da jeg hadde bursdag i sommer fikk jeg en fin gave med elsdte sønn og familie,en påleggskoker
jeg har nå prøvd den for første gang,denne består av flere deler
et lokk,en plate med fjør på og selve gryten i tilleg poser og en termostat.
En skal altså ha posen ned i beholderen så skal den fylles med det kjøttet en liker,her er alt lov.
En feil jeg gjorde var att jeg skar kjøttet i terninger,jeg brukte røkte svinekoteletter,jeg skulle male minimum 20% til kjøttdeig + fettet og blandet terningane med denne deigen før jeg hadde det i beholderen,det for å få en bedre bindeevne ))
Når en har trykket beholderen full og stampet det så luftrom er fylt surrer en posen ihop og bretter den en gang,legg skiven med fjør på toppen,ps skiva skal være mot kjøttet ,jeg gjorde feil der også hi hi ,så presses likket på og vris rundt
Det er hull i toppen så her stikker en termostaten ned i
nå skal det stå og trekke til termostaten viser 80 grader,det tok ca 1,5 time
jeg pakket folie rundt da eg ikke hadde helt egnet panne trodde eg,har jo pinnekjøttgryta men kom ikke på den da ))
Når det har nådd 80 grader avkjles det i kaldt vann før en setter beholderen i kjøleskapet natten over,nå var spenningen stor i dag morges
rikelig med gelantin iallefall
som dere ser detter min bittelitt fra hverandre men det er fordi jeg gjorde et par små feil,så her må jeg nok prøve en gang til ganske fort ))
uansett så ble dette supergodt,hjemmelaget røkt kokt skinke ))
Det er bare fantasien som gjelder her ,syltaflesk,kokt skinke ,kalv,gris ja det en måtte ønske og smake til med urter,fetaost,oliven,sopp osv ))
Om dette er noe som frister flere så har sønnen vår nettbutikk
bare trykk på linken under
https://www.thechef.no/produkt/paleggsform-med-termometer-o10cm/
Så gøy for deg som liker å lage deg din egen mat! og kunne putte i alt du vil..jeg er jo så kresen, så får holde meg til gulosten… Fin å lage sylte i til jul denne tenker jeg..:-)
Så godt ut (:
Midt i blinken gave for deg Connie!
Og det såg veldig godt ut, selv med noen “feil”.. Du er virkelig god på hjemmelaget, frister med SÅ mye godt!
God fredag! <3 Klem klem
Denne var ny. Sikkert greit å bruke til sylteflesk også, så slipper en å surre den. En lærer av sine feil, så da blir det nok bedre neste gang
Spennende å prøve noe nytt, og så får en heller prøve og feile litt underveis! :
Øvelse gjør mester
Pappa skulle lage sylte til jul et år her, og tok vekk alt fettet fordi han trodde at det skulle da vel ikke være med
Hehe.. Ja han lærte da til slutt at det må være med for å holde det sammen ^^ Men smaken ble jo god da 
Lagde litt da jeg var lærling, så man må prøve å feile
Så jo ganske fin ut da 
Er ikke så enkelt bestandig, og jeg er nok ingen mester på slikt selv
Å så spennende. Jeg så denne hos alibabasmat, han hadde en oppskrift på pålegg til en sånn. Hvis du googler han så finner du den sikkert. Han er her på blogg.no
Oj så spennende. Den så veldig god ut, og man SKAL jo ikke få alt til med en gang, det må være litt småfeil på veien, kjedelig om alt hadde vært perfekt første gangen. Du er snart helt selvforsynt du
Skal inn og kikke på nettbutikken til din sønn jeg 
Du har ALT av lure saker
Dette ble nok godt ja
Moro å lage pålegg også sikkert, om man orker
he-he
Såg spennende ut dette ja, Og noe som må vere perfekt for deg. MAn kan ikkje være utlærd med ein gong veit du. Så han har nettbutikk. Det er derfor du fikk så mange spennende gaver i år. HAr du prøvd mer den røke greiene dine?
Du er helt utrolig og flink <3
Du gode min hva som finnes. Sikkert fint om man har stor tilgang på kjøtt. Kos deg
Dette såg både godt og lurt ut. Må ta ein kikk på nettsida, viss eg får det til.
dvergpinschere i mitt hjerte: er du kresen burde dette være midt i blinken for deg,da hvet jo hva du spiser
Unni: tusen takk,ja den var ikke så verst denne
venkesstrikk: det er sant og ja med denne kan en lage både syltaflesk og fårerull
karidansen: ja ikke sant
Søtmonsen ): du har rett og ja det må være litt fett i )) burde kjøpt en slik du også da
Mariann Sæther Tokle: jeg var innom og såg ,og han hadde kjøpt formen på nettsiden til sønnen vår )) morsomt da
Min matgale verden: tusen takk ) no fikk jeg til å sette inn nettadressen slik att det bare er å trykke på linken om du går inn på innlegget mitt igjen ))
frodith: ja dette likte jeg og jeg kommer garantert til å lage litt pålegg selv innimellom no ja,iallefall om jeg venter litt folk på besøk
gretashobby: veldig spennende og ja han vil jo att ho mor skal teste noen av produktene hi hi ,ja han har nett butikk .Nå er adressen ordnet så det er bare å trykke på linken om dere ser på innlegget igjen )) har ikke prøvd røykeboksen igjen ,prøvde å fiske makrell en dag uten å få napp,skal nok prøve igjen
Margrethe: tusen takk ))
natheless: ja ikke sant ) jeg må jo kjøpe kjøttet da,men da kan en lage pålegg etter eget ønske og smak ))
Oldemorbloggen: ja denne var kjekk å ha ) nå er det ordnet slik att om du går inn på innlegget mitt igjen er det bare å trykke på linken så kommer du rett til nettbutikken og påleggsforma
Det var morsomt ja
Jeg fant den uten link jeg, masse gøy der inne
Mariann Sæther Tokle: ja det var det
Min matgale verden: ja det er sant,kanskje du prøver deg på pålegg du også hi hi
Oi spennende saker, tenk å kunne lage sitt eget pålegg ! Genialt
<3
ladyaugust: veldig spennende og velig enkelt )