For noen år siden lærte jeg hva gammelsaltet sei er for noe.
Det er rett og slett sei som ligger i grovsalt 1-4 år.Jeg har brukt å filitere min fisk men leste på nett i går at fisken skal ligge 7-8 timer før den blir sløyet slik at blodet kan sette seg i kjøttet.
No har eg fått spørsmål om eg kan legge ut bilder :))siden det skal være dagens middag kommer her bilder for ja jeg har allerede laget den nå på morgenkvisten :))
Vanligvis koker jeg fisken og serverer potet,gulrot og ertestuing til og gjerne litt stekt bacon på toppen.
I dag hadde jeg lyst til å prøve en litt annerledes måte å servere fisken på,har jukset litt :)men det kommer jeg tilbake til
nå har fisken min ligget i salt ca 3 år,vanligvis ville jeg vannet den ut i 2 døgn men leste på nett i går att etter 3 år begynner fisken å misse saltinnholde så jeg tok kjangsen og lot fisken ligge 1 døgn i vann (bytt vann underveis )
Fisken skal småkoke 15-20 min
Jeg rensket fisken etter koking
og så rensket jeg og delte i skiver noen poteter fra i går
legg et lag fisk i en ildfast form
så et lag poteter (kanskje aubergine om dere går på lavkarbo)
så et nytt lag fisk
så var det dagens juks :))en pakke ferdigkjøpte fløtegratinerte poteter :))men selvsagt er det mye bedre med en god hjemmelaget fløtesaus.Ja ja jeg juksa iallefall
dryss over et lag med revet kvitost
og gratiner i ovnen på 225 grader,til dette skal jeg også servere kokte gullrøtter.
Håper maten vil smake :))det lukter iallefall godt her i heimen
nei fy og fy slikt juks ! hehe jaja hva sa ho godeste Espelid, “så har med juksa litt” :))
Såg ut om en god rett dette her Connie 🙂
Det blir gammelsaltet sei i morgen på oss….
Sirdalsrypa: he he,har faktisk ikke smakt på maten ennå men rekner med att den er god tross juks 🙂
I gode og onde dager!: salter du selv ?eller finner du det på butikken
Gammelsalta sei er utrolig godt! Spennende vri du hadde der 🙂 Min far salter seien selv, og legger den i tønne. Han gjør akkurat det du beskriver, lar fisken ligge hel litt før han sløyer den og salter. Det er det som gir den litt rødaktige fargen. Tilbehør er gjerne kokte poteter, kålrotstuing og stekt bacon. Får litt hjemlengsel av dette 🙂
Anonym: helt enig med deg gammelsaltet sei er kjempegodt.Retten jeg lagde var god,men den tradisjonelle måten som du beskriver er og blir best :))
Hvitsaus, bacon og poteter til fisken eller fisken, potet og masse surra løk e di to beste og vanligste variantan her nord. Priceless!! Men din e sikkert go også. Ett tips: saltseien kan fryses etter salting også. Har ligganes fisk salta på gammelmåten i frysern. Lett å bruk for oss “moderne” uten naust oc tønne 🙂
inger anne helløy: høres godt ut måten dere bruker fisken på og takk for tips,skal jammen fryse min fisk også 🙂
Prescription Order Propecia Buy Amitriptyline Online In Uk Pseudomonas Aeruginosa And Amoxicillin