Med på kjøpet

I år har det vært tørt hos oss,vi har hatt kalde dager men lite regn og nå har vi hatt skikkelig sommervarme i flere dager.

Alt dette setter jeg selvsagt svært stor pris på og kost meg hver dag.

Men med denne tørken følger et lite problem med på kjøpet,nemlig småkryp.

Jeg har en rødpil,den var stor men siden snøen tok knekken på den i vinter klipte vi den helt ned.Nå vokser den fint opp igjen tett og fin,men det følger med uønskede gjester i år

Ikke hvet jeg hva dei heter men du verden kor dei spiser av bladene til pilen:(så jeg tar en runde hver dag og plukker dem bort.

En annen blomst jeg har i hagen er reinfann,jeg er svært glad i den,men også her har jeg ubudne gjester som setter pris på planten

Store mengder lus,har allerede sprøtt med grønnsåpe en gang,men som dere ser må jeg til med en ny runde.

Men det spirer og gror iallefall:))

I fjor sommer var vi i Sverige,der tok jeg med en stikling av en eik,stakkaren hadde verken vann eller jord,puttet den bare i en pose og knytte igjen,vel hjemme plantet jeg den i en potte som jeg gravde ned i hagen,da jeg ville se kor det hadde gått i vinter var det en tørr kvist som møtte meg,og den hadde jobbet seg ut av jorden.

Jeg er litt stirrige og stakk den fint ned i igjen og trykte jorda godt attåt,var ute og tittet no ,og se jammen har den satt skudd:))

Jeg skal fortsette å stelle denne vesle hardhausen:))og er jeg heldige blir jeg velsignet med et stort flott eiketre om noen år:))det gjelder bare å ikke gi seg:)

Dagen i dag har vært rolig,fortsatt trøbler ryggen ,men den verker ikke som i går.Jeg og sønnen har vært en snartur til Nordfjordeid og handlet kolonial,en grei avbrekk siden det har vært skyet i hele dag.

Vi kjørte ikke langt før regnet trommet mot vinduet,men her er det tørt så regnet er nok lokalt tildelt og vi bor på rette side:))

4 kommentarer

Siste innlegg