs kva eg orker
Så spennende med ny mat….klemz Deveny :-)))
gretashobby:Kan bli for spennende i båten også da:))men det gikk greit til slutt.Kos deg i badekaret
Hjelpes meg, den hadde nok jeg satt fri hihi men du har sikkert rett i at den smaker godt slik du har tilberedt den. :))
Bare så synd at bildet av Ål i gele som engelskmennene spiser som sitter kistra i hjernen
den tror jeg at jeg hadde stått over ja. he…he.. men imponerte over de som tilbereder og spiser noe sånt da.
Grete:Trur ikke jeg ville hatt denne fisken i gele,men stekt var den riktig så gode,alikavel den var seigliva skulle hatt øks da den skulle kakkes:))
Tove:Liker du skalldyr da hadde du likt stekt ål:))men klart det var en mindre hyggelig jobb å partere den
Havål?? Det er en rovfisk som vi ikke spiser, men jeg må tro deg når du seier at den smaker godt. Et måltid av den hadde nok satt langt inne for meg. Ha en fin kveld.
Wow…for en middag…det så i hvertfall veldig godt ut…men…jeg…hadde nok sluppet den ut

Kjempeglad for at du laget dette blogginnlegget…morsomt med ny og spennende mat
funderier:En god rovfisk:))men den har masse bein så litt arbeid å plukke vekk dei da
passion4lifeandtravel:Synes det er greit å smake før jeg bestemmer om det er matfisk eller ikke:))
Denne var utrolig god kan ikke nekte for det nei,men en kan ikke være redd for bein for det var en del av dem da
Denne hadde ikke jeg hverken tatt opp i båten, drept, sløyet eller spist !!!! Synes den så skummel ut og hadde noe hodeløst bukta seg på kjøkkenbenken når jeg prøvde å sette kniven i den – ja da hadde jeg nok besvimt !
quiltmania:Nei no gav du meg en god latter:))men det fikk jeg da udyret sprellet hodeløs på benken også:))Det er igrunnen litt dumt att vi er så skeptiske på enkelte matretter for denne ålen smakte overaskende godt