Ja akkurat,når mann har en liten kjøkkenhage så må det høstes,jeg har sett altfor mange som sår bare for å la det stå til forfalls og ingen nytte.
Jeg bruker iallefall det som vokser i min hage,og nå i ettermiddag var det så fint ute att jeg fant ut att innhøsting av urter var en god idet.
jeg sådde sar i vår,nå var dei store og fine,her ligger det ferdig buntet og klar for å bli hengt opp til tørk.Det lukter litt som oregano og har en litt peppersmak,tenker det vil gå greit til pizza 🙂
gressløk,andregangs høsting i år,første runde klippet jeg opp og puttet ferskt i fryseren,denne baljen her skal tørkes før jeg klipper det og har på glass
luftløken kom igjen med blader,dette bruker jeg som purreløk :)det gikk i fryseren
Bladpersille som skulle være vrien å få til vokser som ugress :))innhøsting nr to er nå buntet og opphengt til tørk,har rett og slett ikke plass til alle disse urtene i fryseren
sukkererter,vi har ikke rukket å spise alt som kom,så jeg gikk ut og hentet dei oppsvulma skolmene i kveld
det tok litt tid å åpne disse skolmane,men jeg ble ferdige og det vart en halve kg med store fine erter :))et lite minutt i lettsaltet vatn mmmmm deilig :))men det kommer mer der ute så jeg får nok høste en gang til.
Gikk meg en tur rundt garden i dag og jammen kom jeg over litt steinsopp i dag også :))og jeg var ikke på sopptur
men klart jeg tok dei med hjem :))
jeg lagde blåplommesylte og tyttebærsylte på morrakvisten og litt saft
2 eplekaker,deilige ja men dei krasja 🙁
jeg er ingen perfekt kakebaker hi hi,jammen hang dei fast i bunnen på formen men tenker dei går ned alikavel.
Det kan se ut som att jeg har jobbet mye i dag men det har jeg faktisk ikke,disse syslene her var ikke anstrengande ,og jeg har sttet masse på baken :))
håper dere også har hatt en deilig dag,ønsker dere en fin kveld
Litt av en innsats, imponert 🙂
Mister pusten jeg..Du er bare fabelaktig..
Eg berre seier, jøye meg, for ein produksjon. :-))
Åh, så mykje herleg mat!
Jeg blir helt satt ut av deg. Det er bare så utrolig hva du får gjort. Hvor tar du energien fra? Det må være all den flotte hjemmelaga maten;) Jeg har laget pizza i dag, og skiftet litt jord runt noen roser, og det er det.
Wow er inponert over deg alå.
Du er flink 🙂
Hei på deg 🙂 her har innhøstingen kommet godt i gang ser jeg. Du har jammen vært produktiv 🙂 God helg !
Jeg blir helt svett av alt du får gjort på en dag!!
Her brukes det meste fra hagen med litt hjelp fra naboene 😀 Urter fryser jeg i bunter nå for å ha i supper og sauser utover. Gressløken kan jeg kanskje klippe helt ned å fryse nå, det var lurt. Kjenner jeg begynner å bli litt ferdig med hagesesongen. Ugresset blir ikke plukket lengre og det er litt mer tiltak å stelle i hagen. Kanskje jeg begynner å bli moden for høsten? I dag kjøpte jeg jo inn garn og der er et tegn på høst og vinter her.
Klemklem
I går var det vært liflige dufter fra ditt kjøkken Connie, du har vært skikkelig flink synes jeg, minner om meg sjøl for noen år sea :))
Jeg får vel vente på neste år med slike sysler, har jo ingen ting i min hage i år. Min kjære fant et billig drivhus til meg på finn.no i går så det er håp :)) da kan drivbedda bli til andre grønsaker 🙂
Det eneste jeg gjør av dette er å klippe opp gressløk og fryse, – men jeg har ikke så stor hage, da (godt å ha noe å skylde på 🙂
Bryggerhuset på Bjerke: takk :))
Hanne: uff du må ikke miste pusten hi hi,men det er no en gang i året det er slik :))
Oldemorbloggen: greit med det en kan høste selv,penger spart til andre ting da,og vi hvet hva vi putter i munnen
selvberging: mye godt å krydre maten med om en legger litt arbeid i det ja :))
Livsrom: energien er oppbrukt og ryggen krangler,men har jeg først mast meg til en kjøkkenhage så må jeg jo høste den :))
hemgjort: takk,ja urtene har iallefall kommet i hus,ja bæra også da
Fru Stussli: det er jo godt å ha litt å ta av til vinteren,gressløken er bare å klippe ned no ja,frys den fersk eller tørk den og ha på glass,jeg har høstet 2 ganger så her blir det begge deler.
Grete: Joda det duftet godt her i går.Det var smart å bruke drivbenka til urter eller andre ting,da slipper du å bøye deg også.
Det blir garantert et lite drivhus på deg,tviler ikke :))
strikkogtov: gressløk er godt,det er ellers første året mitt med flere sorter :))må ha litt å sysle med no som eg er uføretrygdet og bor på gård
ritahobbyfoto: takk 🙂
Jeg må nok innrømme at jeg er en av de som ikke høster alt fra hagen. Jeg har endel urter jeg ikke får brukt, men de kommer igjen neste år så DA!!! skal jeg være flink. Sommeren har gått veldig fort, og jeg har hatt lite tid til å være i hagen. Men, noe må jo vokse i kjøkkenhagen, så det gjør jo ikke noe. Jeg har forresten stangselleri og sellerirot og poteter som jeg skal høste etterhvert, så litt nytte blir det.
På kurset jeg var på lærte jeg forresten at torvmose er flott å lagre ting i, har du vært borti det? Pakke inn gulrøtter i torvmose over vinteren? Og bevare fisk i torvmyra i et par uker om sommeren?
Flaggermusvinger: jeg skjønner jo att du ikke har hatt tid slik som meg ,jeg går jo bare her heime :))det høres foresten deilig ut med både egne poteter og sellerirot og stang hi hi,blir godt til middagen det.
har ikke hørs att en kan oppbevare fisk og gulrøtter i torvmose nei,men att gulrøttene kan oppbevares i sand har jeg hørt
Det forskes visst ganske mye på torvmose og de bakteriehemmende egenskapene. Veldig interessant synes jeg, hvis man kan bruke naturens egne midler fremfor giftstoffer. 🙂 Må visst sette meg mer inn i det… 🙂
Flaggermusvinger: hvordan ser torvmosen ut 😕
Det er den som vokser på alle torvmyrer, der hvor det er veldig vått. 🙂 Den som danner et tykt lag med torv som vi bruker i hagen.
Flaggermusvinger: akkurat ja den finnes det masse av her hvor vi bor