gourmet ?

I dag gjør jeg et nytt forsøk,for dere som følger meg så har jeg tidligere skrevet om påleggskokeren jeg fikk av elsdte sønn og familie  ) første forsøk gikk greit men var ikke helt perfekt,kan det bli gourmet denne gang ?

sist delte jeg kjøtt i biter,nå malte jeg det på kverna

denne blandingen er hjort og slagsider fra lam ,en blanding jeg fikk laget av en pølsemaker en gang jeg leverte hjortekjøtt for å få laget pølser ) pølsemakeren tilsatte da lam.

Sønnen min sier min 20% av kjøttet bør males + fettet ,det for att pålegget skal binde godt sammen ,men jeg går for bare kjøttdeig ,har planer om att dette skal bli middag i morgen ))

når posen som følger forma er fylt opp og klappet fast ,surrer en sammen i toppen

på med fjøra,og denne gangen rett vei ) dvs plata ned og fjøra opp hi hi

skru på lokket sette termostat i ,nå er den klar for trekking

ja for det skal ikke koke ,men trekke på kokepunktet til ca 70 grader i vannbadmed likk på.

Når dette er ferdig skal det kjøles fort ned og stå i forma til i morgen før jeg åpner og ser om dette ble velykket )

Jeg har krydret med salt,pepper,rosmarin og einebær som jeg har støtt i mortel,) og blir dette bra vil jeg servere i morgen med surkål,potet og grønnsaker til middag når min søster og svoger kommer på besøk ) gleder meg .

No er svogeren min litt av et puslespill hva mat angår,for det er mye han ikke tåler,noe tåler han men ikke blandet sammen med a´kjøtt og fisk ,da er det en utfordring som vertinne å finne noe godt også for ham ))

I dag tester jeg ut bokhvetebrød

brøda ser jo bra ut,spenninga kommer når en skal forsøke å skjære en skive ) på nett såg dette mye annerledes ut enn det jeg fikk til.

bokhvete som ikke er et korn men en nøtt skulle ligge i bløt i 12 timer

Så skulle dette være litt slimet etter 12 timer noe mine ikke ble ? men jeg skyller som det står og moser det til en grøt,ja det var heller ikke lett,til 8 dl bokhvete skulle det brukes 1,5 dl vann jeg måtte bruke 5 dl  )

nå skulle det stå til fermentering i 24 timer,jepps det var tid for steking 1 time mine stod i 2 timer ,jeg har smakt på smuler og det smaker iallefall godt,men om en kan skjære skiver får vi teste i morgen ))

Det er brødbakedag  så vanlige brød står nå i ovenen

det blir 10 stk i dag og dei første 4 er straks ferdige

ute er det frost som vanlig

det er fortsatt bare 1+ ute så er helt greit å holde seg inne i varmen tidlig på dag )) mellomslagene koser jeg meg med strikking

det skal bli julegave til lillemor om jeg får det til )) det skal tovast ,så dere får vente til jeg er ferdige før jeg sier hva det er hi hi i tillfelle det ikke går ))

Ønsker dere en fin dag,jeg koser meg iallefall

 

 

26 kommentarer

Siste innlegg