I dag gjør jeg et nytt forsøk,for dere som følger meg så har jeg tidligere skrevet om påleggskokeren jeg fikk av elsdte sønn og familie ) første forsøk gikk greit men var ikke helt perfekt,kan det bli gourmet denne gang ?
sist delte jeg kjøtt i biter,nå malte jeg det på kverna
denne blandingen er hjort og slagsider fra lam ,en blanding jeg fikk laget av en pølsemaker en gang jeg leverte hjortekjøtt for å få laget pølser ) pølsemakeren tilsatte da lam.
Sønnen min sier min 20% av kjøttet bør males + fettet ,det for att pålegget skal binde godt sammen ,men jeg går for bare kjøttdeig ,har planer om att dette skal bli middag i morgen ))
når posen som følger forma er fylt opp og klappet fast ,surrer en sammen i toppen
på med fjøra,og denne gangen rett vei ) dvs plata ned og fjøra opp hi hi
skru på lokket sette termostat i ,nå er den klar for trekking
ja for det skal ikke koke ,men trekke på kokepunktet til ca 70 grader i vannbadmed likk på.
Når dette er ferdig skal det kjøles fort ned og stå i forma til i morgen før jeg åpner og ser om dette ble velykket )
Jeg har krydret med salt,pepper,rosmarin og einebær som jeg har støtt i mortel,) og blir dette bra vil jeg servere i morgen med surkål,potet og grønnsaker til middag når min søster og svoger kommer på besøk ) gleder meg .
No er svogeren min litt av et puslespill hva mat angår,for det er mye han ikke tåler,noe tåler han men ikke blandet sammen med a´kjøtt og fisk ,da er det en utfordring som vertinne å finne noe godt også for ham ))
I dag tester jeg ut bokhvetebrød
brøda ser jo bra ut,spenninga kommer når en skal forsøke å skjære en skive ) på nett såg dette mye annerledes ut enn det jeg fikk til.
bokhvete som ikke er et korn men en nøtt skulle ligge i bløt i 12 timer
Så skulle dette være litt slimet etter 12 timer noe mine ikke ble ? men jeg skyller som det står og moser det til en grøt,ja det var heller ikke lett,til 8 dl bokhvete skulle det brukes 1,5 dl vann jeg måtte bruke 5 dl )
nå skulle det stå til fermentering i 24 timer,jepps det var tid for steking 1 time mine stod i 2 timer ,jeg har smakt på smuler og det smaker iallefall godt,men om en kan skjære skiver får vi teste i morgen ))
Det er brødbakedag så vanlige brød står nå i ovenen
det blir 10 stk i dag og dei første 4 er straks ferdige
ute er det frost som vanlig
det er fortsatt bare 1+ ute så er helt greit å holde seg inne i varmen tidlig på dag )) mellomslagene koser jeg meg med strikking
det skal bli julegave til lillemor om jeg får det til )) det skal tovast ,så dere får vente til jeg er ferdige før jeg sier hva det er hi hi i tillfelle det ikke går ))
Ønsker dere en fin dag,jeg koser meg iallefall
Som du koser deg! Du er så effektiv, og likevel så nyter du så veldig! Klem til deg <3
Spennende med bokhvetebrød. Heldig han som kommer til deg og får tilpasset mat og til og med hjemmebakt. Det er han nok ikke vant til. Pålegget høres også spennende ut
Margrethe: takk ) ja jeg koser meg ,liker å teste nye ting selv om alt ikke blir like velykket )
venkesstrikk: bokhvetebrøda henger godt ihop ,,men ser absolutt ikke ut som det jeg fant på nett,mon tro om det finnes flere typer bokhvete ?
I butikken har jeg hel bokhvete, bokhveteflak og bokhvetemel fra Saltå Kvarn. Vet ikke hva du brukte?
venkesstrikk: jeg brukte hel bokhvete kjøpt i asianbutikk.Oppskrifta var fermentert bokhvetebrød, og her skulle brukes hel bokhvete
8 dl bokhvete 1 ts salt og 1,5 dl vann
Tror ikke jeg går for fermentering flere ganger,men skal teste ut bokhvete flere ganger,kanskje eg må prøve bokhvetemel også )
Da måtte du vel koke den hele bokhveten, eller gikk det bra i fermenteringsprosessen?
Du er travelt opptatt som vanlig
Og det brødet med nøtt høres spennende ut
Glad i nøtter
Ha en fin dag Connie <3
Flink du er, Connie. Her har du hatt hendene fulle i dag. Ekte husmor
venkesstrikk: i oppskriften skulle bokhveten ligge i vann i 12 timer på kjøkkenbenken,så skulle den skylles og kjøres med salt og vann til en grøt,dette skulle videre stå tildekket i 24 timer,no skulle den være klar for steking .
Jeg skal prøve en annen oppskrift neste gang )da skal det ikke fermenteres
frodith: brødet med bokhvete var ok men må jobbes litt mer med for et ennå bedre brød ))
fjellgeitbundingen: tuen takk ) ja i dag vat jeg husmor på fulltid,må det også innimellom
Mmmm, jeg er sikker på det var godt allerede, så flink du er med “rar” og spennende mat
frodith: joda brøde gikk godt å spise,men jeg savnet noe ,så det må jobbes mere med,skal nok lære meg ¨få et perfekt glutenfritt brød etterhvert )
Hm, er nok ikke slik at man må i dag. Uansett om man har tid til det
Samlet mange husmorpoeng i dag du!! Herlighet som du har stått på…ja det blir spennende både med kjøttet og brødet.. Ser veldig godt ut alt sammen! Ha en god kveld!
fjellgeitbundingen: ))
dvergpinschere i mitt hjerte: har sjekka kjøttet,ja smakt en bit også og denne var perfekt,god smak og mulig å skjære løvtynne skiver om en ønsker det hi hi
Syns det virker komplisert det du holder på med om dagen. Fermentering og påleggskoker.
Men strikking forstår jeg meg på. Er snart ferdig med et strikkeprosjekt som skal tøves jeg også :).
Ønsker deg en god natt :).
Du har virkelig vært aktiv og fått gjort mye i dag. Store fine brød, og jeg er virkelig spent på pålegget ditt og hvordan det blir. Hvordan gikk det å skjære i bokhvebrødet?
BforB: fermentering fikk jeg nok ikke skikkelig til,var ikke helt min greie det ) men pålegskokingen var helt toppers denne gangen )) bare att mitt pålegg skal spises som middag i morgen hi hi
Vera Lynn: skal vise pålegget mitt i morgen,det ble skikkelig velykket )) no har eg planer om å skjære den opp som en stek i morgen og servere til middag med surkål og grønnsaker til ))
bokhvetebrødet ble som en fiskepudding hi hi ,grei å skjære,ok på smak men minner liksom ikke helt på et brød,neste gang blir det bokhvetebrød med gjær på vanlig vis )
Her var det mye spennende. Og om det blir vellykka ja det får vi vite i dag og senere det da. Tenker at alt blir flott eg. Du er no så dyktlig så det skulle ikkje vere noe i vegen for at du får det til. Litt spent ja da.
gretashobby: bokhvetebrødet henger godt ihop og er nesten som en fast fiskepudding,men vassen smak og ikke noe å tygge på ,så den blir til meg ) påleggkokingen var virkelig velykket og det blir middag i dag ) bilde kommer strakt hi hi
Så da eter du det sjølv? viss det ikkje er vellykka så kaster du det no vel ?. Godt at resten var vellykka da
gretashobby: no spiste gjestene mine litt av brødbaksta mine,går helt greit å spise,så ikke noe blir kastet